Restaurant De Klub neemt intrek in voormalige amusementshal aan het Vredenburg in Utrecht Restaurant De Klub neemt intrek in voormalige amusementshal aan het Vredenburg in Utrecht

Restaurant De Klub neemt intrek in voormalige amusementshal aan het Vredenburg in Utrecht

Restaurant De Klub neemt intrek in voormalige amusementshal aan het Vredenburg in Utrecht
De voormalige amusementshal Charlebry aan het Vredenburg, die al 25 jaar niet meer gebruikt wordt, krijgt een nieuwe bestemming. Restaurant De Klub gaat zijn intrek nemen in het bekende pand tegenover TivoliVredenburg. Het restaurant zit op dit moment gevestigd aan de Europalaan, maar zal in de loop van dit jaar nog verplaatsen naar de nieuwe locatie. 

De voormalige amusementshal Charlebry aan het Vredenburg, die al 25 jaar niet meer gebruikt wordt, krijgt een nieuwe bestemming. Restaurant De Klub gaat zijn intrek nemen in het bekende pand tegenover TivoliVredenburg. Het restaurant zit op dit moment gevestigd aan de Europalaan, maar zal in de loop van dit jaar nog verplaatsen naar de nieuwe locatie. 

Het gebouw aan het Vredenburg staat al sinds de jaren negentig leeg, nadat amusementshal Charlebry het pand verliet. Sinds een aantal maanden heeft het gebouw een nieuwe eigenaar en staat het te huur. 

Tekst gaat verder onder afbeelding

Het pand in 1994. Bron Het Utrechts Archief

Op dit moment is De Klub gevestigd aan de Europalaan, maar zij moest naar eigen zeggen op zoek naar een nieuwe locatie. “Omdat we op zoek moesten naar een nieuw pand voor onze dierbare Klub, zijn we goed om ons heen gaan kijken, en deze parel kwam bizar snel op ons pad. Twijfelen deden we eigenlijk niet over deze plek”, zo laat de bistro weten op sociale media. 

Plannen

De komende maanden zit het restaurant nog op hun huidige plek aan de Europalaan. In de loop van dit jaar zal De Klub zijn intrek nemen in het nieuwe pand. “Het pand is nu nog leeg en kaal, maar de plannen om hier een prachtplek van te maken worden steeds concreter.” 

Om de plannen te kunnen realiseren, lanceert het restaurant volgende week een crowdfundingsactie. “We kunnen alle hulp gebruiken om deze droom te verwezenlijken.”

26 Reacties

Reageren
 1. Richard

  Fijn dat er weer wat leven daar komt! Loop hier dagelijks langs en is altijd zo triest om te zien. Ik kijk er naar uit!

 2. Baliekluiver

  Goed dat er weer een restaurant bij komt in Utrecht. Nu er veel horeca op omvallen staat omdat ze onterecht ontvangen coronasteun niet terug kunnen betalen is alle hulp welkom om de enorme overkill aan horeca in de binnenstad op peil te houden!

 3. Ed.

  Rotterdamse Bank Vereeniging zal je bedoelen …

 4. Ron

  Waarom stond dit pand 25 jaar leeg eigenlijk? Iemand die de motieven van de toenmalige eigenaar kent?

 5. Bart van Dam

  Je hoort er als restaurant/bedrijf tegenwoordig niet meer bij als je niet geld hebt binnengeharkt met een crowdfundingsactie…

 6. Wendy

  Gelukkig wordt dit pand weer in gebruik genomen. Schande dat het 25 jaar heeft leeg gestaan

 7. Wil

  @bk: overkill?
  Eerder een tekort, alle restaurants en cafe’s zitten ‘s avonds stampvol! Zeker al een tijdje niet meer in de stad geweest..?

 8. Joost

  Baliekluiver 20/4/2023 – 12:07
  Het restaurant zit nu aan de Europalaan. Het is dus niet nieuw, maar een verplaatsing. Dat had je al kunnen lezen in het artikel.

 9. ronald

  In de jaren tachtig zat daar nog de AMRO bank in waar we voor onze kinderen een Florijnenvloot spaarrekening hadden lopen. Ik herinner me uit die tijd ook dat alle winkels in dat rijtje een doorlopende luifel hadden. De sjeu is er wel af daar, het zijn natuurlijk oude geveltjes maar als je even beter kijkt is het allemaal vies en lelijk. Als ergens nog de sloophamer op mag dan is het daar wel.

 10. Sanne

  Woningnood versus horeca, iets met prioriteit en leegstand en een slapende gemeente

 11. Yoshua

  Pand aan de voorzijde stond al die tijd leeg.
  Aan de achterzijde zit een ingang met trap, die ruimtes werden verhuurd als opslag.
  Heb jaren geleden daar opslagruimte gehuurd, inclusief een enorme kluisruimte.
  Eigenaar kreeg er geen woonbestemming op, dat was de reden voor leegstand.
  De beste man begint oud te worden, denk dat hij het daarom vorig jaar van de hand heeft gedaan.

 12. Ptje

  Heeft dat pand echt 25 jaar leeggestaan? Kan het je niet voorstellen.
  Ik werkte tot 2015 in de binnenstad en kan me niet herinneren het toen al leeg was.
  Iemand?

 13. C in de Horeca

  @Baliekluiver:
  Heb je ooit geprobeerd een zaak met 40 werknemers te onderhouden zonder een cent inkomst?

  Nee, dat dacht ik niet.

 14. Henkje

  Ron:

  Eigenaar was ene Paulus. Hij moest de tent sluiten omdat er regels werden overtreden.
  Heb er mee te maken gehad. Ik werkte bij de gemeente Utrecht.

 15. JdV

  Kobus de Groot is/was de eigenaar. 0% kans dat iemand van de gemeente Kobus ging vertellen wat hij met zijn onroerend goed moest doen. Mooie plek jn Utrecht, soort van rafelrand. Die hoeven namelijk niet perse buiten het centrum te liggen.

 16. W.

  Leuk dat ze zo centraal komen te zitten! Je kunt er heerlijk eten en ik vind de sfeer op de huidige plek erg fijn, maar het is ze gegund om zich op zo’n centrale locatie te kunnen vestigen.

 17. Sanne

  @jdv: vandaar het woord “rand” 🤭

 18. Fred

  @Ptje: pand staat echt al sinds ver voor 2015 leeg. De letters van de amusementshal hebben echter nog wel tot een paar jaar terug op het pand gehangen.

  De Klub is trouwens echt een aanwinst voor de binnenstad. Ben er meerdere keren geweest om daar een hapje te eten. Nog nooit een tegenvallende avond gehad!

 19. Yoshua

  @jdv,

  Kobus is nooit eigenaar geweest, alles is van Jan.
  Kobus is zelfs het zwarte zaad al 20 jaar kwijt, die heb niks te makke.

 20. Uuu

  Natuurlijk een hele slimme plek voor de Klub.

  Naam hebben ze inmiddels al lang gemaakt in Utrecht. Tegenover Tivoli zitten is zeer strategisch, aangezien de doelgroep van de Klub graag naar een fesitvalletje, optreden of dansavond gaat en de eigen restaurants van TiVre op drukke avonden uitpuilen. Dan is er dus een alternatief bijgekomen.

  Ik zou bijna willen zeggen: topontwikkeling. En dan is het hopelijk ook eens afgelopen met die steeds maar vage tijdelijke bestemmingen in die wand aan het Vredenburg (en natuurlijk is het inmiddels niet meer echt het Vredenburg, sinds dat appartementengebouw ertussen geplempd is).

  En die panden daar hebben geen sloopbeurt nodig, maar een een renovatie en gevelreiniging. En de straat aan die kant heeft meer groen nodig.

 21. Jasper

  Goed plan en zet die bloemenbak er ook maar weer terug. Beetje meer fleur daar is wel welkom. 😉

 22. Scherpschutter

  Ik begrijp het niet. Naar ik mag aannemen onderneem je een kostbaar avontuur als dit alleen als je op voorhand al je financiering tot in de puntjes op orde hebt. Waarom dan alsnog een crowdfunding nadat alles al rond is….?

 23. Lisa

  @ Hierboven

  Jij snapt wel meer niet.

 24. Koel Hoofd

  @Scherpschutter
  Je bent je zakelijke zelf kwijt! @Uuu snapt het wel
  Immers…
  Locatie, Locatie, Locatie in pretpark vol beleving van het vermaak Utrecht.
  Op naar die baggervette winsten!

 25. echte Utrechter

  Ik mag er misschien nog even op wijzen dat de verdieping al ruim 3 decennia een woonbestemming heeft. Hier dus gewoon GEEN horeca!
  Mevr. S. de Groot heeft er nog tot voor kort gewoond. De kids waren al een tijd het huis uit.
  Charlebry is overigens gewoon een samenvoegsel van delen van de voornamen van de zonen van Kobus en Stien. De gokhal bestond al vanaf de 2e helft van de jaren 70 en is begonnen op de hoek Willem/Bergstraat.
  Nadat de AMRO vertrok verhuisde de zaak naar het Vreeburg.
  Door de vele minder mooie praktijken van de Groot is zijn (o.a huizen etc etc) imperium door justitie gereduceerd tot… nou ja, niet veel meer.

 26. Zwaontjue

  ‘t laatste wat ik hoorde, was dat Kobus de Groot een krantewijkje in Witte Vrouwen heeft om rond te komen …., die arme vent heeft egt niks meer te makken 🙁

  🙂 Haha…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).