Grand Café Lekker Gezellig opent binnenkort in voormalig pand La Grotta aan Oudegracht Grand Café Lekker Gezellig opent binnenkort in voormalig pand La Grotta aan Oudegracht

Grand Café Lekker Gezellig opent binnenkort in voormalig pand La Grotta aan Oudegracht

Grand Café Lekker Gezellig opent binnenkort in voormalig pand La Grotta aan Oudegracht
Op de plek van restaurant La Grotta aan de Oudegracht in Utrecht opent in november Grand Café Lekker Gezellig. De ondernemers van La Grotta besloten eerder na 46 jaar te stoppen met het Italiaanse restaurant.

Op de plek van restaurant La Grotta aan de Oudegracht in Utrecht opent in november Grand Café Lekker Gezellig. De ondernemers van La Grotta besloten eerder na 46 jaar te stoppen met het Italiaanse restaurant.

Op de website van restaurant La Grotta is te lezen dat de laatste eigenaar van het restaurant al een poosje de pensioengerechtigde leeftijd had bereikt toen besloten werd te stoppen.

Binnen de familie en daarbuiten werd niemand gevonden die het stokje over wilde nemen. Daarom werd na 46 jaar de stekker uit La Grotta getrokken. Op 26 september was het restaurant voor het laatst open.

Inmiddels wordt in het pand aan de Oudegracht 50 gewerkt aan een nieuwe horecazaak. “In de maand oktober zullen we de zaak een beetje restylen om in november 2021 open te gaan als Grand Café”, is te lezen op een briefje dat achter het raam hangt.

54 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  Een grand cafe? Is dat niet een beetje jaren 90?
  Overigens vind ik de naam “lekker gezellig” niet echt grand-cafe-achtig… klinkt meer als een feestcafe
  Overigens 2: blijven er nog wel goede Italiaanse restaurants in Utrecht over..? Sardegna was de beste, maar is ook al weg

 2. A321

  Erwin, echt goed Italiaans eten is nog te vinden in Cantina di Davide.

 3. Paul

  Wat een platte suffe naam zeg !…mijn verwachtingen zijn daar door al zo laag dat keer proberen kan overslaan…
  Op zoek naar originele concepten die wel inspirerend zoals bv Bunk !

 4. Scherpschutter

  @Erwin

  San Siro. Eerlijk en degelijk.

 5. Realist

  Jammer dat la Grotta niet voortgezet wordt. Prijs kwaliteit was daar zeer goed. Het terras aan de gracht was niet supergezellig maar net buiten de drukte van de binnenstad kon je er toch heerlijk zitten.

 6. Wim

  @ scherpschutter

  Je mist weer eens. Je kunt bij San Siro prima eten, maar een Italiaans restaurant is het niet.

 7. Scherpschutter

  @Wim

  Nee, Wim? Omdat ze geen pizza serveren of…? LOL

 8. JR

  Haha, inderdaad. Onze would-be man van de wereld kent het verschil niet tussen een authentiek Italiaans restaurant en een restaurant dat Italiaans-klinkende gerechten op de kaart zet.

 9. Scherpschutter

  @Wim

  Spijtig voor u dat u de Italiaanse keuken niet kent. Italiaanser dan San Siro wordt het echt niet, Wim.

 10. MtU

  Cantina di David is misschien wel goed, maar voor de meeste mensen onbetaalbaar. Voorgerechten tussen 15 en 20 euro, het goedkoopste hoofdgerecht is EUR 26,50. Twee gangen met z’n tweeën kosten dan al zo’n EUR 80,- en dan heb je nog niets te drinken…. Uit eten moet wel leuk blijven.

 11. Maurizio Costa

  @ss: als ik zo naar de menukaart kijk van san siro is er, behalve de naamgeving, weinig Italiaans aan… je kunt iets wel een antipasti noemen, maar daar wordt het niet Italiaans van…

 12. Jeroen

  Cantina di David heeft prima eten maar hun hoofdgerechten zijn wel zeer beperkt. Het is vooral toch weer een zaak voor slechts pasta en pizza geworden (vroeger hadden ze absoluut geen pizza). Er is in heel Utrecht op dit moment geen enkel echt Italiaans restaurant te vinden waar de primi en secondi in balans zijn. Sardegna was een fatsoenlijke keuze maar die is al jaren weg. Als liefhebber van de Italiaanse keuken kom je er in Utrecht ronduit bekaaid vanaf.

 13. Wim

  Tsja Scherpschutter. Je bent minder wijs dan je je doet voorkomen. San Siro is geen Italiaans restaurant. San Siro heeft een fusion keuken en geeft zijn gerechtjes een Italiaanse naam. Dat heeft met de klassieke Italiaanse keuken niets, maar dan ook helemaal niets, van doen.

 14. Scherpschutter

  @Maurizio

  De volgende keer dat ik er weer eens ben zal ik aan de chef doorgeven dat hij een pizza margherita met Italiaans vlaggetje op de menukaart zet, zodat ook de leken onder ons een Italiaanse menukaart herkennen zodra ze er 1 zien.

 15. Scherpschutter

  @Wim

  Prima Wim. Is het een Chinees….Wat u wilt. Ik kan slechts aanbevelen dat u zich eens nader verdiept in de Italiaanse keuken.

 16. Cico

  Casa di David zijn alleen geen Italianen. Volgens mij zijn het Turken. Er zijn inderdaad geen ‘echte’ Italiaanse restaurants in Utrecht, vermoedelijk omdat mensen het domweg niet herkennen.

  En La Grotta was ook een schrale tent, maar ze hadden aardige pizza’s voor de prijs. Maar afgeragd en gedateerd, gericht op studenten.

 17. Maurizio Costa

  @ss: hahaha ik als geboren Italiaan een leek? Je bent voor de gek gehouden bij San Siro beste scherpschutter, dat is niets Italiaans aan!

 18. Scherpschutter

  @Jeroen

  Als liefhebber van welke keuken dan ook kom je er in Utrecht bekaaid vanaf. Het is een weinig geliefde waarheid, maar Utrechters zijn culinair werkelijk de boerenpummels van Nederland en op Europees niveau zijn de meeste Utrechters ronduit Filistijnen.

 19. Scherpschutter

  @Maurizio

  Wat is dat nou voor een argument, LOL? Ik ken geboren Italianen die ananas op hun pizza eten.

  Of jij hebt nog nooit bij San Siro gegeten, je bent een Italiaan die niets van de Italiaanse keuken begrijpt of je bent een niet-Italiaan die niets van de Italiaanse keuken begrijpt. Meer (Italiaanse) smaken zijn er niet.

 20. VincentZ

  Bedankt voor de tip Scherpschutter, de menukaart van San Siro ziet er voortreffelijk uit. Ik ben het vaak met jou oneens, maar in deze moet ik je gelijkgeven: Hoe Italiaans wil je het hebben? er zit geen woord Spaans bij. Geboren of getogen in Italie is wat mijn betreft geen garantie voor culinaire kennis over de Italiaanse keuken. Vooral Italiaanse mannen die het eten door hun mammies laten voorzetten hebben geen benul. Ik heb Italiaanse mannen de meest genante zogenaamd Italiaanse bagger zien kopen (grand Italie, Italiaans voor de buitenlandse markt) en deze producten tot een vreugdeloze maaltijd zien omtoveren. Zogenaamd lekker vanwege het Italiaanse vlaggetje.

 21. Hoera

  @SSje, haha, wordt je toch zomaar in een hoek gekegeld. Blijkt toch dat je veel minder van de cuisine weet dan je zelf denkt.

 22. Scherpschutter

  @VincentZ

  Ja joh. De Utrechter en culinaire kennis; het is ronduit hopeloos. Vermakelijk en aandoenlijk tegelijk. LOL

  @Hoera

  Ik ben meer vergeten over de culinaire wereld dan de meesten hier ooit geweten hebben. San Siro niet-Italiaans…LOL

 23. cas

  @ cico, de restaurants die er zaten zijn helaas al weer weg. Sardegna was een goed restaurant.
  @ MtU, door het zo goedkoop mogelijk om het studentikoos te houden missen we in Utrecht echt goede restaurants.

 24. Jeroen

  @Scherpschutter en VincentZ. Ik moet helaas Maurizio gelijk geven, hoe graag ik ook een fatsoenlijke Italiaan in de stad zou hebben. Een zaak die tomaat en gebakken gamba’s bij zijn oglio, aglio e peperoncino gooit is per definitie GEEN Italiaan.

 25. Scherpschutter

  @Jeroen

  Als dat de standaard is (hoe verzint u het?), dan is Massimo Bottura ook geen Italiaan…

  Man man man. Het culinaire niveau van de Utrechter…je blijft je verbazen. Hou het lekker bij Vocking worst en een Broodje Mario, beste.

 26. VincentZ

  Jeroen: kijk het filmpje https://www.youtube.com/watch?v=8gjbXjrCfl0 of tik anders oglio, aglio e peperoncino e gamberi in en je vindt vele voorbeelden afkomstig van Italiaanse sites die hier een recept voor geven. Tomaat zul je inderdaad niet vaak aantreffen maar er is geen wet die dat verbiedt. Een Italiaan zal geen kaas over gerechten met vis raspen maar voor tomaat bestaat dit gebod niet. In Italie kun je gewoon tomaat aantreffen in pasta vongole. Dit is de klok en de klepel. Als je elke Italiaans restaurant gaat afrekenen op een toevoeging wat volgens het tradionele recept niet mag ( er bestaat overigens niet een standaard recept) dan kun je vrijwel alle Italiaanse restaurants, ook in Italie afschrijven.

 27. Scherpschutter

  @VincentZ

  Ik vind het bijzonder moedig van u dat u nog moeite steekt in het opvoeden van de Utrechter over deze Napolitaanse klassieker ook haha…

  Een Broodje Mario. Dat is “Italiaans” voor de Utrechter. Accepteer het. Het heeft geen enkele nut om te proberen om spreekwoordelijke Filistijnen de fijnbesnaarde, koninklijke en zeer regionaal verschillende Italiaanse keuken bij te brengen. Het is alsof je een wilde stam uit de jungle die met handen eet, neerzet in een Frans fine dining restaurant met de verwachting dat ze spontaan met mes en vork eten, de wijn conform etiquette drinken en de ober netjes met u aanspreken, in plaats van de borden kapot te gooien en te schreeuwen “dit is geen eten, waar is mijn cassavewortel?”.

  Als er geen Italiaans prikvlaggetje op zit, is het geen Italiaans voor de Utrechter. C’est ca.

 28. Ton

  Oké, en dan kunnen de heren nu misschien ook maar meteen een discussie opzetten over hoe Frans een Grand Café moet zijn om zich Grand Café te mogen noemen.
  Dan kunnen ze tenminste weer een tijdje vooruit met het ten toon spreiden van hun uiterst relevante Kennis, Meningen en Waarheden.
  Smakelijk eten alvast.

 29. Jeroen

  @VincentZ dat zijn geen gebakken gamba’s die daarbij gaan, maar goed. Ik ga er gewoon een keertje eten. Dan proef je meteen of het Italiaans is of alleen maar wil lijken. De kaart maakt me voorlopig wat wantrouwig maar wellicht is dat onterecht.

 30. Roberto Payer

  De chef van San Siro is geen Italiaan. Alleen daarom al kan dit restaurant niet kwalificeren als ‘echt’ Italiaans. Voorts betwijfel ik of voldoende gebruik wordt gemaakt van Italiaanse producten, wat eveneens een voorwaarde is. Het voorgaande sluit overigens niet uit dat er prima gegeten kan worden.

 31. Willem

  San siro is net zo Italiaans als cafe Olivier belgisch

 32. Scherpschutter

  @Roberto Payer

  Alsof een frikandel ineens geen frikandel meer is als die door een Italiaan is bereid in plaats van een Hollander…. Werkelijk; wat heeft de nationaliteit van de chef in vredesnaam te maken met het soort eten dat in een restaurant geserveerd wordt?

  Voorts; wat heeft het gebruik van Italiaanse ingredienten in vredesnaam te maken in het bepalen of een restaurant Italiaans is of niet? De gehele Italiaanse keuken is gebaseerd op vers in het seizoen koken op basis van wat lokaal beschikbaar is….Dat is de echte geest van Italiaans koken. De keuken in Italië verschilt bij wijze van spreken per dorp en zelfs per huishouden. Als het niet door ‘nonna’ is bereid immers, dan is het niets.

  On-Italiaanser dan gamba’s of San Marzano tomaten over laten vliegen uit Italië bestaat niet. Dat is vloeken in de Italiaanse kerk. Sterker, een dagverse pastinaak uit de klei van Lunteren gebruiken is ‘Italiaanser’ dan dat….

 33. Johannes van Dam

  Het Italiaanse prikvlaggetje bestaat voor Scherpschutter uit een menukaart vol met Italiaanse namen. Zalig zijn de simpelen van geest.
  Dit zijn gewoon handige Hollandse jongens beste mijnheer, die overigens een prima restaurant runnen.

 34. Bartje

  De logica van SS volgend is Orloff op het Wed een Chinees-Indisch restaurant. Er wordt een prima sateh geserveerd.

 35. Bijnabinnenstadbewoner

  Ik zoek een authentiek Grieks restaurant. Iemand tips?

 36. Henk

  @Scherpschutter, in je bericht van 13-10, om 16:10 verwijs je uiteindelijk naar C’est ca (wat je overigens niet zo schrijft, maar C’est ça), het gekke is dat is toch een Frans restaurant? Of jij hebt echt geen verstand van de Italiaanse keuken of je verward de Franse keuken (al betwijfel ik of C’est ça echt, maar dan ook echt Frans is. Kan iemand daar nog even op reageren?) met de Italiaanse. Nou ja, ook in dat laatste geval lijk je weinig verstand te hebben van de Italiaanse keuken.

 37. VincentZ

  @Henk, ja…? en als Scherpschutter had afgesloten met de zin ‘zo simpel is het’ dan had hij verwezen restaurant Simpel (wat je overigens niet zo schrijft, maar Simple).
  Ik bespeur wat onnavolgbare redeneringen. De een vindt broodje Mario (wat klinkt dat heerlijk Italiaans) #kuch, de ultieme Italiaanse ervaring. De ander vindt keukens die gebruikmaken van weinig maar verse en hoogwaardige ingrediënten de beste ervaring. En dan is er nog een groep puristen die vindt dat een Italiaans restaurant alleen door een Italiaanse chef gerund kan kan worden met als voorwaarde dat hij/zij exact het originele recept zonder enige twist of toevoeging uitvoert. Dat laatste zul je nooit aantreffen of je moet een Italiaanse mamma bezoeken (die overigens ruzie maakt met andere Italianen over de originele receptuur). Scherpschutter heeft simpelweg gelijk als hij stelt dat de Italiaanse keuken gebaseerd is op verse seizoensgebonden regionale producten. Cést ca..oeps!
  En sorry Ton, het topic gaat maar eenmaal over iets basaals als de Italiaanse keuken. Blijkbaar was het toch een interessant bericht anders viel je oog er niet op. We kunnen hier ook de wereldproblematiek bespreken of klimaatoplossingen geven maar daar leent dit topic zich niet voor. Ik begrijp dat je hier bovenstaat, maar misschien toch een tip: Als je geen meningen wilt lezen over basale onderwerpen, sla het even over. Je bent nu een kijker die zijn televisie avondje met SBS6 afsluit met de opmerking ‘wat een waardeloze tv is dit’.

 38. cas

  @ Roberto payer, dus de snackbar om de hoek bij ons is eigenlijk een chinees omdat de eigenaar van die afkomst is…?

 39. Scherpschutter

  @Johannes van Dam

  Conform die ‘logica’ eet je in een Hollandse snackbar die gerund wordt door Chinezen dus geen Hollands frietje…Goede man, ziet u nu werkelijk niet in intellectueel armoedig een dergelijke culinaire opvatting is?

  @Bartje

  U adviseer ik om u eerst eens te verdiepen in logica als zodanig, alvorens u culinaire concepten aanvliegt.

  @Henk

  Wat Vincent zegt.

  @VincentZ

  Het is hopeloos, goede man. ‘Ze’ begrijpen de basis van de Italiaanse keuken niet eens. Honig is culinair het referentiekader voor de Utrechter. Ik roep het al langer; Utrecht is culinair (en in bredere zin cultureel) totaal onderwikkeld, zo niet totaal failliet.

 40. WV

  @ cas
  Gebruikt die dan Chinese ingrediënten? Presenteert die dan Chinese gerechten? Ik geloof niet dat je het helemaal begrepen hebt….
  Geeft niet hoor.

 41. Scherpschutter

  @Bijnabinnenstadbewoner

  Gaat u maar gewoon naar Mykonos. Gyros, tzaziki en bifteki’s, menukaarten met echte Griekse vlaggetjes, en live muziek waarbij de Griekse vrouw van de Griekse eigenaar al buikdansend door de hele zaak glijdt, terwijl u geniet van een Ouzootje op kosten van de zaak. Echt Grieks!

  Diepe diepe zucht….

 42. Johannes van Dam

  Scherpschutter, het gegeven dat alle honden een staart hebben betekent niet dat alle staartdragenden hond zijn. Het komt mij voor dat uzelf de eerste bent die nodig naar een cursus logica toe moet.

 43. Henk

  @Scherpschutter: het hele punt is, je moet niet zo interessant doen en pretenderen dé waarheid in pacht te hebben.
  Of je gelijk hebt of niet interesseert me niet. Niemand heeft in deze gelijk, want iedereen hanteert z’n eigen argumenten die niet echt op elkaar aansluiten. En elkaar dus noch versterken noch ontkrachten.
  Maar continu doen of je intellectueel bent en je verheven bent boven de rest vind ik zelf wat irritant. Wat ook maar gewoon een mening is, er zullen vast ook mensen zijn die hier anders over denken.

 44. Scherpschutter

  @Henk

  Het zal me salami wezen. Ik hoor het graag als u nog iets inhoudelijks te berde heeft te brengen.

  @Johannes van Dam

  U start het gesprek met de stelling dat San Siro geen Italiaans restaurant kan zijn om de reden dat ze gerund wordt door Nederlanders (een zwaartekracht tartend krom argument, )….en dan tracht u me tot overmaat van ramp ook nog eens de logica-les te lezen met een zo mogelijk nog krommere vergelijking? U bakt de (Italiaanse) broodjes wel erg bruin. LOL

 45. Cas

  Is een Italiaan dan per definitie een goede kok als het om Italiaans eten gaat? Er zijn Nederlandse koks die menig Italiaanse chef op zijn eigen gebied verslaat… hele rare stelling dat de eigenaar Italiaans zou moeten zijn om een Italiaans restaurant te hebben

 46. Joël

  Ach wat jammer.. daar gingen we vroeger al pizzaatjes eten .. ik wordt er melancholisch van .. Gelukkig verandert een ding nooit.. Utrechts grachten en werven ..

 47. Ton

  Sorry VincentZ, maar ik volg jullie discussie juist met toenemende interesse.
  Zo veel uiteenlopende ideeën over wanneer een ‘Italiaan’ voldoende ‘Italiaan’ is om ‘Italiaan’ te mogen zijn.
  Ik sta er van te kijken.
  Dus ik dacht dat jullie vast ook mooie ideeën hebben over hoe ‘Frans’ een ‘Grand Café’ moet zijn om een ‘Grand Café’ te mogen zijn.
  Overigens SBS6 ken ik nauwelijks. Dus daar heb ik geen mening over.
  En verder natuurlijk: ‘Smakelijk eten !

 48. Johan

  @ CAS. Het is dus niet zo moeilijk beste man, kwestie van definitie. Een ‘Italiaans’ restaurant is een echt Italiaans restaurant als er een Italiaanse chef in staat en Italiaanse producten gebruikt worden. Zo niet dan is het een Nederlands restaurant dat Italiaans-achtige gerechten op de kaart heeft.

 49. VincentZ

  @Ton ik dacht wat sarcasme en dedain te lezen. En ja, vanwege La Grotta ging de discussie niet over Grand Café Lekker gezellig maar over de Italiaanse keuken. Ik heb noch een mening noch idee over een of het Grand Café. De naam Lekker gezellig gekoppeld aan Grand Café getuigd van vrolijke ironie.

 50. BM

  Goedemorgen!
  Ik ben geen fijnproever of kenner van de “echte echte” Italiaanse keuken, maar ik wordt altijd erg blij in Pizzeria Santa Lucia aan de Nobelstraat. Daar staat diezelfde Italiaan ook al decades in de keuken, personeel is altijd Italiaans voor zover ik kan zien en herinneren. Volgens mij is dat een echte Italiaan.
  Maar ik zal ook wel Utrechtse boerenpummel zijn….

 51. Fokko Smedema

  Beste Italiaanse restaurant van Utrecht? ik ken maar één die écht top is: San Siro. Dáár moet je zijn. Mooie chique tent ook, op een toplocatie. Voor de duidelijkheid: Een Italiaans restaurant is géén pizzeria. Net zoals je (afhaal)Chinees géén Chinees Restaurant is…

 52. La belezza

  Jaja Fokko. Van wat chique is heb jij dus geen verstand. Van wat Italiaans is evenmin.

 53. The true vlerk

  Beste thread in tijden.

  Wat een enorme ego’s. Ik zie een soort verjaardag van mansplaining ooms voor mij. Breedgerande oranje brillen dragend en gekleed in gestreepte overhemden met bloemetjesboordjes is de één nog vervelender dan de ander.

  Elk van hen hoort het liefst zichzelf praten, want ze hebben nu eenmaal geleerd dat hun mening de belangrijkste is én bovendien altijd juist.

  Grow up, luister eens naar anderen en ga gewoon ergens uit eten. Lekker Gezellig.

 54. Tom

  Leuk! Klinkt als een echt Utrechtse tent. Verfrissend om weer een familie zaak geopend te zien worden. Zal binnenkort een bezoekje brengen, ben benieuwd!

  Groetjes

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).