Salsa Shop aan de Vinkenburgstraat in Utrecht failliet Salsa Shop aan de Vinkenburgstraat in Utrecht failliet

Salsa Shop aan de Vinkenburgstraat in Utrecht failliet

Salsa Shop aan de Vinkenburgstraat in Utrecht failliet
De Salsa Shop locatie Neude is deze week door de rechtbank failliet verklaard. Het restaurant aan de Vinkenburgstraat was net een jaar open toen de coronapandemie de horeca liet sluiten. Het lukte de vestiging niet om financieel rond te komen.

De Salsa Shop locatie Neude is deze week door de rechtbank failliet verklaard. Het restaurant aan de Vinkenburgstraat was net een jaar open toen de coronapandemie de horeca liet sluiten. Het lukte de vestiging niet om financieel rond te komen.

De Salsa Shop bij de Neude was onderdeel van een keten. De tien andere locaties, waarvan vijf in Amsterdam en nog zaken in Rotterdam, Den Haag, Leiden, Groningen en een in Hoog Catharijne in Utrecht zouden goed draaien.

De locatie aan de Vinkenburgstraat, net naast de Neude, heeft het niet overleefd. Het restaurant ging op 30 maart 2019 open.

Hutspot, de winkel die naast de Salsa Shop zat, ging eind vorig jaar al failliet.

Gekoppelde berichten

26 Reacties

Reageren
 1. Esrin W.

  Check! Ik vink ook déze weer af. Wie volgt?

 2. Katja

  Dus alleen deze vestiging deed het niet goed ? Verkeerde plek dus, evenals een horeca-overaanbod in de stad. Dat speelt zeker ook mee. Opschoning horeca.

 3. Miffy

  Vroeger hadden we de Nosotros waar nu de quinion zit aan de oude Gracht. Een soort Mexicaansse macdonalds, was lekker maar liep ook van geen ene meter. Heeft er denk ik een half jaar gezeten. Zo dat wou ik even kwijt.

 4. Baliekluiver

  Door elke vrije vierkant meter een horecabestemming te geven is er in Utrecht een permanente overkill waarin starters weer snel failliet kunnen gaan. Corona heeft dat effect alleen maar versterkt, maar het probleem is structureel en gebaseerd op het D66 idee dat Utrecht horeca hoofdstad moet worden. Dat er op die manier uiteindelijk een uitgeholde en onleefbare binnenstad overblijft lijkt niet belangrijk te zijn voor politici die de heropening van terrassen belangrijker vinden dan volle ziekenhuizen!

 5. Peet

  Door de D66 vvd strategie om de binnenstad vol te proppen met horeca
  80 procent van alle horeca zit in de kleine binnenstad
  Logisch vervolg
  Overaanbod
  Zwakke bedrijven
  Faillissementencaroussel

 6. Uuutje

  Het is geen VVD-D’66 strategie dat de stadscentra worden bevolkt door Horeca, maar het is de markt.

  Winkelketens trekken weg uit de stadscentra, omdat die ook nog webshops hebben die momenteel veel beter draaien. Het hebben van panden wordt steeds meer gedaan voor het hebben van zichtbare flagshipstores in stadscentra (marketing), die panden draaien qua omzet vaak geen winst, maar vaak verlies.

  Dat winkels wegtrekken uit centra komt ook door de torenhoge huurprijzen die de markt rekent. Hierdoor verworden stadscentra vanzelf tot plekken voor horeca, want stadscentra worden verblijfsplekken voor met name (dag-)toerisme. Ook voor mensen uit eigen stad en omgeving,. Horeca, in normale tijden en zelf tijdens corona, mits de financiële voorwaarden al goed waren (take ways) loont zich dus en speelt in op de behoefte van de markt.

 7. Matthijs

  @Peet, ik snap dat het fijn is om de VVD overal de schuld van te geven maar mogelijk is het aan je aandacht ontsnapt dat de VVD in Utrecht nog nóóit de grootste en zelfs nog nóóit de een na grootste partij van de stad is geweest.

  Sterker nog, we moeten terug naar 1986 om te zien dat de VVD met 7 zetels groter was dan GL(5). Ook toen was het echter niet geloofwaardig om de VVD van alle stadsproblematiek de schuld te geven want de PvdA had indertijd, op haar hoogtepunt, 19 zetels.

  Wat betreft D66 heb je gelijk. Zij zijn sinds 2010, samen met de andere linkse partijen GL en PvdA, dominant. Sinds 2018 wordt het college gevormd door GL, D66 en de ChristenUnie.

  Je poging de binnenstedelijke horecaproblematiek te wijten aan ‘rechts’ beleid klopt dus niet. Als je hier partijen al de schuld van wilt geven zijn het linkse partijen.

 8. Rob H.

  Ik zie dat er weer een hoop liefhebbers van leegstand en verloedering van de binnenstad zijn.

 9. Ton

  @ Baliekluiver en Peet
  En zo’n horecabeleid drijft dan ook nog de huurprijzen op.
  En indirect daardoor ook de huurprijzen voor winkels.
  Met alle gevolgen van dien.

 10. Kadoendra

  @Baliekluiver & @Peet

  Dat er spraken is van veel horeca heeft niets met een D’66 een VVD of welke andere politieke partij dan ook te maken, maar met het veranderen van de economie.

  Vroeger waren mensen jaren aan het sparen om er op een later moment iets voor te kopen.

  Terwijl de hedendaagse economie meer wordt gedreven door zaken die emoties opleveren, veel geld uitgeven aan uitgaan, waar dus ook horeca onder valt, dure concertbezoeken, veel geld uitgeven aan vakanties, etc.

  De olie industrie is nu nog de eerste economie van de wereld, terwijl de toeristen industrie de tweede economie van de wereld is en horeca zit nu eenmaal vast aan de pret (emotie!) industrie waar de toeristen industrie dus ook onder valt.

 11. W.

  Jammer, als je een snelle hap nodig had was dit altijd erg lekker. Gelukkig zitten ze nog in HC. Ik denk dat dat pand een beetje ongelukkig ligt. Het ligt enerzijds zo centraal als maar kan en er komt genoeg volk langs (normaliter), anderzijds loop je dit pand heel makkelijk voorbij.

 12. N82

  @peet @balikluiver
  Groen links is de grootste partij hè. Lekker roepen naar de middenpartijen.

 13. Josje

  @matthijs

  De dominatie van horeca in het centrum heeft helemaal niks met politiek te maken. Links noch rechts. Het komt door de markt. Er is minder vraag naar fysieke winkels en meer naar horeca. Daar woŕdt door ondernemers en pandeigenaren (vastgoed) op ingespeeld. Wat je daar ook van vindt.

  Het is net zo min de schuld van Groen Links of de PvdA als dat het ool niet de schuld is van de VVD of D’66.

  De politiek gaat er maar voor een deel over (vergunningen/ bestemmingen), maar leven/ levendigheid is beter dan leegstand. Vandaar dat de politiek niet altijd tegen horeca is. Zelfs net subsidie zijn er nog nauwelijks winkels of ketens te vinden die de leefstand willen vullen of de hoge huur betalen.

 14. Scherpschutter

  @Josje

  Ja. En waarom is de huur hoog? Omdat de politiek zo nodig een monopolie op de uitgifte van (flut)geld wil en vervolgens de printer op standje Zimbabwe zet waardoor assets (zoals winkelpanden) gerekend in flutgeld veel duurder worden en de huren dus hoger. Het spaargeld van de winkelier verliest ook iedere dag koopkracht.

  Tegelijk verdienen winkels minder, want diezelfde overheid maakt het totale centrum ook nog onbereikbaar per auto. De bezoekersaantallen dalen al jaren. Zelfs je fiets parkeren voor een winkel mag niet meer van de overheid. Shopse! Het centrum wordt ook met de dag lelijker door weer diezelfde overheid, die ook meent verstand van architectuur te hebben.

  Om je te ‘helpen’ als winkelier steelt de lokale overheid vervolgens nog meer geld van je en richten ze er een totaal falend city marketingbureau voor op dat zo slecht is dat ze Tesla nog ten gronde zouden kunnen richten.

  Daar bovenop verhoogt diezelfde overheid al jaren belasting op belasting op belasting, gaan de minimumlonen omhoog, is personeel nauwelijks te ontslaan en tegelijk nauwelijks te krijgen (waarom zou je, met overheidsuitkeringen op dit niveau), maken winkels hoge kosten door toenemende regelgeving, wordt toerisme de kop in gedrukt omdat je je woning niet meer mag verhuren van de overheid (nog minder klanten), nemen je inkoopkosten ook toe (omdat ook toeleveranciers leeggeroofd worden en doorbelasten) en zijn de laatste winkeliers die in deze totale linkse overheidspuinhoop nog een droge boterham kunnen verdienen de grote ketens die massaal flutzooi uit China importeren voor 1 Euro en voor 15 Euro wegzetten…of horeca ondernemingen natuurlijk.

  En dan is er nog de overheid die naast een bataljon sociale huurwoningen vol schooiers in het centrum ook nog eens allemaal gesubsidieerde kunsthippies in het intussen geruineerde lege centrum wil huisvesten, waarmee het al helemaal een armetierige toestand wordt. Een soort Hamburg. Diezelfde lokale overheid kondigt als kers op de taart ook nog even aan de stad te willen verbouwen tot 2040 waarbij er meerdere grote winkelcentra door de stad komen…om zo het centrum te ontlasten.

  De ondergang van winkels is 100% de schuld van de overheid. Alles dat een overheid aanraakt verwelkt en verdort.

 15. Dora

  Voor Corona was het hier ook altijd uitgestorven, dus werd toch niemand blij van. Good riddance.

 16. Josje

  Is de GGD al bij mis-toeptoetert langs geweest?

  Koekoek?

  Hoge huren van winkeĺpanden zijn te wijten aan de vastgoedwereld. Die werken.met boekwaardes, “markt”-prijzen, investeerders, rendementen e.d.. Heeft weinig met de lokale overheid van doen en nog minder met die in Utrecht., behalve dat de landelijke overheid dit eerder stimuleert dan belemmert. Daar kom ik zo nog op.

  De vraag naar horeca komt door de markt. Wordt bovendien niet aangejaagd door de politiek.

  De gemeente is eigenaar van een aantal panden (die al heel lang in bezit zijn, dus in dat opzicht weinig meer kosten, zoals de oude bieb). Als eigenaar mag het gemeenteapparaat in overeenstemming met de politiek zelf bepalen wat zij met die panden doen (school/ musea/ sociale voorzieinigen,….) als het maar ergens ten gode komt aan een x-aantal burgers. Her behoud en onderhoud van een monument is in dat opzicht al goed te noenen. Eigenlijk doen ligging en marktprijzen er dus helemasl niet toe. De oveeheid heeft meer belangen dan alleen een financieel verdienmodel, maar bijv. ook een mentaal verdienmodel. Helaas rekenen overheidspartijen ook steeds vaker marktprijzen als een soort van gratis geldkraan voor henzelf.

  De overheid heeft bovendien niet echt een.politieke kleur, want de overheid = ambtenaren. Wel volgen ze bijna overal ter wereld vooral een neo-liberale koers, waarbij vooral grote (internationale) marktpartijen/ het (grote) internationale bedrijfsleven baat hebben bij de daarop gerichte overheidskoers. De burger delft (steeds meer) het onderspit. Alleen de happy few (via de internationale markt), de mondiale 1-10%, wordt steeds rijker, omdat investeringen en bezit steeds meer waard worden. (Stilstaand) geld maakt vreemdgenoeg steeds meer geld. Hoef je niks voor te doen. De onderkant van de samenleving en de middenklasse wordt daarbij beetje voor beetje uitgezogen. De hogere middenklasse krijgt in deze koers cadeautjes/ belonikjes, zodat ze(vethoudingsgewijs) voordeel hebben bij de overheidskoers.

  Dat is dus wel landelijk en internationaal oerheidsbeleid. Wordt wel beïnvloedt door de gekozen politiek. Maar ook hier is NL nooit een links land geweest. De enige zogenaamd linkse partij die heeft kunnen besturen landelijk was de pvda. Wel altijd samen met een conservatieve partner (vvd/ cda). De pvda is al decenialang opgeschoven naar een middenpartij met een zeer hoog opgeleide en goed verdienende achterban van regenten. Weinig links meer aan. Opkomen voor de onderklasse en lagere middenklasse gaat ze moeilijk af.

  Sinds Thatcher en Reagan kwam er onder Lubbers ook in NL een Neo-Liberale koers, die nooit losgelaten is. Mondiaal gezien is het wereldbeeld vaak nog conservatiever en rechtser dsn in NL, op slechts een handvol landen na. De uitzonderimgen.

 17. Kadoendra

  @Scherpschutter 6/5/2021 – 21:11

  Ik lees uw reacties vaak met veel plezier, maar vaak ben ik het niet met u eens maar dit betekend niet dat u ook wel eens dingen benoemd waar ik het wel mee eens ben.

  Zoals het enorm laten draaien van de geld pers, deze handeling raakt uiteindelijk de onderkant van de samenleving het hardst daar vermogenden zich kunnen beschermen tegen de inflatie d.m.v bezit van aandelen, goud/zilver, onroerend goed, etc.

 18. Gerard

  Wat zonde. Dit is by far de lekkerste en verste Mexicaan van Nederland. Op naar hun locatie in Hoog Catharijne vanaf nu!

 19. Binnenstadsbewoners

  D66 en vvd zijn de aanjagers van 80 procent horeca in de binnenstad
  Vooral D66 wil Utrecht veranderen in horecastad van Nederland
  Gevolg
  Teveel horeca lokt weer meer faillissementen uit
  D66 denkt horeca
  D66 denkt niet Binnenstadsbewoners

 20. Uuutje

  @ Binnenstadsbewoners

  Hierboven staat in meerdere reacties haarfijn uitgelegd waarom er meer horeca in de stad komt. Daar heeft de politiek weinig mee van doen, maar dat is te wijten aan een algemenere ontwikkeling die overal in Europa plaats heeft.

  Stadscentra zijn verblijfsruimten aan het worden, geen shopruimten. Shoppen doen mensen online.

  Al dat geshop is trouwens ook erg slecht voor de planeet. Misschien is een drankje en een hapje wel beter voor de wereld, afgemeten ten opzichte van een compleet losgeslagen shopwoede, die de afgelopen 50 jaar ontstaan is.

 21. Marcel

  Leuk al die comments hier. Het is duidelijk dat hier geen enkele ondernemer tussen zit. En al helemaal niet in de horeca. De politiek heeft er ook niets mee te maken. Beleid wordt gemaakt, en uitgevoerd, door ambtenaren en kluns gedoe in de CWM.
  De raadsleden weten er niets van. Ondernemers schap doen ondernemers die te maken hebben met beleid voor Utrecht vastgelegd in allerlei besluiten die nergens op slaan omdat er altijd een besluit komt over een besluit heen. Horeca bestaat uit de gratie van lokatie en voor wie en wat. De binnenstad veranderd. Heeft 1 van u de commentatoren er alweer rondgelopen? Snapt u wat er aan de hand is? Veel succes met al uw bla bla gericht aan niemand alleen de vaste club die hier comments hebben. Ik ben ondernemer, heb 4 jaar raadswerk gedaan, heb 4 jaar BRU gedaan en werk in het centrum. Ben geboren op het Vredenburg. Ik weet waar ik het over heb.

 22. Sylvia

  Wat mis ik ? Zaterdagmiddag 13 uur in de regen : je kan over de hoofden lopen in het centrum. Ik zie alleen maar shoppende mensen en hele lange rijen, geduldig wachtenden. Op 30 maart, tijdens pandemie openen ? Je hebt dan nog geen good will opgebouwd. Ik vind het nIet zo vreemd hoor.
  Sylvia

 23. Yoshua

  Prachtige reacties waar iedereen schuldig is behalve de ondernemer.

  De Salsa shop is een onderneming met een plan.
  De Salsa shop wil volgend jaar 20 winkels bezitten en daarna heel Europa veroveren.(bron: salsashop)
  De bedenkers van de Salsa shop hebben een doel, snel en veel cashen met de formule.
  Dan is het verstandig om elke winkel onder te brengen in een aparte BV.
  Loopt een winkel niet binnen een jaar laat je de BV klappen om jouw schade te beperken, je probeert het opnieuw op een andere locatie.
  Je maakt je niet erg populair bij je leveranciers met deze manier van ondernemen.
  De samenleving laten opdraaien voor jouw faillissement is niet echt sociaal.
  Salsashop is geen sociale onderneming, maar een toekomstige cashcow in de beleving van de ondernemers

 24. Finn

  Als die op hc maar openblijft. Damn wat is het eten goed

 25. cas

  @ UUtje,

  Heb nog een mooi artikel over online webshops en hun verdienste op emerce voor je. Staat er nogal ruw maar denk dat de inhoud niet eens zo gek is.

  https://www.emerce.nl/achtergrond/ecommerce-domste-businessmodel-webwinkel-sterfhuisconstructie

 26. Binnenstadbewoner

  Vel geklaag over de overkill aan horeca in de binnenstad, maar de binnenstad trekt ook enorme bezoekersaantallen. Het is gewoon druk, m.n. van donderdagmiddag t/m zaterdagmiddag. Al die bezoekers willen allemaal even ergens rustig zitten, wat eten en drinken en even naar de wc. Veel horeca doet het wel heel erg goed. Niet allemaal nee, maar kan ook niet anders.

  Kledingwinkels doen het ook goed, maar alleen de grote ketens. Ondanks online shoppen, is funshoppen een blijvertje.

  Deze binnenstadbewoner hoort u niet klagen. Goed voor de werkgelegenheid. En de druktes kun je nog mijden. Uiteindelijk is het een voorrecht om in de binnenstad te mogen wonen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).