KFC opent nieuw restaurant aan Stationsplein in Utrecht KFC opent nieuw restaurant aan Stationsplein in Utrecht

KFC opent nieuw restaurant aan Stationsplein in Utrecht

KFC opent nieuw restaurant aan Stationsplein in Utrecht
Aan het Stationsplein in Utrecht opent eind juli een vestiging van fastfoodketen KFC. Het restaurant komt in het Paviljoen waarin ook andere horecaketens te vinden zijn.

Aan het Stationsplein in Utrecht opent eind juli een vestiging van fastfoodketen KFC. Het restaurant komt in het Paviljoen waarin ook andere horecaketens te vinden zijn.

Klépierre, eigenaar van Hoog Catharijne, meldt dat er een overeenkomst is gesloten met Collins Food, een beursgenoteerde onderneming die actief is in het restaurantwezen. Wereldwijd heeft het bedrijf meer dan 350 restaurants die naast Nederland onder andere in Duitsland, Australië en Azië te vinden zijn. Het merendeel van deze horecazaken zijn KFC’s.

“Ik ben enorm trots dat wij binnenkort ons derde restaurant in Utrecht kunnen openen”, zegt Hans Miete, CEO van Collins Foods Europe. “Wij hebben veel vertrouwen in deze locatie in Hoog Catharijne gezien de grote passantenstroom, goede zichtbaarheid en bereikbaarheid.”

Klépierre zegt dat met de komst van KFC het Paviljoen volledig is verhuurd.

37 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Het begon met bijzondere formules, binnen paar jaar is het een ordinaire patatstraat 2021.

 2. bawang putih

  vooral bij regen zie je de vetvlekken op t steen, echt geen gezicht, een ranzig vreetplein is t geworden, en veel overeenkomsten met die beruchte vreetstraat in hc van vroeger

 3. Willem

  Stationsplein is geen plek om langer dan 1 minuut te blijven helaas.

 4. Jasper

  Yeah, nog meer plofkip…

 5. Korte Frans

  Lekker hoor, mjam mjam mjam …

 6. Wim

  Prima snel meeneem good niet die hoogstandjes waar je de hoofdprijs voor moet betalen

 7. Janssen

  Nog meer troep en rommel.

  Nou fantastisch wat dit nieuwe stationsgebied ons heeft gebracht tegen miljoenen aan belastinggeld.

  HET IS GEWOON LILLIJK. Het was lillijk, het is lillijk en blijft lillijk. Tevergeefs dus, die 10 jarige bouwput.

  Dit riep ik al allemaal voor de bouw begon, maar toen was ik te kritisch. Nou. Aanschouw.

 8. Uuutje

  Goh, waarom hebben Nederlanders toch steeds meer overgewicht als dit soort dingen op zicht- en passantenlocaties worden gevestigd?

  Lekker maatschappelijk betrokken ook weer van onze Franse broeders van Kleppierre. Kleppierre heeft Utrecht in zijn broekzak.

 9. Wies

  Vies en zielig voor dier en mens.

 10. wollie

  lekkere chloorkippetjes! 😋

 11. Kadoendra

  Collins Food, een beursgenoteerde onderneming die actief is in het restaurantwezen.

  Ik zie het meer als een beursgenoteerde vreetschuur.

 12. Koel Hoofd

  De patatstraat versie 2.0 is een feit.

  @Uuutje,
  Nederlanders hebben niet steeds meer overgewicht vanwege KFC,
  maar omdat ze als door en door verwend volk zittend werk doen, zich zittend verplaatsen met een minimum aan inspanning (ebike, OV, auto), hypergeraffineerd eten makkelijk zittend kunnen eten, en al zittend alles met een vingertje onder handbereik hebben.
  De chloorplofkip is hyperactief in verhouding tot die luie Nederlanders.

 13. Scherpschutter

  @Uutje

  KFC is het probleem niet. De reden dat mensen steeds meer overgewicht hebben is omdat ze de schijf van 5 volgen en veel te veel inferieure brandstof binnenkrijgen. Nederland is dik geworden sinds men dit dieet is gaan volgen. Mensen eten VEEL te veel granen, suiker, aardappelen, pasta, rijst, brood, bonen, fruit en groenten en veel te weinig vet vlees, vette vis, eieren en vette zuivel.

  Het menselijk lichaam kan op twee brandstoffen draaien. Suiker of vet. Het probleem van 9 van de 10 personen met zwaar overgewicht of zwaar ondergewicht is dat ze hun lichaam laten draaien op een suiker overload (koolhydraten). Een inferieure brandstof…. Daarom zijn vegans/vegetariers zwaar ondervoedt, veel van de obesen diabetisch en bijna iedereen op de schijf van 5 chronisch uitgeput, tussen de high on sugars door. Doorlopende insulinepieken en dalen.

  Persoonlijk volg ik al een jaar of 7 een strak keto dieet dat grenst aan carnivoor. Tachtig procent vet vlees, vis, zuivel en eieren en maximaal twintig procent groenten (liefst vette avocado) en fruit. Liefst overal nog een flinke klont roomboter bij!

  Het verschil met een ‘normaal’ dieet is gigantisch. Ik ben nu zo gezond als een vis, heb energie voor 30 (de hele dag door stabiel), slaap als een beer, word topfit wakker, heb nooit moodswings, ben nooit zwak, ziek of moe, mentaal ongelofelijk helder en heb geen gram vet teveel. Bijkomend voordeel: nooit honger. Als het moet kan ik makkelijk twee dagen zonder eten zonder ook maar enige aandrang te krijgen. Probeer het zelf maar eens en laat je totaal verbazen: eet een maand alleen vet vlees. Niets anders. Je zult werkelijk niet geloven hoe gezond en fit je je voelt…en hoeveel kilo je kwijt bent.

  Je zult ook niet geloven hoe ongezond je je voelt als je na die maand een bord rijst met groenten eet, met een banaan als desert….

  KFC is het probleem niet. Het probleem is dat mensen totale waanideeen wordt gevoed over wat een gezond dieet is. Werkelijk niets mis met gefrituurde kip, liefst gefrituurd in rundervet of eendenvet met vrijwel geen bloem Je lichaam zal je dankbaar zijn voor de eerstklas raketbrandstof!

 14. Rob H.

  Tja. Waarschijnlijk zijn de huurprijzen daar alleen te betalen door dit soort ketens.

 15. Ton

  Wie eet dit nog ?

 16. Fabio

  Doe dan lekker de Charlie Chiu en Wims automatiek weer terug op die plek. Ook goed voor de nostalgische bezoekers.

 17. Dora

  Wat een culinaire aanwinst voor de stad!

 18. jan

  Er zijn blijkbaar erg veel mensen die vette troep willen eten aangezien er steeds meer van dit soort tenten komen. De meeste mensen weten niet eens hoe het voelt om fit te zijn denk ik dan

 19. RABE

  Hoezo obese. De gemeente geeft de vergunning toch af?? Eerst nadenken doen ze daar niet, en dan het zwerfvuil.
  Fijn hoor.

 20. wollie

  ‘mentaal ongelofelijk helder’

  mwah…

  😉

 21. Uuutje

  Reclamezuilen midden op nieuwe of vernieuwde pleinen en overal fast food courts. Het nieuwe Utrecht.

 22. Potsierlijk

  Scherpschutter is weer eens de weg goed kwijt. Inhoudelijk klopt er natuurlijk weer eens helemaal niets van. Maar: als er weer eens een restaurant wordt geopend is meneer de eerste die kraait om de inferieure kwaliteit daarvan, maar nu schiet hij in de pen om het ook nog eens voor deze troep op te nemen.

  Maar ja, een neo-liberaal pur sang. De mens mag helemaal naar de klote, als er maar enkele mensen goor stinkend rijk van worden. Dat is de filosofie.

  Dat bijvoorbeeld ook de stad verloedert waar je bij staat, door al het zwerfvuil, dat boeit dan niet. En dat is dan “uiteraard” ook de schuld van de gebruiker. De verkoper van de troep heeft daar uiteraard geen enkele verantwoordelijkheid in volgens deze filosofie. Wel makkelijk als je zo in het leven staat.

  Mooie binnenkomers voor de atd ook. Als je dus het station uitwandelt als iemand van buiten de stad is een fast-food-court met gore mensen en zwerfvuil je eerste kennismaking met de stad en je wordt tegelijkertijd lastig gevallen door agressieve straatverkopers, junks of bedelaars. Top-entree geworden dit.

  Het erge is, het is allemaal voorspeld toen Kleppierre weer alle macht kreeg en de uitslag van het referendum door de gemeente compleet naast zich neer is gelegd. Maar ja, nu zitten we hier weer minimaal 40 jaar mee in onze maag. Tegen de tijd dat het misschien weg mag ben ik dood.

  Gelukkig verhuis ik binnenkort weg uit het verpeste Utrecht. Net als zo veel jonge gezinnen en verstandige mensen. Het is elders echt beter en mooier, geloof me. Genoeg steden met het zelfde voorzieningen niveau als Utrecht, maar waar de boel in ieder geval beter wordt bestuurd. Zouden meer mensen moeten doen. Dan moeten wij wel als Utrechters op die nieuwe plekken de boel niet te veel verpesten door ons te veel als Utrechters te blijven gedragen overigens.

 23. Ton

  @ Wollie
  Een beetje hyper misschien ?

 24. Scherpschutter

  @Potsierlijk 13:25

  “Inhoudelijk klopt er natuurlijk weer eens helemaal niets van.”

  Drogredenering. Het is zo omdat het zo is.

  “Maar: als er weer eens een restaurant wordt geopend is meneer de eerste die kraait om de inferieure kwaliteit daarvan, maar nu schiet hij in de pen om het ook nog eens voor deze troep op te nemen.”

  Drogredenering. Dat zijn twee verschillende zaken. Bovendien onjuist. Het is geen troep. Het is raketbrandstof. Je moet er alleen zeer kleine porties van eten.

  “Maar ja, een neo-liberaal pur sang.”

  Ongefundeerde aanname en aantijging. Het is nog erger. Een anarcho-kapitalist.

  “De mens mag helemaal naar de klote, als er maar enkele mensen goor stinkend rijk van worden. Dat is de filosofie.”

  Onjuiste aanname. Ook als er niet iemand rijk van wordt mag het individu er van mij voor kiezen zichzelf naar de klote te helpen.

  “Dat bijvoorbeeld ook de stad verloedert waar je bij staat, door al het zwerfvuil, dat boeit dan niet.”

  U begint nu ronduit te raaskallen. Restaurants gaan niet over de handelingen van individuen.

  “Gelukkig verhuis ik binnenkort weg uit het verpeste Utrecht. Net als zo veel jonge gezinnen en verstandige mensen.”

  Ook ik sluit aan bij de aanzwellende exodus-trend en vertrek. Nog een maand en dan ben ik vertrokken. Links zal Utrecht de komende jaren volstrekt ruineren, als het niet al te laat is…

 25. Jopie

  Haha

  Het is juist de wereld van het grote geld, die ook links in Utrecht in zijn macht heeft, die Utrecht volledig ruïneert. DAAR is weinig links aan. Dat missen veel reaguurders kennelijk.

 26. Scherpschutter

  @Jopie

  Verklaar u nader met 3 concrete voorbeelden.

 27. Binnenstadbewoner

  Ja Utrecht is van iedereen. Niet alleen van de oudere museumbezoeker die komt voor kunst en cultuur, cappuccino of een goed glas wijn op een terrasje, maar ook voor de bezoeker die komt voor fastfood zoals een portie hot wings van KFC met na afloop een biertje met een jointje. Dat laatste is ook mijn keuze niet, maar voorziet wel in een grote behoefte en is goed voor de werkgelegenheid.

 28. GeeWee

  Leuk zo’n binnenstad met alleen maar ‘more of the same’. Zodat ik geen meter extra hoef te lopen voor Dunkin’ Donuts, Starbucks, McD, KFC, Subway, AHtoGo etc.
  Alleen jammer dat ik voor de Burger King helemaal naar de stationshal moet. Graag nog een extra vestiging van deze keten op het Vredenburg.

 29. Scherpschutter

  @GeeWee

  U leeft nu eenmaal in een stad vol culinaire barbaren. Als er voldoende vraag naar iets anders zou zijn geweest, quod non, dan was het aanbod er wel…

  De realiteit is dat de Utrechter vele kwaliteiten heeft, maar zich culinair op het niveau van een cro-magnon mens bevindt. Boers op z’n best. Alles boven de 20 Euro is teveel. De huiswijn wordt al als een luxe bezien. Eten is een functioneel ding voor de Utrechter. Het maakt niet uit wat, als het maar goedkoop is.

  Dan hou je dus op een gegeven moment alleen fastfoodzaken over, want dat zijn de enigen die genoeg marge draaien om nog winst te kunnen maken na alle torenhoge belastingen, torenhoge personeelskosten, bureaucratie en hoge huur door een faalmunt/nepgeld. Het helpt natuurlijk ook niet mee dat de gemeente de infrastructuur naar het centrum kapot maakt. Het kleine deel van de bevolking dat wel smaak heeft wijkt uit naar andere steden. Uit eten in Utrecht is een enorm gedoe…Gaat niet eventjes snel en met zakenrelaties al helemaal niet. Bovendien vindt er een exodus plaats van ‘geld’ uit Utrecht. Vermogenden wijken uit. Armen komen erbij…

  Wen er maar vast aan. Er komen nog veel meer fastfoodzaken bij de komende jaren. Zeker nu de rest ook nog op omdonderen staat door de disproportionele maatregelen die de overheid nam door het coronavirus.

 30. JvdJ

  @Scherpschutter nu je de stad uit vertrekt neem ik aan dat je bijdrage op de DUIC ook stopt? Misschien dat je nieuwe woonplaats ook een internetplatform heeft waar je je duit in het zakje kunt doen.

 31. Scherpschutter

  @JvdJ

  Vergeef me. Ik zie het verband niet tussen niet langer in een stad wonen en reaguren op een Utrechtse nieuwssite. Hoe is dat exact logisch tussen uw oren?

 32. Tinus

  Welkom bij de kanlsoze vreethoek. In korte tijd omgeturnd tot onguur plein waar veel nare types rondhangen.

 33. Rik

  @Potsierlijk: “het is elders echt beter en mooier”… Waar dan??

 34. Potsierlijk

  @ Rik

  Als je af en toe buiten de stad kwam zou je dat zelf kunnen weten. Ik ken een stuk of 7 steden in NL, net wat kleiner dan Utrecht met wel een heel erg goed voorzieiningen- niveau waar het aangenamer wonen is, lekker vertoeven is en die ook vaal mooier in het groen liggen. Ook belangrijk. Geen betonnen jungle. Maar bovenal, steden waar de mensen relaxter, minder egocentrisch, minder hatelijk en bovendien stukken vriendelijker en beleefder zijn naar elkaar toe.

 35. Scherpschutter fan

  Scherpschutter, blijf ondanks je vertrek alstublieft hier reageren. U heeft een hoop stille fans.

 36. Jeroen

  Dat kan er ook nog wel bij… De belichaming van de verpaupering.

 37. UTRECHTSE JANTJE

  Beste @ Potsierlijk , ik ben het helemaal met jou eens , ik heb het namelijk inmiddels zelf al zo ervaren sinds mijn vertrek uit Utereg !!! Beste @ Scherpschutter ik sluit mij bij die @ Scherpschutter fan aan , ik hoop dat ook jij , je mening hier blijft geven ondanks je vertrek , en ik wens je alle goeds in je nieuwe woon omgeving , en ik hoop dat jij , je daar net zo thuis zal gaan voelen , als mij is gegeven , vriendelijke groet Vriend ……

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).