Nieuwe stadsbrasserie en bar aan de singel in oud Staffhorst-pand | De Utrechtse Internet Courant Nieuwe stadsbrasserie en bar aan de singel in oud Staffhorst-pand | De Utrechtse Internet Courant

Nieuwe stadsbrasserie en bar aan de singel in oud Staffhorst-pand

Nieuwe stadsbrasserie en bar aan de singel in oud Staffhorst-pand
Het Vinkepand (Staffhorst-gebouw) bij Vredenburg. Archiefbeeld DUIC
In het oude Staffhorst-pand, het Vinkepand, tegenover TivoliVredenburg komt een nieuwe stadsbrasserie en bar: De Utrechter. Eind september opent het restaurant op de begane grond de deuren. Men kan er terecht voor ontbijt, lunch, diner en een borrel.

In het oude Staffhorst-pand, het Vinkepand, tegenover TivoliVredenburg komt een nieuwe stadsbrasserie en bar: De Utrechter. Eind september opent het restaurant op de begane grond de deuren. Men kan er terecht voor ontbijt, lunch, diner en een borrel.

‘De Utrechter’ komt in het pand van de Social Impact Factory Utrecht te zitten, op de hoek van de Catharijnekade en het Vredenburg. Een hotspot waar ontmoeting en sociaal ondernemen centraal staan. Lange tijd werd gezocht naar een aantrekkelijk horecaconcept; dat is nu gevonden. De oprichter van restaurant Vroeg in Bunnik, Hans Kempers, wordt samen met Maurits Tofohr en Jonathan Morris de eigenaar van De Utrechter.

“De Utrechter dankt zijn naam aan het feit dat de stad een plek is waar iedereen samenkomt”, vertelt Liselot van de Leemkolk van De Utrechter. “De Utrechter wordt een huiselijk restaurant voor alles wat Utrecht samenbrengt.”

De ingang van het restaurant komt tegenover TivoliVredenburg, aan het Vredenburg. De bedoeling is om aan de rechterkant van de ingang een klein terras te realiseren.

‘De stad en het platteland’

De menukaart moet een samensmelting worden van ‘de stad’ en ‘het platteland’. “Wij willen bijvoorbeeld een milkshake gaan aanbieden met boerenijs en vers fruit uit de moestuin. Zo worden ingrediënten met de kwaliteit van de regio gecombineerd met het stadse.”

De eigenaren zijn blij met de nieuwe locatie. “Het is zo’n mooie locatie. Met alle investeringen zoals de vernieuwde singel en Hoog Catharijne wordt het zo echt de entree van de stad.”

16 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Het gaat druk worden in september. 25 meter verderop, aan de andere kant van de straat, opent tivoli vredenburg ook al een restaurants met 200 plaatsenen 150 terrasplaatsen. Ben benieuwd of dit allemaal kan blijven bestaan met zoveel nieuwe horeca op een kleine oppervlakte.

 2. Chantal

  En de social impact factory dan..? Die zat toch juist met veel tamtam en blabla in dat gebouw..?

 3. Van Pimpelen

  ,,, zucht,,, Gelukkig blijft het karakteristieke pand behouden.

 4. Lisa

  Het is altijd de bedoeling geweest van Social Impact Factory om een horeca partner te vinden voor de begane grond. Dit staat nu te gebeuren! Erg leuk om te zien hoe deze kant van de stad zich ontwikkeld. Voor goede horeca is er volgens mij altijd plek.

 5. Gas

  “De Utrechter”? Nou, kan dat niet anders? Zoals “Brasserie de Vink”? Of desnoods “Op het Vinkentouw”? Of “Stapdorst”, of zoiets, ik neem aan dat mensen die uit Utrecht Centraal komen wel weten dat ze in Utrecht zijn. Je kan het ook de Groninger noemen, alle treinreizigers in de war. hebben we nog wat te lachen.

 6. Atilla Vigh

  @JdV heb ik wat gemist, Tivoli Vredenburg heeft toch al “het gegeven Paard” als restaurant/terras? Dat is al open, al meer dan 1 jaar.

 7. herman

  Leuk en bijzonder de stad kan wel wat horeca gebruiken.
  Wellicht een idee om boven in het pand woningen voor starters en studenten te maken?

 8. Vingervlug

  De Utrechtenaar

 9. JdV

  Hoi Atilla: Jazeker, stonden eerder deze week 2 berichten over de horeca uitbreiding van Tivoli Vredenburg op DUIC 🙂

 10. Dick

  Het was Modehuis Vinke en niet Vinken, heeft dus niets met vogels te maken.

 11. Utrechter2

  Broodje Plof….! Dat was Utrechts….

 12. Peet

  Wat een zure reacties
  Wat een negativiteit
  Ik vind het een prachtconcept
  Maak er een utregse entourage van
  Mits goed aangepakt , zou dit wel eens een grote aanwinst voor utregt kunnen zijn
  Sukses!!!!

 13. Michiel

  Zure reacties op alles is een beetje de norm geworden op DUIC 🙂
  Het Gegeven Paard is idd al een tijdje open, maar dat is niet echt een restaurant. Blijkbaar komt er een volwaardig restaurant bij in Tivoli.

  Verder idd gewoon goed dat er ook horeca komt in het mooie Vinkepand. Het is nog even schipperen met alle wegwerkzaamheden daar maar als dat eenmaal allemaal klaar is is de “entree” van Utrecht weer een stuk leuker en levendiger.

 14. Utrechter2

  @Peet: ik weet niet of je het over mijn reactie had maar die was vooral luchtig bedoeld (jammer dat ze (eigenares roodje Plof) door persoonlijke omstandigheden moest stoppen). Op een ander forum had ik al aangegven dat een goed restaurant een mooie bestemming zou zijn voor dit gebouw.

  Of de typische Utrechter die zweert bij de FC en Elinkwijk, bij een broodje Vocking, bij beide Dikke Driessen en bij Oudwijk en bij Ondiep zit te wachten op de milkshakes van boerenijs met vruchten uit de Moestuin, dat weet ik niet. Zeg dan gewoon dat dit een hippe, eco zaak is omdat er met de toestroom van starters en studenten steeds meer millenials in Utrecht zijn gaan wonen.
  Of serveren ze daar ook een broodje Vocking!?!?

 15. Marco Giebels-Vitorino

  Sukses !! Het publiek heeft het laatste woord, maar dat is gemakkelijk bij te sturen.

 16. VoordorpPaul

  Volgens mij hadden we al te veel horeca. Utrecht is nu echt een stad van alleen vreten en zuipen geworden. Overigens hadden de verantwoordelijke wethouders ooit een flinke brief gekregen om eens na te denken over de invulling. Helaas hebben ze dat niet gedaan, maar ja zij zitten er ook voor hun eigen hobby’s..nietwaar…hr. Jansen, hr Geldof ??

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).