Restaurant Maeve opent in de zomer de deuren aan de Kromme Nieuwegracht in Utrecht Restaurant Maeve opent in de zomer de deuren aan de Kromme Nieuwegracht in Utrecht

Restaurant Maeve opent in de zomer de deuren aan de Kromme Nieuwegracht in Utrecht

Restaurant Maeve opent in de zomer de deuren aan de Kromme Nieuwegracht in Utrecht
Tommy Janssen en Vera Voorend openen in de zomer van dit jaar hun restaurant Maeve aan de Kromme Nieuwegracht in Utrecht. Vanwege corona hebben ze lang geduld moeten hebben, maar ze zijn daardoor naar eigen zeggen extra gesterkt in hun ambitie.

Tommy Janssen en Vera Voorend openen in de zomer van dit jaar hun restaurant Maeve aan de Kromme Nieuwegracht in Utrecht. Vanwege corona hebben ze lang geduld moeten hebben, maar ze zijn daardoor naar eigen zeggen extra gesterkt in hun ambitie.

Janssen en Voorend hebben een lange geschiedenis in de horeca. Zo hebben ze allebei bij verschillende sterrenrestaurant gewerkt. “We hebben jaren geïnvesteerd in het opdoen van kennis en ervaring en nu is het tijd om onze droom te verwezenlijken en voor onszelf te beginnen.”

En dat gaan ze doen in de vorm van restaurant Maeve. Het wordt, zo omschrijven ze, een ‘casual fine dining-restaurant met een verfijnde keuken’. Janssen wordt de chef en hij laat zich graag inspireren door producten van Nederlandse bodem. Daarnaast hecht hij veel waarde aan duurzaamheid. “Mijn keuken kenmerkt zich door frisse, lichte, gerechten. Ik heb een Franse basis en werk met veel groentebereidingen, kruiden en lokale producten.”

Tekst loopt door onder de foto

Geduld

Het koppel is al veertien maanden bezig om hun zaak te openen en vanwege de coronamaatregelen moesten ze even geduld hebben. “In die tijd is onze droom en ambitie alleen maar verstevigd. Ik denk dat het einde van de coronacrisis in zicht is en dat het daarom ook het juiste moment is om de zaak te openen. Daarnaast hebben wij een ruime setting. Er komen 14 tafels in een ruimte van zo’n 300 vierkante meter.”

Janssen en Voorend willen een uniek en onderscheidend restaurant op de kaart zetten. Wanneer de deuren precies opengaan is nog niet bekend, maar het moet in de zomer van dit jaar gebeuren.

15 Reacties

Reageren
 1. Kees Truijens

  Geweldig, een ambitieus nieuw restaurant in de binnenstad. Daar is echt behoefte aan, naast Madeleine, Concours, de Bistrot van Karel V en Le Héron.

 2. Otto Nelemans

  Casual fine dining? At the Bended New Canal?

 3. Joris

  Gefeliciteerd. We komen zeker een keer een hapje eten

 4. Ton

  @ Otto Nelemans
  En dan ook nog met ‘producten van Nederlandse bodem’.
  Bijvoorbeeld: ‘leaf cabbage’ en ‘brussels sprout’

 5. Manou De R.

  Yes Otto, of waar Utrecht Business Park (industrieterrien Overvecht), Science Park (De Uithof) de “couleur locale” is. Pro-active je weet wel.

 6. Scherpschutter

  Zo. Je hebt wel een enorm ‘paar’ nodig (of hele diepe zakken) om in een tijd waarin de overheid ogenschijnlijk uit is op een totale whipe-out van de horeca een restaurant op te zetten dat kennelijk ook nog eens een keuken serveert die grotendeels op groentebereidingen is gebaseerd.

  Een diepe buiging voor het lef, en tegelijk ergens ook wel een kleine krabbel achter de oren. Aansprekend verhaal. De lat ligt hoog in deze tent zo te lezen. Dat maakt het op zich al het proberen waard.

 7. JdV

  Als er ook vleesgerechten op de kaart staan kom ik zeker een keer eten.
  @Kees: Le Mignon niet vergeten !

 8. Bubbel

  Dit is wat Utrecht nodig heeft
  Horeca met style klasse

  Er is al veel te veel herriehoreca schreeuwcafees etc
  Veel sukses en respect

 9. K.

  Het lezen van de ergernissen van anderen bij zoveel Engels waar ook Nederlands geschreven/ gesproken kan worden doet me erg goed… Fijn!

 10. cas

  maar ff afwachten of de deuren dan echt open kunnen

 11. G.H.

  Zo, dat lijkt een veelbelovende nieuwkomer.
  Ik wens ze veel succes en meld mij zeker als de deuren geopend zijn.

 12. Anne E. Otto

  @Otto e.a.: meertaligheid joh; vanuit de Franse basis vertalen ze fine dining voor ons in verfijnde keuken. Zo leer je nog! ‘s wat 😉

 13. Ton

  @ Cas en Scherpschutter.
  Natuurlijk gaan die deuren een keer open.
  Ook deze crisis wordt ooit geschiedenis.

  Complementen voor deze ondernemers.
  Maar op een gegeven moment kun je ook bijna niet meer terug natuurlijk.

  Ondernemen is natuurlijk ook omgaan met tegenslagen.
  En ‘iedere bedreiging is een kans’ is natuurlijk een cliche en geen garantie voor succes. ‘Ieder nadeel heeft zijn voordeel’ is nu ook onzin.
  Deze crisis is geen gewoon ‘ondernemersrisico’.
  Als je op de ‘verkeerde’ locatie zit, een formule hebt die nu niet werkt, nog onvoldoende hebt opgebouwd (buffer, klantenkring, uitgebalanceerde formule) zal deze crisis moeilijk te overleven zijn (voor je onderneming bedoel ik dan, niet voor de ondernemer).

 14. Jeroen

  Op het moment dat ze openen ga ik er meteen een keertje eten. Ben zeer, zeer benieuwd.

 15. Pee

  Als de start lukt dan hebben ze alleen maar zicht op succes ,slechter zal het niet worden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).