Restaurant Badhu in Utrecht gaat sluiten Restaurant Badhu in Utrecht gaat sluiten

Restaurant Badhu in Utrecht gaat sluiten

Restaurant Badhu in Utrecht gaat sluiten
Badhu aan het Willem van Noortplein in Utrecht. Foto: Robert Oosterbroek
Ruim twaalf jaar zit restaurant Badhu aan het Willem van Noortplein in Utrecht, maar de zaak gaat sluiten. De eigenaren van Badhu hebben het pand verkocht en richten zich de komende tijd op hun andere zaak LE:EN op Rotsoord.

Ruim twaalf jaar zit restaurant Badhu aan het Willem van Noortplein in Utrecht, maar de zaak gaat sluiten. De eigenaren van Badhu hebben het pand verkocht en richten zich de komende tijd op hun andere zaak LE:EN op Rotsoord.

In 1927 werd aan het Willem van Noortplein een volksbadhuis geopend. Hier konden omwonenden terecht om een bad te nemen en zich op te frissen. Het gebouw is ontworpen door de in Utrecht geboren architect Petrus Johannes Houtzagers, een leerling van hem was Gerrit Rietveld.

Het is in dit bijzondere gebouw waar Danny Knijff samen met zijn partner Leonie Oostveen twaalf jaar geleden Badhu opende. De naam verwijst naar de vroegere functie van badhuis. De kaart van Badhu kenmerkt zich door bijzondere fusion gerechten met veel Arabische smaken. Naast het restaurant waren er ook een paar hotelkamers voor gasten.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Het badhuis in 1927. Foto: Het Utrechts Archief

Nieuwe horeca

Nu is het pand echter verkocht, en gaat Badhu sluiten. 23 juli is de laatste dag. “We vonden het tijd voor wat anders en kregen toevallig een mooi bod”, vertelt Knijff. “We hebben er prachtige jaren gehad. Onze twee kinderen van 14 en 11 weten niet beter of we hebben Badhu. Dus het is zeker jammer dat dit nu stopt. Maar we kijken ook naar de toekomst.”

Knijf en Oostveen hebben namelijk nog een restaurant, LE:EN op Rotsoord. “We gaan ons voorlopig hier even op focussen. Maar pin mij er niet op vast, we willen wellicht in de toekomst wel nog weer een zaak openen. Een bijzondere Italiaan bijvoorbeeld. Iets nieuws in ieder geval, het is namelijk goed om te blijven vernieuwen. En dan graag weer op een plek waar nu niks zit, dat deden we ook met Badhu en LE:EN.” De eigenaar sluit af: “We zijn nog een maand open, dus liefhebbers kunnen zeker nog langskomen.”

In het voormalige badhuis begint een nieuwe ondernemer ook weer een horecazaak. Dit nieuwe concept moet nog bekend worden.

9 Reacties

Reageren
 1. T.

  Komen de mooie oude letters dan ook EINDELIJK weer terug op de gevel? Als de eigenaars die niet stiekem hebben weggegooid tenminste….

 2. Jonas

  Jammer. Het enige hippe leuke restaurant in de buurt. Of heb ik iets gemist?

 3. wimutrecht

  Een Scandinavisch restaurant graag.

 4. Pieter

  Kom maar op met die Italiaan! Aan de Vleutenseweg staat het pand van Instock leeg 🙂

 5. erwin

  enorm jammer, wel goed om te horen dat er nieuwe horeca komt!

 6. wollie

  italiaan zonder annanas, kom maar door!

 7. Gajes

  @Jonas
  Er zijn tegenwoordig ook ‘Willem’ en ‘Tijm’ in de buurt, beiden prima restaurantjes!

 8. Jonas

  @gajes:dank!

 9. Paul

  Erg jammer dat ze vertrekken, ik vindt het een originele toevoeging aan de buurt. Ook is het fijn om een hotel in onze wijk te hebben.
  ik hoop dat er geen keten of middel of the road horeca ondernemer in komt met omzet angst.
  Wat mij betreft graag een koreaans, of asian restaurant/ bar. Iets origineels ander ga ik liever voortaan mij afspraken plannen elders.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).