De Bistro Chez Jacqueline in Wijk C gaat de deuren sluiten. Het bekende restaurant wordt verkocht en de laatste avond zal op 31 maart zijn. Mede-eigenaar Frans van Wieren zegt het erg jammer te vinden, maar vertelt: “Het wordt tijd dat we stoppen.”
Het restaurant zit al bijna veertig jaar aan de Korte Koestraat in Wijk C. Van Wieren vertelt dat het na veel moeilijke jaren weer goed ging met het restaurant. “We zaten in een bouwput en hebben het lang moeilijk gehad. Nu gaat het weer goed en is de beste optie om te verkopen. Het gaat ons wel aan het hart.” Het restaurant werd in 1974 geopend aan de Mariaplaats en verhuisde vier jaar later naar de Korte Koestraat. Stien de Bruin samen met haar zuster en zwager starten het restaurant. Later op 1 januari 1982 zijn Frans en Carolien (de dochter van Stien) samen met Stien eigenaar geworden.
“Het is tijd voor Stien om te stoppen. Wij werken ook al zo lang voor onszelf dat we rust nodig hebben”, vertelt Frans van Wieren. Het restaurant is verkocht en het pand zal een vestiging van de Spaghetteria worden. Die pastabar heeft al een vestiging aan de Wittevrouwensingel in Utrecht.

De naam Chez Jacqueline blijft wel in het bezit van Van Wieren. “Ik ga samen met mijn vrouw bekijken wat we verder gaan doen. Het gaat nu zo snel dat we het maar even moeten bekijken.”
DUIC ging eind vorig jaar nog op bezoek bij deze klassieker. Toen werd duidelijk dat er geen opvolger in de familie was. “We hebben dus geen opvolger, maar dat maakt niet uit. Als we over een paar jaar moeten stoppen, is het goed geweest”, zei Carolien van Wieren toen al.
Gekoppelde berichten

Klassieker Bistro Chez Jacqueline: ‘De burgemeester is een vaste klant’
In hartje Utrecht, maar net buiten de grote drukte van de stad, zit Bistro Chez…
3 Reacties
ReagerenWat jammer! En ook jammer dat er weer zo’n dertien in een dozijn tent in komt…
Wat zonde! Spagettheria weer zo een goedkope tent die Utrecht geen bonuspunten gaat opleveren!
Ik heb mij zo vaak voorgenomen om er eens te eten, het ziet er zo gezellig uit. Maar nooit gedaan, ik vind het simpelweg te duur voor een menu met simpele gerechten rechtstreeks uit de jaren ’70. Voor dat Franse gevoel ging ik vroeger liever naar Brasserie Bresson. Zelfs een omelet was daar een beleving.