Bekende Utrechtse kroegbaas van Café de Postillon Thomas Melisse overleden Bekende Utrechtse kroegbaas van Café de Postillon Thomas Melisse overleden

Bekende Utrechtse kroegbaas van Café de Postillon Thomas Melisse overleden

Bekende Utrechtse kroegbaas van Café de Postillon Thomas Melisse overleden
Hij stond 46 jaar achter de toog bij Café de Postillon, Thomas Melisse. Hij is afgelopen week op 66-jarige leeftijd overleden. In het jaar waarop bij besloot om het café over te dragen.

Hij stond 46 jaar achter de toog bij Café de Postillon, Thomas Melisse. Hij is afgelopen week op 66-jarige leeftijd overleden. In het jaar waarop bij besloot om het café over te dragen.

Café de Postillon op de hoek van de Oudegracht en de Lijnmarkt was decennia lang een bekende bruine kroeg waar Thomas Melisse de boel draaiende hield. Ruim 46 jaar stond Thomas achter de toog, eerst als barman en later 33 jaar als eigenaar van het café. Dit jaar besloot hij te stoppen. Niet veel later werd er ontdekt dat hij ziek was. In de nacht van woensdag op donderdag is hij overleden.

In alle jaren dat hij het café had, bleef de Postillon een klassieke bruin kroeg. Een plek waar ook tot op het laatst nog gerookt werd, dat hoorde erbij. Er kwam ook nooit een pinapparaat.

Postillon blijft

“Thomas had een stevige huid, waar je even doorheen moest prikken maar dan was hij een zachtaardig persoon. Hij heeft ook 46 jaar lang klaargestaan voor vaste gasten en de omgeving”, zegt Thijs. Hij is sinds dit jaar de nieuwe eigenaar van het café. Thijs kwam al zijn hele leven in de Postillon. En hij niet alleen, want ook zijn vader en opa waren er vaste gasten.

Thomas wilde de zaak al van de hand doen. Door corona is dit iets eerder gebeurd. Omdat Thijs altijd heeft gezegd dat hij het café wilde overnemen, was hij dan ook de ideale kandidaat. Thomas gunde de kroeg aan Thijs, en het gaf hem ook rust om te weten dat het café in goede handen was. Met het overlijden van Thomas Melisse stop de Postillon dan ook niet, Thijs en zijn zus Anne hebben de naam niet veranderd en het is nog steeds een bruine kroeg.

11 Reacties

Reageren
 1. Géénstijl @Utrecht

  Rust zacht Thomas, dankjewel voor de mooie momenten …..

 2. Massegast

  En zo eindigt een Utrechts leven. RIP

 3. benteng manis

  naar waarde genoten dus.

 4. Johan

  Dank voor de waarde en normen die je iedereen meegaf. Dank voor de vele pilsjes die gezamenlijk gedronken werden. Dank voor alles Tom. Rust zacht, en misschien tot ooit.

 5. Marcel Gieling

  Heel veel mooie herinneringen aan deze kroeg waar je geen vriendinnetje mocht kussen. Dat moest je maar buiten doen!

 6. Niels Bokhove

  Café “Arie op de brug” – want zo heet het café ook! – is alleen al beroemd door stamgasten als tekenaar Peter Vos en schrijver-dichter-kunstenaar Alain Teister (alias van Jacques Boersma), die hier decennia geleden kwamen, dronken en biljarten. Zie de foto op p. 3 van zilvervis.files.wordpress.com/2010/09/img_0053_teister.pdf. Daarvan bestaat ook een tekening door Peter Vos: zie p. 2 van http://www.poppenspelmuseumbibliotheek.nl/pdf/ArtikelAnnekeBakkumDUB.pdf.

 7. Carla Schreurs

  Ach, wat een heimwee. Mijn laatste avond voor verhuizing uit Utrecht bij Arie doorgebracht. En sindsdien, bijna altijd als ik er was, daar even aangelegd voor een bakje koffie of een pilsje in de zon. Thomas was Arie. Goedemiddag! Ja, goede middag…

 8. pieter

  fijne kerel,je moest goed door zijn uitspraken doorkijken,maar dan had je een goede gesprekspartner
  het was altijd fijn even lekker rustig bij hem te zitten!

 9. Koos

  Menig keer heerlijk met Tom en met een sigaar op het terras zitten praten .
  Over alles en nog wat maar vooral over Rugby wij speelden samen in hetzelfde team bij de Utrechtse Rugby Club U.R.C.
  En de wetenswaardigheden bij een Rugby Trip naar Hastings in Engeland zal ik mijn leven lang niet vergeten. Veel plezier gemaakt en gehad .
  Rust in Vrede : Koos.

 10. Paul

  Nooit in het café geweest, juist vanwege het roken, maar heb dit wel altijd het meest markante café van Utrecht gevonden, ook vanwege de locatie.
  Daarnaast, en dat komt in Utrecht vaker voor, erg lange tijd in handen van dezelfde persoon. Geen fiscale trucs en na 2-3 jaar failliet maar gewoon een mooie tent uitbaten.

 11. jan scherjon

  Tom bedankt voor al die jaren genegenheid en al die bijzondere gesprekken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).