Mexicaans restaurant Bar Clara op hoek Biltstraat en F.C. Dondersstraat definitief gesloten Mexicaans restaurant Bar Clara op hoek Biltstraat en F.C. Dondersstraat definitief gesloten

Mexicaans restaurant Bar Clara op hoek Biltstraat en F.C. Dondersstraat definitief gesloten

Mexicaans restaurant Bar Clara op hoek Biltstraat en F.C. Dondersstraat definitief gesloten
Bar Clara, de Mexicaanse horecazaak op de hoek van de F.C. Dondersstraat en de Biltstraat, is gesloten. Het restaurant laat via sociale media weten dat er de afgelopen tijd te veel tegenslagen zijn geweest om nog door te gaan.

Bar Clara, de Mexicaanse horecazaak op de hoek van de F.C. Dondersstraat en de Biltstraat, is gesloten. Het restaurant laat via sociale media weten dat er de afgelopen tijd te veel tegenslagen zijn geweest om nog door te gaan.

Jeffrey de Vries nam in november 2019 restaurant De Kust over dat voorheen in het pand zat. Hij veranderde de naam naar Whakamarie en er stonden destijds Midden- en Zuid-Amerikaanse gerechten op de kaart die werden gecombineerd met Japanse en Koreaanse invloeden.

In 2021 werd Whakamarie omgedoopt tot Bar Clara. Een zogenoemde Mexicaanse Cerveceria, waar streetfood gerechten werden bereid. Zaterdag liet het restaurant weten dat de zaak per 1 februari wordt overgedragen aan een nieuwe eigenaar.

Tegenslagen

“November 2019 heb ik De Kust overgenomen. Corona kwam al vrij snel om de hoek kijken en er zijn daarnaast te veel tegenslagen geweest om nog verder vooruit te kunnen en te willen, ook vooral hier. Het is wat het is.”

Of de Mexicaanse droom dan volledig stopt laat de eigenaar in het midden. “Dat denk ik niet maar vooralsnog wel deze vorm en op deze plek. Dus misschien snel weer ergens die smeuïge birria taco’s, frozen margaritas en Mexicaanse livemuziek!”

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. JdV

  O jee, nou moeten we ons dus beperken tot 1 van de 10 andere mexicaanse restaurants in utrecht? Vreselijk wat die covid toch allemaal aanricht. De horror….

 2. Bromsnor

  Bromsnor loopt hier regelmatig langs. Het concept leek niet meteen aan te slaan en vervolgens hebben de coronamaatregelen Jeffrey ook geen goed gedaan. Sneu. Bromsnor wenst Jeffrey bij zijn volgende avontuur meer succes!

 3. Dick Schiferli Sr

  Liep daar van 1948 tot 1950 elke dag langs op weg naar de Maliebaanschool. Toen was het, als ik mij goed herinner, een kruidenier.
  Jeugdsentiment…

 4. Steve

  Maak daar maar weer Osteria.
  Hollands restaurant en snackbar aan de kant van de F.C.Donderstraat.
  De eigenaar was Hans, heerlijke (eigen gemaakte) kroketten uit de muur.
  De oudere garde Utrechters weten wel wat ik bedoel.

 5. Peter

  Het is niet bepaald een plaats waar je een prettig restaurant verwacht.
  Te ver “uit de buurt”. Saaie omgeving.

 6. Joey

  Ik zie het toch meer als een buurtrestaurant.
  En aangezien ik er erg veel mensen ken, hoorde ik hen steeds klagen dat er niks simpels zoals een hamburger oid op de kaart stond voor de kinderen.
  Zelf overigens nooit geweest

 7. Hadjememaar

  @Peter, De Kust liep op die locatie als een tierelier.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).