L’ami Jac sluit na 12 jaar aan Burgemeester Reigerstraat; Eigenaren Héron starten nieuwe eetbar | De Utrechtse Internet Courant L’ami Jac sluit na 12 jaar aan Burgemeester Reigerstraat; Eigenaren Héron starten nieuwe eetbar | De Utrechtse Internet Courant

L’ami Jac sluit na 12 jaar aan Burgemeester Reigerstraat; Eigenaren Héron starten nieuwe eetbar

L’ami Jac sluit na 12 jaar aan Burgemeester Reigerstraat; Eigenaren Héron starten nieuwe eetbar
De gevel van L'ami Jac. Foto: Alexander Louzada
Het Utrechtse restaurant L’ami Jac, voorheen Amberes, gaat eind dit jaar dicht. De eigenaar stopt na 12 jaar met het restaurant aan de Burgemeester Reigerstraat om meer tijd vrij te maken voor andere dingen. De laatste avond van L’ami Jac is op 26 december. Daarna komt KookaBarra, een andere horecagelegenheid, in het pand.

Het Utrechtse restaurant L’ami Jac, voorheen Amberes, gaat eind dit jaar dicht. De eigenaar stopt na 12 jaar met het restaurant aan de Burgemeester Reigerstraat om meer tijd vrij te maken voor andere dingen. De laatste avond van L’ami Jac is op 26 december. Daarna komt KookaBarra, een andere horecagelegenheid, in het pand.

Jac Rijks vertelt dat hij vorig jaar het besluit al nam om te stoppen. “Ik doe dit ruim 12 jaar en het vreet ontzettend veel energie. Mijn naam hangt op de gevel van het restaurant en dan vind ik dat je er altijd moet zijn. Ik wil dit vak nu meer op een andere manier uitoefenen, met meer tijd voor mijn geliefden.”

De komende weken is het restaurant nog open en is de bedoeling om een aantal zondagslunches te organiseren en wekelijks een bloemlezing aan gerechten uit 12 jaar Amberes en L’ami Jac te serveren. Eind dit jaar sluiten dan de deuren van het restaurant.

Wat Rijks daarna gaat doen weet hij nog niet. “Ik laat het op me afkomen. Het is ook een emotioneel besluit na 12 jaar. Dus ik ga eerst ervaren hoe het allemaal verdergaat. Ik ben wel heel blij dat het pand wordt overgenomen door mensen met een groot horecahart en niet het zoveelste cateringbedrijf wordt.”

Nieuwe horeca

Het pand wordt overgenomen door de huidige eigenaren van Héron aan de Schalkwijkstraat, Joyce en Victor Stukker. Joyce vertelt wat er gaat komen: “De kookaburra is een lachvogel uit Australië met een hilarische lokroep. Zoek maar eens op op internet. We hebben er de KookaBarra van gemaakt omdat het een eetbar zal worden. Bij Héron is het vaak een hele avond dineren, met 3-, 4- of 5-gangen diners, maar bij KookaBarra is het meer casual. Er wordt een beetje gekookt en een beetje gebard.”

Joyce en Victor willen de keuken van de nieuwe eetbar in het verlengde van Héron maken. “We gaan graag naar culinaire cafés met z’n tweeën. Die zijn er nu veel in Amsterdam en we dachten dat zou in Utrecht ook te gek zijn. Omdat het er niet is op dit moment moeten we het zelf op poten zetten.”

Bib Gourmand

Onlangs nog kreeg Héron aan de Schalkwijkstraat een Bib Gourmand, een ‘Michelinster voor betaalbare restaurants’. De award wordt uitgereikt aan restaurants met een keuzemenu (voor-, hoofd- en nagerecht) van onder de 37 euro.

KookaBarra zal na een verbouwing na enkele weken in het nieuwe jaar open kunnen. Er komt ook nog een crowdfundingscampagne aan voor de nieuwe eetbar.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Zonde! En zo daalt het culinaire niveau verder en verder in Utrecht.

  Godzijdank dat de twee eigenaren van Héron (zo’n beetje nu het laatste fatsoenlijke restaurant van heel Utrecht) zich met de nieuwe invulling gaan bemoeien waardoor de daling van het niveau beperkt zal blijven. Die twee lijken in ieder geval een kleine garantie op kwaliteit, ook al is een culinair barretje in de plaats van L’ami Jac onder streep natuurlijk opnieuw een verschraling van het toch al dorre dorre dorre Utrechtse culinaire landschap.

 2. JdV

  Klaarblijkelijk levert het ongeveer laatste fatsoenlijke restaurant in Utrecht (grote onzin masr dat terzijde) geen droog brood op aangezien er geld uit crowdfunding nodig is om de nieuwe eetbar te realiseren. Dat geeft te denken. Of is dit gewoon een slimme manier om zonder eigen investering ern gokje te wage? Lukt het niet? Weg geld van de crowdfunders? Lukt het wel? Laughing all the way to the bank want gratis geld.

 3. Willem

  @ scherpschutter: wat een gesomber en gezever weer. Er zijn tal van goede restaurants in Utrecht. Nog geen week geleden op Duic. Toen hoorde ik je niet. En anders ga je lekker in Amsterdam wonen?

 4. TT

  Geen culinaire cafés in Utrecht? Vind ik niet… Rabarber in Zadelstraat levert knap werk! Jac was top, de Heronnies zijn dat ook. Komt allemaal wel goed dus.

 5. Piet

  Ik vond L’ami Jac al minder dan in de tijd van Amberes, maar dat is gewoon een mening en snap dat andere daar anders over denken. Podium is vertrokken en netjes opgevuld door Simple. Ik verwacht dat het hier zeker niet slechter gaat zijn Heron is altijd een favorietje van mij geweest. Er zijn vollop prima restaurants in Utrecht ze zijn alleen niet top.

 6. Een liefhebber

  Zonde dat dit geweldige restaurant gaat sluiten. Waar moet ik nu naar toe voor mij vijfgangen orgaanvleesmenu a la chef? Het is tekenend voor Utrecht dat dit soort restaurants moeten sluiten. Studentenstad pur sang. Heel veel slecht tot middelmatig eten wil men voor weinig geld. Het is toch schrijnend dat om twee uur ‘s nachts de McDonalds afgeladen vol staat? Ach het is nu eenmaal zo. Voor goed eten dient men buiten de stad Utrecht te geraken.

 7. Wel Ondernemer

  Daar gaan we weer.. Al deze reageerders gaan gewoon te weinig uit eten. Er is geen vraag in Utrecht dus verdwijnt het aanbod. Zo werkt dat.

 8. Maud

  @ JdV Heron is ook d.m.v. crowdfunding begonnen, en ik mag zeggen zeer succesvol! Goedlopende fijne zaak, en de investering ruim binnen de afgesproken tijd teruggekregen met rente. Crowdfunding is gewoon een nieuwe manier om aan investeringsgeld te komen, onafhankelijk van onze zeer ondernemervriendelijke banken 😉 . Het verbouwen van een locatie kost nu eenmal veel geld, vooraf aan de verdiensten, die er zeker gaan komen (iets met kost & baat…)Ik ga weer meedoen, en me verheugen op een nieuwe leuke zaak van Victor en Joyce.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).