Grieks restaurant Stelios aan Ledig Erf gaat sluiten | De Utrechtse Internet Courant Grieks restaurant Stelios aan Ledig Erf gaat sluiten | De Utrechtse Internet Courant

Grieks restaurant Stelios aan Ledig Erf gaat sluiten

Grieks restaurant Stelios aan Ledig Erf gaat sluiten
Stelios (links op de foto) aan het Ledig Erf
Het Griekse restaurant Stelios aan het Ledig Erf in Utrecht gaat sluiten. Dat meldt het restaurant op Facebook. Zaterdag 31 maart is de laatste dag. Het bedrijf gaat wel verder met catering.

Het Griekse restaurant Stelios aan het Ledig Erf in Utrecht gaat sluiten. Dat meldt het restaurant op Facebook. Zaterdag 31 maart is de laatste dag. Het bedrijf gaat wel verder met catering.

Stelios Greek Kitchen aan het Ledig Erf (net buiten de singels) was open sinds 2016 en kende in het begin problemen met de terrasvergunning. Nadat omwonenden erachter kwamen dat de terrassen meer geluid produceerden dan was vastgelegd in de omgevingsvergunning, werd de vergunning met succes aangevochten bij de rechter en vernietigd. Later konden de eigenaren van Stelios, Stelios en Magda Metaxas, met een vernieuwde vergunning alsnog het terras openen.

Het restaurant aan het Ledig Erf is na dit weekend uiteindelijk toch dicht, maar de eigenaren benadrukken wel door te gaan. “Wij hebben namelijk besloten om alleen door te gaan met onze bezorgdienst en catering.”

Stelios en Magda Metaxas waren eerder meer dan 30 jaar eigenaar van Giros, een bekende Griekse fastfood gelegenheid in de Abel Tasmanstraat in Lombok. Het pand aan het Ledig Erf is inmiddels verkocht. Het is nog niet bekend wat er nu gaat komen.

18 Reacties

Reageren
 1. Lin

  Yep. Mensen gaan in de stad boven horeca wonen en dan klagen. Daarbuiten is het ook nog een dooie hoek en Grieks eten niet te vreten.

 2. Erwin

  De beste Griek van Utrecht gaat dicht?!?! Toch niet vanwege problemen met de terrasvergunning..? Die toko zit elke avond vol… graag meer info @Duic!

 3. Rob

  Wat jammer! We kwamen hier ontzettend graag. Goed eten, goede wijn en heel aardige mensen. Lekker terras ook met avondzon en uit de drukte.

 4. Gerard

  Ben als de dood dat dat hele circus over dat terras nu weer opnieuw begint. Wat is dat toch met mensen die denken dat je je in de stad niet aan wet- en regelgeving hoeft te houden? Alsof binnenstadbewoners een soort tweederangs burgers zijn die alles maar moeten accepteren en nergens over mogen klagen. Horeca-ondernemers zoeken steeds de grenzen van de mogelijkheden op, en gaan er dan altijd lekker nog een stukje overheen. Juist in een dichtbevolkte stad moet dat streng worden gecontroleerd én gehandhaafd!

 5. BdV

  Klopt Gerard, in plaats van een overbodige discussie is een kort zinnetje met een punt er achter genoeg: er zijn regels.

 6. Wim

  @Gerard,
  Als je niet tegen reuring van de binnenstad kunt moet je er niet gaan wonen.

 7. Herman

  Natuurlijk zijn er regels, maar deze zijn niet in beton gegoten en het toepassen van regels is altijd afhankelijk van de situatie.

  De stad is een dynamische omgeving en daar past een wat lossere en soepeler toepassing prima bij.
  In Vinex oorden kunnen regels makkelijker gehandhaafd worden, daar is de situatie wat strakker.

 8. Chantal

  Volgens mij staat er helemaal nergens dat het restaurant dicht gaat vanwege de problemen met het terras. Er staat dat er in het begin problemen waren. Bij mijn weten zijn die opgelost. Dus wat is de reden dat Stelios er mee ophoudt?!?!

 9. Gerard

  @Wim,
  Je zou ook kunnen zeggen: Als je niet van plan bent om je aan de regels te houden die voor iedereen gelden moet je geen bedrijf beginnen in de binnenstad. Er is een groot verschil tussen reuring en overlast, maar veel horecamensen (en bijvoorbeeld ook ‘festival’organisatoren) willen dat liever niet begrijpen!

  @Herman,
  “Losser en soepel” klinkt voor horecamensen meteen als “alles mag”. Zo’n genuanceerde aanpak werkt niet bij dat volk, die lui denken alleen maar aan de bieromzet en hebben maling aan hun buren.

 10. JdV

  @wim: als je niet van regels houdt moet je ergens anders gaan wonen dan in NL

 11. JdV

  @herman.: onzin. Regels staan juist op papier zodat ze consequent kunnen worden toegepast. Buiten de singels zoals Stelios is trouwens geen binnenstad. Net zomin als Transwijk, het Griftpark of de Amsterdamsestraatweg geen binnenstad zijn, beste wim.

 12. Gerrit

  De huurders of kopers van de bovenwoningen moeten het hele gebouw betaalbaar en winstgevend maken voor de investeerder. Wonen is toch wat anders dan beneden je geld verdienen. Bewoners zijn daar over het algemeen de hele dag en de ondernemer komt en gaat wanneer het hem/haar uitkomt. De woningen boven de winkels/horeca moeten daarom aan strengere geluideisen voldoen. Daarvoor zal het bouwbesluit aangepast moeten worden. Nu is het zo, dat een scooter die 85 decibel geluid produceert, in de woning te horen mag zijn met een waarde van 64 decibel. De geïsoleerde muren en ramen hoeven dus maar ruim 20 decibel te keren. Bouwen in de buurt van drukke wegen, binnensteden en andere lawaaiige omgevingen, zou aan hogere geluid isolatie eisen moeten voldoen. Dat iedereen maar aan de herrie moet wennen en vooraf moet weten dat hij/zij in een lawaaiige omgeving gaat wonen, is niet vol te houden. Nog niet zo lang geleden reed men met paard en wagen door de stad, terrassen waren er niet, door de week was men aan het werk en men hield nog rekening met elkaar. De stedelijke gebieden waar gewoond en gewerkt moet worden, nemen enorm toe. Beter of anders bouwen is een noodzaak, ook vanwege de klimaat doelstellingen.

 13. Mikel

  Ik hoop dat er een discotheek in komt.

 14. Ik

  Nieuwe uitbater bekend, De Beren

 15. Karla

  Jammer. Heb van de buurtbewoners begrepen dat dit een goede uitbater was die beslist rekening wilde houden met de buurt.
  Alle mensen die nu mekkeren dat je “dan maar niet in de stad moet gaan wonen”: de kopers van de bovengelegen appartementen was “lichte horeca”, oftewel ijssalon of koffietent of andere daghoreca, voorgehouden. Degenen die daar zijn gaan wonen vonden dat prima en leuk en gezellig.
  In de praktijk bleken het echter avondrestaurants te zijn. Met een barbecue nota bene. Dat is een hele andere categorie met meer en andere overlast. Daar hebben zij dus NIET voor gekozen.

 16. VoordorpPaul

  @ Lin

  De mensen woonden daar al, voordat er beneden horeca kwam

 17. Jelle

  Tja. Dan krijgen ze nu een veredelde snackbar met bezorgscooters onder zich.

 18. Bianca

  Lin..houdt meer van chinees?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).