Café Broers gaat sluiten; In maart opent The Streetfood Club | De Utrechtse Internet Courant Café Broers gaat sluiten; In maart opent The Streetfood Club | De Utrechtse Internet Courant

Café Broers gaat sluiten; In maart opent The Streetfood Club

Café Broers gaat sluiten; In maart opent The Streetfood Club
Broers. Foto: DUIC / Marlot van den Berg
Dat er een nieuwe horecazaak komt in het pand waar nu Broers zit was al bekend. Nu laten initiatiefnemers, Wes Schreutelkamp en Joost Bergsteijn, weten wat er komt: The Streetfood Club. “Eten bij The Streetfood Club wordt een feest voor je ogen, oren en mond, waarbij we je graag verrassen met smaken van alle uithoeken van de wereld.”

Dat er een nieuwe horecazaak komt in het pand waar nu Broers zit was al bekend. Nu laten initiatiefnemers, Wes Schreutelkamp en Joost Bergsteijn, weten wat er komt: The Streetfood Club. “Eten bij The Streetfood Club wordt een feest voor je ogen, oren en mond, waarbij we je graag verrassen met smaken van alle uithoeken van de wereld.”

Schreutelkamp en Bergsteijn, ook bekend van WT Urban Kitchen zijn vanaf 1 december de nieuwe eigenaren van Broers aan het Janskerkhof. Tot 21 januari blijft Broers bestaan in de huidige vorm, maar in maart 2018 opent daar het nieuwe concept.

“Onze streetfood is voornamelijk geïnspireerd door de Aziatische en Midden- en Zuid-Amerikaanse keuken, maar we nemen je graag mee op een ‘flavour trip’ naar andere delen van de wereld.” De zaak zal 7 dagen in de week geopend zijn van 10.00 uur in de ochtend tot laat in de avond.

“Van 10 uur ’s morgens tot 16 uur ’s middags serveren we ons ‘All Day Brunch’ menu. Hierbij moet je denken aan Eggs royale, fluffy pancakes en een waanzinnige Philly cheese steak sandwich, de gezonde eter kan zijn hart ophalen met avo smash op toast en verschillende lekkere en gezonde salades.”

Cocktails

Ook is er bij The Streetfood Club veel aandacht voor cocktails: “Onze master bartender is een wandelende encyclopedie die zijn strepen heeft verdiend in high-end cocktailbars over de hele wereld en geniet ervan om zijn kennis met jou te delen. Bij The Streetfood Club creëren en infuseren we onze eigen sterke dranken, likeuren en siropen, op deze manier kunnen we je écht unieke cocktails voorschotelen.”

Opvallend is dat de zaak vooral in het Engels gaat communiceren. “De reden dat wij in in het Engels communiceren is in de eerste plaats omdat we met internationale mensen in de keuken en bediening willen werken. De tweede reden is, omdat Utrecht onwijs aan het groeien is op het gebied van toerisme en wij hier graag op inspelen op deze centrale locatie tussen Utrechts grootste bezienswaardigheden. Internationale allure, zonder pretentie.”

De initiatiefnemers sluiten af: “Geen regels, geen pretentie, gewoon lekker eten, heerlijke dranken en leuke mensen.”

27 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Allemachtig, wat een turbotaal ! Verschrikkelijk !

 2. Graagzelfs

  Dat gekoketteer met Engels…. Armoede….

 3. Zonnewende

  Ik hou van de Watertoren en WT, maar….
  Ik mag toch hopen dat ik gewoon in het Nederlands bediend wordt!

  Laatst in De Brasserie werd ik ook al in het Engels bediend. Dan voel ik me toerist in eigen stad.

  Wat is er mis met een taalcursus volgen als je hier wilt werken?

 4. W

  kan ik in de nieuwe horeca ook nog mijn goudstaven onder de tafel blijven verkopen/weggeven?

 5. Lekkerbek

  Ik dacht dat men zei dat er hier een vernieuwend horeca-concept zou komen? Ik zie niets, maar dan ook niets, vernieuwends aan dit concept. En dan ook nog eens lekker interessant proberen te doen door het gebruik van ‘flavour trip’, ‘master bartender’, ‘high-end cocktailbars’ (als je zonodig alles in het Engels wil doen, schrijf het dan wel correct) , etc. En dan nog durven te beweren dat je geen pretenties hebt.

 6. Niels Bokhove

  Prachtig idee van Dreutelkamp en Dwergsteijn! Bij streetfood denk ik meteen aan op straat of in afvalbakken gevonden etensresten. Half leeggegeten friteszakken. Daklozen zien je weleens peuren in die bakken, al zielig genoeg.
  Wat moeten we toch met al die opgeklopte reclameonzin?! Leuke mensen? Dat maken Dr. en Dw. niet uit, dacht ik.
  “Internationale allure, geen pretentie”? Ik zou zeggen: een en al pretentie. “Utrecht onwijs aan het groeien”? Inderdaad, onwijs oftewel oliedom, het wordt hier qua toerisme zo langzamerhand net zo erg als in Venetië, Barcelona en Amsterdam.

 7. Jaap

  Wauw… Dit ademt pretentie met elk woord wat er staat. Allemachtig. Ik las eerder dat er een vernieuwend concept zou komen, maar het is elke Amsterdamse toko die is geopend in het afgelopen jaar coming to Utreg. Moeilijk om iets anders te verwachten vd eigenaren van WT en Beers and Barrels waar alles alleen om winst draait. Beter goed gejat zegt men… Wat zou het toch mooi zijn als ze met al dat geld wat ze verdiend hebben met belachelijke marges te berekenen eens iets terug zouden geven; biologisch vlees, lijngevangen vis, duurzaam ondernemen etc. Jammer dat ze hier geen seconde over nadenken in 1 van hun zaken.

 8. Sjonnie

  Gatverdarrie wat een geleuter. Jammer dat een tent met zo’n authentieke uitstraling wordt vervangen door ‘een voor allen wat wils dus voor niemand wat bijzonders’ tent. Waar ze geen fatsoenlijke Nederlandse woorden weten te vinden. Boycotten!!

 9. Natte Otter

  Geen pretentie, maar wel… “Eten bij The Streetfood Club wordt een feest voor je ogen, oren en mond, waarbij we je graag verrassen met smaken van alle uithoeken van de wereld.”

  Verder een hoop loze kreten waar ik niets mee heb, maar als het goed is het goed. Dus we zien het wel.

 10. Scherpschutter

  Een zege dat die muffe jaren ’80 tent van een Broers in ieder geval uit het straatbeeld zal verdwijnen en ik moet zeggen dat het best als een heel aardig idee klinkt. Kan me inderdaad ook geen enkele andere tent bedenken in Utrecht waar je streetfood van over de hele wereld kunt bestellen. Aziatische streetfoodtentjes struikel je bijna over, maar dit kan wel eens heel interessant zijn! Ook het zelf creëren van de eigen sterke dranken en siroopjes triggert zeker.

  Al met al maken de ondernemers hun beloften tot zover zeker waar: het lijkt inderdaad een unieke tent te gaan worden. Daar ga ik waarschijnlijk wel eens een keertje langs om eens te proeven! Lang geleden dat een dergelijk interessante optie aan het Utrechtse culinaire wasteland is toegevoegd…

 11. Wim Vreeswijk

  Op deze plek was tot in de 80e jaren van de vorige eeuw ook het sjieke Hotel Restaurant ‘Des Pays Bas’ gevestigd waar de leden van de koninklijke familie regelmatig logeerden.

 12. Hendrik

  Onze DUIC-satirist Scherpschutter wordt aldoor bekwamer in het toepassen van de stijlfiguur ironie. Chapeau, ga zo door!

 13. Michael

  Geweldig concept! Vernieuwend, dat kan onze stad goed gebruiken. Ik ben heel benieuwd. Als alles wordt zoals beschreven, ben ik nu al vaste klant.

 14. Luuk Upuuk

  If it ain’t broke, don’t fix it!

 15. Mikel

  Azijnzeikers. Broers was echt helemaal niks. Ja 1 weekend per jaar zat het ramvol als er smartlappenfestival was. Buiten dat wou je binnen niet dood gevonden worden. Alleen buiten op het terras in de zon kon je nog wel zitten als je niet allergisch was voor uitlaatgassen.
  Ben blij dat deze ballentent wordt platgegooid en er iets nieuws in komt.
  De meeste zeurpieten hier betalen graag 15 euro voor een hamburger in 1 van de 60hamburgertenten. Blijf daar lekker naar toe gaan.
  Ik laat mij hier wel een paar keer zien.

 16. Johan

  Ehhh Michael, heb je ze wel op een rijtje? Wat is er in hemelsnaam vernieuwend aan alle hipsterkretologie in een persbericht stoppen?
  Of bedoel je het ook ironisch, dat kan, dan mijn excuses.

 17. Artifat

  Ik hoef niet meer… het lijkt op een eendagsvlieg, gebaseerd op “straat-taal (sléng)”. Geef mij maar stevige, Hollandse pot! Dat kun je uitspreken en gewoon opeten.

 18. Optimist

  Wat een gezeik in deze comments zeg, zoals gewoonlijk op duic. Klinkt interessant, zijn goeie chefs en potentieel vernieuwende ideeen!

  Ik ga het proberen en daarna mijn mening opmaken, ik raad elke azijnpisser aan dat ook te doen, zonder het bij voorbaat al af te branden…

 19. Trudy de Bruyne

  In heel Azië in geen enkel straatkraampje zul je een eggs royale, fluffy pancakes en een waanzinnige Philly cheese steak sandwich vinden. Maar ik zal het concept wel niet begrijpen. Alles beter dan Broers. Succes!

 20. S.

  Wat is er toch mis met voertaal Nederlands en gewoon zorgen voor personeel dat andere talen machtig is, waaronder Engels? Ik kan mij zo voorstellen dat toeristen het juist leuk vinden om de taal van het land om zich heen te horen, je bent immers op reis. En voor Utrechters en andere Nederlanders is het gewoon niet zo sympathiek om in eigen land aangesproken te worden in een taal waarmee zij zich minder goed kunnen redden. Rare denkbeelden hoor.

 21. W

  Wat een belachelijke reacties zeg van altijd hetzelfde clubje respectloze mensen. Geen enkele kennis van zaken en alleen maar kwetsende teksten opschrijven. Stel je voor dat dit je enige manier is om aandacht te krijgen.. heel erg treurig.

 22. Ouwe henk

  Engels?! Wat is er mis met plat utregs,,,,balletjegehak,,,halve kip om de bek af te vegen
  Dus doe effe normaal,,,,gewoon je moerstaal

 23. kees

  “Aziatische en Midden- en Zuid-Amerikaanse keuken” en vervolgens: eggs royale, fluffy pancakes, Philly cheese steak sandwich, avo smash op toast…

  Dat klinkt allemaal ontzettend Noord-Amerikaans… weinig vernieuwend ook.

  Maar goed, zoals Trudy zegt: alles beter dan Broers

 24. Arjan Verhoeven

  Wat een berg zure reacties, terwijl niemand zegt dat ze Broers gaan missen. Dan kan het alleen maar beter worden, ik ga zeker kijken!

 25. cas

  streetfood kan je niet in een restaurant verkopen…..

 26. BW

  @Kees
  Als je citeert, doe het dan goed en volledig. Er staat: “Onze streetfood is voornamelijk geïnspireerd door de Aziatische en Midden- en Zuid-Amerikaanse keuken, maar we nemen je graag mee op een ‘flavour trip’ naar andere delen van de wereld”. Oftewel, het kan eigenlijk overal vandaan komen.

  Zoals Arjan Verhoeven (tussen de regels door) zegt: laten we nou eerst eens gaan kijken (en proeven), dan kunnen we daarna altijd nog zeiken.

 27. Cico

  Shit, ze doen niks met ‘vegan’. Net geen bingo op mijn millenial bingokaart

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).