Gare Du Sud wordt pop-up restaurant met als eerste chef Edwin Severijn | De Utrechtse Internet Courant Gare Du Sud wordt pop-up restaurant met als eerste chef Edwin Severijn | De Utrechtse Internet Courant

Gare Du Sud wordt pop-up restaurant met als eerste chef Edwin Severijn

Gare Du Sud wordt pop-up restaurant met als eerste chef Edwin Severijn
Gare du Sud aan de Oosterkade
Het leegstaande restaurant Gare Du Sud wordt vanaf 23 mei pop-up restaurant Carrousel. De bekende Utrechtse kok Edwin Severijn is eind mei voor 6 dagen de eerste chef-kok van het restaurant. 

Het leegstaande restaurant Gare Du Sud wordt vanaf 23 mei pop-up restaurant Carrousel. De bekende Utrechtse kok Edwin Severijn is eind mei voor 6 dagen de eerste chef-kok van het restaurant. 

Severijn zal op donderdag 23 tot en met zaterdag 25 mei en vrijdag 7 juni tot en met zondag 9 juni de chef-kok zijn van Carrousel. Hierna zal het restaurant worden overgenomen door een nieuwe chef. Gare Du Sud moet volgens horecaondernemer Joris Visser een plek worden waar verschillende horeca-ideeën uitgevoerd kunnen worden.

Het idee is dat Carrousel een locatie wordt waar iedereen met een horeca-ambitie aan de slag kan. “Een creatieve oefentuin”, noemt Visser het. Eters bij Severijn zullen geen maaltijd van een menu kunnen kiezen, maar krijgen een 7-gangen diner of lunch voorgeschoteld die wordt samengesteld met seizoensgebonden producten.

Wie zich het restaurant Sot-l’y-laisse herinnert zal dit bekend voorkomen: Severijn kookte daar aan de Zadelstraat op dezelfde manier. In de top 100 van tijdschrift Lekker was Sot-l’y-laisse altijd het hoogst genoteerde restaurant in Utrecht. Het restaurant sloot de deuren in 2004. Een ticket voor een maaltijd van Edwin Severijn kost 126 euro.

Visser zegt dat er in juli of augustus weer een andere kok in de keuken kan staan. Mensen met ideeën kunnen zich daarvoor aanmelden.

2 Reacties

Reageren
  1. Zonnewende

    Jammer dat je in goede, duurdere restaurants tegenwoordig steeds vaker alleen voor een (vast) 5 of 7 gangen menu kunt kiezen.

    Mensen met een iets minder dikke beurs kunnen zo helemaal niet meer genieten van culinaire hoogstandjes.

  2. Rob

    Was toch wel het beste wat Utrecht toen te bieden had. Heb er een paar keer gegeten en het was super. Een kok waar ik graag weer nog een keer bij zou willen eten ( en ik heb al gereserveerd).

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).