Restaurant Aandacht voor Eten gaat kleinschaliger verder in pand Gastrobar Restaurant Aandacht voor Eten gaat kleinschaliger verder in pand Gastrobar

Restaurant Aandacht voor Eten gaat kleinschaliger verder in pand Gastrobar

Restaurant Aandacht voor Eten gaat kleinschaliger verder in pand Gastrobar
De Gastrobar van Aandacht voor Eten. Foto: Renzo Gerritsen / DUIC
Restaurant Aandacht voor Eten aan de Biltstraat gaat sluiten. De gelijknamige Gastrobar aan de overkant van de straat wordt omgebouwd en krijgt een nieuwe invulling.

Restaurant Aandacht voor Eten aan de Biltstraat gaat sluiten. De gelijknamige Gastrobar aan de overkant van de straat wordt omgebouwd en krijgt een nieuwe invulling.

Horecaondernemer David Bruggeman startte in 2005 het cateringbedrijf Aandacht voor Eten en opende zes jaar later een delicatessenzaak met dezelfde naam op Biltstraat 41. In 2012 opende Bruggeman samen met zijn broer het restaurant Aandacht voor Eten op de Biltstraat 29.

Op dat moment zat Eetcafé Bram in een pand tegenover het restaurant op de Biltstraat 48. Toen die onderneming stopte besloot Bruggeman de delicatessenzaak op nummer 41 van de hand te doen en een Gastrobar te openen op nummer 48. In de nieuwe bar werden Spaanse en Italiaanse tapas en antipasta geserveerd.

Nu is besloten om het restaurant te sluiten. Naar eigen zeggen wordt dit gedaan omdat het lastig is om goed personeel te vinden. “Dit zorgt ook bij ons voor veel onrust en remt ons enorm in groei van kwaliteit, service en ondernemen. Vandaar dat we de keuze hebben gemaakt om een nieuwe start te maken met Aandacht voor Eten”, is te lezen op de website van de onderneming.

Concept

De Gastrobar is na de kerst gesloten en wordt momenteel verbouwd. “Het concept blijft qua eten en drinken zoals je het van ons gewend bent met als toevoeging dat we ook wat gerechten en ideeën van de Gastrobar behouden.” Begin februari opent de nieuwe zaak. Tot die tijd is het restaurant nog geopend.

Volgens Aandacht voor Eten wordt het pand van het restaurant overgenomen door Stone Hostel Utrecht. “We hebben een mooi bod ontvangen van onze bovenbuurman die graag zijn hostel wil uitbreiden. En dus was dit het ideale moment voor ons.”

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  “Naar eigen zeggen wordt dit gedaan omdat het lastig is om goed personeel te vinden.“
  If you pay peanuts you get monkeys.
  Dus beter betalen meneer Bruggeman! Dan vindt u zeker beter personeel dan wat werkstudenten.
  Overigens is mijn persoonlijke mening dat AvE wat sleets was geworden met al jaren dezelfde kaart. Ook vond ik sommige personeelsleden té amicaal.

 2. Esrin W.

  “Pay peanuts, get monkeys” is er één die ik zelf ook altijd gebruik. Het vat heel veel erg goed samen in één enkele uitdrukking. Het blijft ook iets wat je nog steeds hardnekkig blijft zien bij diverse bedrijven. Hou ‘t maar op “visie”.

 3. Geen trek meer

  Besparen op goed personeel is killing

 4. Piet

  Is de eigenaar van Stone Hostel niet de uitbater van het Licht, dat er vóór eetcafé Bram zat?

 5. Gerard Brugmans

  Dit is veel meer een ‘utrechts’ probleem. Er is hier gewoon geen markt voor een restaurant met duur personeel en dus hogere kosten. Wij zitten gevangen in die platte studenten eetcafé kultuur waardoor alle restaurants op elkaar lijken. Daarom komt Utrecht ook niet voor op de lijstjes van goede restaurants. Misschien moeten die briljante citymarketeers zich daar eens druk over maken in plaats van nog een wielerkoers te kopen?

 6. W

  Sluit me helemaal aan bij Gerard Brugmans!

 7. Jolanda

  Hear hear Gerard.

 8. pie

  @Gerard, dit is natuurlijk geen duur restaurant. Heeft wellicht wat veel vierkante meters vloeroppervlak maar de prijzen die ze berekende vond ik behoorlijk schappelijk.

 9. wollie

  toch gek dat restaurants niet het betere segment opzoeken als daar markt voor is. kun je meer omzet per vierkante meter boeken. heeft het te maken met een tekort aan ervaren chefs?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).