Chef-kok Leon Mazairac keert terug naar Utrecht: ‘Waar anders?’ Chef-kok Leon Mazairac keert terug naar Utrecht: ‘Waar anders?’

Chef-kok Leon Mazairac keert terug naar Utrecht: ‘Waar anders?’

Chef-kok Leon Mazairac keert terug naar Utrecht: ‘Waar anders?’
Leon Mazairac in de keuken van Podium onder de Dom.
Chef-kok Leon Mazairac keert na een avontuur in de Verenigde Staten terug naar Utrecht. Vanaf 1 oktober gaat hij aan de slag als chef de cuisine bij Grand Hotel Karel V.

Chef-kok Leon Mazairac keert na een avontuur in de Verenigde Staten terug naar Utrecht. Vanaf 1 oktober gaat hij aan de slag als chef de cuisine bij Grand Hotel Karel V.

De gerechten van Mazairac waren eerder al in Utrecht te proeven. Zo was hij tien jaar lang chef-kok en mede-eigenaar van Podium onder de Dom. Het restaurant werd toen door velen gezien als beste van Utrecht. Tegenwoordig zit restaurant Simple op de plek aan de Domstraat.

Nu keert Mazairac dus weer terug naar Utrecht. “Waar anders?”, schrijft de topkok op sociale media. Mazairac noemt het een unieke kans. “Die ik zonder twijfel met beide handen aanpak en een plek waarvan ik altijd heb gezegd; Daar ga ik nog een keer echt knallen!”

Karel V zegt trots te zijn vanwege de komst van Mazairac. “Hij is een gedreven en ervaren chef die zijn sporen reeds heeft verdiend. Leon, welkom terug in Utrecht.”

Michelinster

Met de komst van Mazairac bestaat ook de stille hoop dat Utrecht binnenkort weer een Michelinster heeft. In 2013 verloor Karel V deze prestigieuze onderscheiding, en sindsdien is er geen zaak met een ster in de stad.

Mazairac zegt veel zin te hebben om aan de slag te gaan bij het Utrechtse grand hotel. “De singel is rond en de cirkel is rond. […] Heb er ongekend veel zin in en hoop natuurlijk iedereen eindelijk weer te zien, als nooit tevoren zo gaaf wordt het.”

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Ron

  Vorig jaar al meerdere malen gegeten in Karel. Samen met een van de beste sommeliers van Nederland kwamen we tot de conclusie dat het schandalig is dat Karel geen Michelin ster heeft. Nu Leon terug is zou het een kwestie van tijd moeten zijn.

 2. Inge

  Hoera!!!

 3. Scherpschutter

  @Ron

  Met alle respect, maar ik denk dat iedereen die wel eens vaker in een sterrenrestaurant eet en een beetje begrijpt waarop Michelinsterren worden uitgedeeld wel begrijpt waarom Karel V nooit een ster heeft gekregen. En dat geldt voor Podium zeker ook. Het is goed, maar ook simpelweg niet goed genoeg en vooral niet onderscheidend genoeg. Voor een Michelinster moet je ronduit excelleren in een specifieke keuken…Je moet de beste van de besten zijn. Heel goed is niet goed genoeg.

  Karel V zal nooit een ster krijgen als ze bleven doen wat ze deden. Ook niet met deze zeer behoorlijke kok erbij.

 4. Yoshua

  @Scherpschutter,

  ”Met alle respect, maar ik denk dat iedereen die wel eens vaker in een sterrenrestaurant eet en een beetje begrijpt waarop Michelinsterren worden uitgedeeld wel begrijpt waarom Karel V nooit een ster heeft gekregen.”

  Karel V heeft wel een Michelinster gehad maar is die in 2013 kwijtgeraakt.
  Als snackbardeskundige had je daar natuurlijk nooit van gehoord dat ze wel een ster hebben gehad.
  Zo zie je het verschil tussen mensen die weleens een goed restaurant bezoeken, of die dagelijks de snackbar aandoen, maar toch een mening vellen zonder ooit in een goed restaurant te zijn geweest.

 5. AA

  Ooit gegeten bij de bistro: beste wat ik ooit heb gegeten.

 6. Scherpschutter

  @Yoshua

  Pffffff….Jij je zin:

  Met alle respect, maar ik denk dat iedereen die wel eens vaker in een sterrenrestaurant eet en een beetje begrijpt waarop Michelinsterren worden uitgedeeld wel begrijpt waarom Karel V al sinds de spreekwoordelijke prehistorie geen ster meer heeft gekregen. Podium kreeg nooit een ster. Het is goed, maar ook simpelweg niet goed genoeg en vooral niet onderscheidend genoeg. Voor een Michelinster moet je ronduit excelleren in een specifieke keuken…Je moet de beste van de besten zijn. Heel goed is niet goed genoeg.

  Karel V zal nooit een ster krijgen als ze bleven doen wat ze in de laatste jaaaaaaaren en jaaaaaaaren deden. Ook niet met deze zeer behoorlijke kok erbij.

 7. Peet

  Topkok
  Buitengewoon aardig mens
  Karel v. Op naar 2 sterren
  Sukses

 8. Bromsnor

  Bromsnor is blij dat Leon terugkeert in Utrecht. Ster of geen ster, Bromsnor houdt van Leon’s kookkunst.

 9. herman

  @Scherpschutter, “onderscheiden en ronduit excelleren”, zeker.
  Maar als je weet dat er alleen al in Nederland 111 restaurants met een Michelin ster zijn dan weet je ook dat dat nu ook weer niet zo bijzonder is.

 10. Scherpschutter

  @herman

  Er zijn (of waren, voordat de overheid ze kapot maakte) ruim 68.000 horecagelegenheden in Nederland. Daarvan hadden er dus slecht 111 een Michelinster…Dus even snel uit het hoofd gerekend is dat ongeveer 0.16%. Slechts 1 op de pakweg 610 horecagelegenden in Nederland heeft dus minimaal 1 ster.

  Dat vind ik persoonlijk eerlijj gezegd wel behoorlijk bijzonder en geeft wellicht ook meer inzicht in waarom het helemaal niet zo raar is dat KarelV en Podium geen ster hadden. Wie er wel eens gegeten heeft weet dat je er prima en smaakvol kunt dineren, maar ze zijn in de verste verte niet zo bijzonder of uitzonderlijk dat ze 599 anderen structureel voorblijven.

 11. bawang putih

  @scherpschutter
  68.000 waarvan sowieso 67.500 nooit en te nimmer in aanmerking zouden komen of die ambitie hebben! dus uw rekensom raakt kant noch wal, en dat is niet de 1e keer….

 12. WvR

  Karel V: Goed, maar geen ster waardig (laatst gegeten: 2016, daarvoor diverse keren, maar niet toen ze nog een ster hadden (2012? 2013?)).

  Podium: Goed, maar geen ster waardig (laatst gegeten: 1 of 2 maanden voor Mazairac weg ging, daarvoor diverse keren).

  Koken kan’ie, we gaan zeker weer’ns bij Karel V langs.
  Zolang het maar goed is qua prijs-kwaliteit, die sterren interesseren me niet zo.

 13. W

  Heel veel succes Leon!
  Het moet toch een keer lukken! Voor jou als chef en voor Utrecht!

 14. Herman de Bleker

  Gaaf! En ik heb ook al mooie verhalen gehoord over de nieuwe activiteiten in het Polmans Huis. Ben benieuwd wie het eerst de Michelin ster krijgt! In ieder geval goed voor Utrecht.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).