Café De Stadsgenoot blijft bestaan: espresso- en borrelbar Jolie zoekt andere locatie Café De Stadsgenoot blijft bestaan: espresso- en borrelbar Jolie zoekt andere locatie

Café De Stadsgenoot blijft bestaan: espresso- en borrelbar Jolie zoekt andere locatie

Café De Stadsgenoot blijft bestaan: espresso- en borrelbar Jolie zoekt andere locatie
Café De Stadsgenoot aan Utrechtse Breedstraat blijft bestaan. Eigenlijk zou het café per 1 januari dit jaar nieuwe eigenaren krijgen: espresso- en borrelbar Jolie zou er de deuren open. Maar de verkoop gaat niet door en dus kan eigenaar Wilfred Jager zijn kroeg voortzetten.

Café De Stadsgenoot aan Utrechtse Breedstraat blijft bestaan. Eigenlijk zou het café per 1 januari dit jaar nieuwe eigenaren krijgen: espresso- en borrelbar Jolie zou er de deuren open. Maar de verkoop gaat niet door en dus kan eigenaar Wilfred Jager zijn kroeg voortzetten.

Rik van Orsouw en Angela Hol zouden de nieuwe eigenaren worden van de zaak. Na vele jaren in de horeca te hebben gewerkt, vonden ze de tijd rijp voor een nieuwe stap: een eigen bar openen. Ze zetten crowdfunding op, maar uiteindelijk lieten een aantal grote investeerders het afweten.

Ze haalden uiteindelijk 170.000 euro op, schrijven ze op hun Facebook-pagina. “Het resterende bedrag zou worden opgevuld door een aantal grote investeerders. Helaas lukte dit niet voor 1 januari en moeten wij op zoek naar een nieuwe locatie om onze droom te verwezenlijken.”

Rik en Angela hopen zo snel mogelijk een nieuwe locatie te vinden. Aankomende zomer willen ze ‘bij Jolie kunnen proosten op een frisse start’.

Vol trots

De Stadsgenoot is blij dat de verkoop niet door is gegaan, en ‘gaat vol trots door’, maar vindt het voor Jolie ‘vreselijk nieuws’.

“Nu lekker schilderen, volgende week een nieuwe vloer en hopelijk snel weer open”, schrijft Wilfred. “Als het mag van de overheid dan kunnen wij, als het volgens planning goed verloopt, vanaf vrijdag 04 februari 2022 weer de deuren openen.”

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Wim

  Kijk. Dit nou goed nieuws.
  Maar snappen doe ik het bericht niet.
  Wilfred is blij dat de verkoop niet doorgaat?…
  Zet je tent dan ook niet te koop man.

 2. JdV

  Mooi. Liever een klassieke kroeg dan weer een hipster borrelbar/espressohok.

 3. Joe Hoe

  Waarom stond het café dan te koop? Als de eigenaar het helemaal niet wil en door wil?

 4. Gerry Jöris

  Is dit het oude café Marktzicht? Ik ben al bijna 10 jaar weg uit Utrecht maar ik meende Marktzicht te herkennen.

 5. Savrion

  Helemaal met Wim eens …………. ?? Nou, succes Wilfred met je niet verkochte zaak, toi, toi, toi.

 6. De count

  Gerry, Marktzicht zit ernaast

 7. isabelle

  Blij dat de zoveelste koffiezaak in het centrum overbodig blijkt. Het verzadigingspunt is allang bereikt.

 8. W.

  Opmerkelijk verhaal. Indebuurt schreef ook dat hij ‘opgelucht’ was dat de verkoop niet doorging

  @isabelle: het zou gewoon een café zoals de Stadsgenoot worden maar dan ook met goede koffie en wat kleins te eten erbii voor wie dat wil…

 9. Bas

  Yes yes yes, geen duizend in een hipster koffiebar, maar gewoon de stadsgenoot met Wilfred!! Tot snel!

 10. Utrechtsch

  Goed nieuws. Een van de gezelligste kroegjes voor Utrechters. Hier komen een stuk minder studenten / internationals / toeristen dan in de rest van Utrecht.

  Elke keer verbaas ik mij weer positief over het aantal decibellen dat het terras hier produceert. Waar borrelend publiek overal in de stad elkaar probeert te overstemmen, lijkt het bij de stadsgenoot & marktzicht een wedstrijd wie op een zo normaal en gezellig mogelijke manier een terrasbezoek kan volbrengen.

  Top!! Tot over een paar weken.

 11. Cor

  @Utrechtsch: Volgens mij komen er daar vrij veel studenten, ook vanuit studieverenigingen, en zie je in de Stadsgenoot juist dat het ook prima samen kan gaan en dat lang niet alle studenten brallende paljassen zijn die de stad met veel lawaai proberen af te breken, integendeel. 🙂

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).