Wie in Utrecht op een terras een drankje wil drinken komt er relatief goedkoop vanaf. De stad staat namelijk op plek 8 op de ranglijst van duurste terrassen van Nederland.
Met deze plek houdt Utrecht steden als Amsterdam (1), Den Haag (2) en Rotterdam (7) achter zich. Dat blijkt uit het terrasonderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen.
De onderzoekers hebben gekeken wat de gemiddelde prijs is voor een rondje van twee koffie, twee fris, twee bier en twee rosé. In Utrecht kost zo’n rondje gemiddeld 23,43 euro.
Duurste
Wie hetzelfde rondje in Amsterdam haalt, de stad met gemiddeld de hoogste terrastarieven, is 27,05 euro kwijt. Zwolle staat op plek 21 in de ranglijst en is daarmee de stad waar de terrasbezoeker in Nederland het goedkoopst uit is. In Zwolle kost een rondje gemiddeld 21,88 euro.
Vorig jaar stond Utrecht ook al op de 8e plek in de ranglijst. De prijzen op de terrassen in de stad zijn ten opzichte van 2018 wel met 2,8 procent toegenomen.
Bekijk hier de volledige ranglijst van Van Spronsen.
Gekoppelde berichten
Twee Utrechtse restaurants in de Terras Top 100
De terrassen van restaurant Dengh en ‘t Wapen van Haarzuylen zijn geëindigd in de Terras…
22 Reacties
ReagerenGoedkoop is hier een relatief begrip…
Onlangs nog bezoekje gebracht aan Madrid, aan het dorp Paracuellos de Jamara om precies te zijn. Gewoon een Spaanse kroeg opgezocht met een terras van plastic stoelen en tafels. U kent dat misschien wel. Zo’n kroeg waar vrijwel alleen de locals komen. Onze vertering 3 x een pilsje (fluitje) en 3 x een glas witte wijn. Uiteraard geserveerd met de bijbehorende tapas. De rekening: € 9.00 !! Je zou je bijna schamen. Ik betaalde ooit in Leidsche Rijn Centrum € 6,00 voor een glas witte wijn, zonder tapas geserveerd. Het verschil kan/kon niet groter zijn.
Hoera, we staan in de top tien van duurste terrassen!
@ceeteewee:
Joh! Het was goedkoop in een dorpje van 3 man en een paardenkop? Gelegen op loopafstand van het vliegveld westwaarts, en loopafstand van de ring oostwaarts?
Toevallig ook nog een drankje zo’n 20 kilometer verderop genuttigd, rond de Plaza Mayor? Lag dat ook rond de 9 euro voor 6 drankjes & tapas?
@ ceeteewee
Nou, en?
Op zich is het mij die 1,50 euro extra wel waard om niet in Zwolle op een terras te hoeven zitten.
Ik kijk uit op utregse terassen in de binnenstad
Schandalige prijzen
Laatst stadhuisplein,,bodempje glaasje witte wijn,,6 euro
Kijkt de ober vreemd op, als je vraagt ,,,mag het iets meer wijn zijn
@Pfftttt 13:55
Zo typisch voor de Utrechtse culinaire cultuur. Klagen over zes Euro voor “een wit wijntje”…
Ja, WAT voor een wijntje was dan…?! Dat maakt nogal verschil, zeg maar. Zucht.
@ceeteewee: Prima vergelijking. De Spaanse camarero/a verdient hetzelfde als een Utrechtse ober/oobster. De huur voor een horecapand is in een Spaans plattelandsgat gelijk aan die in Utrecht. Een fles wijn, waarvoor de Spaanse kroegbaas € 1,50 inkoop betaalt, wordt hier voor diezelfde prijs ingekocht.
@pffft was dat toevallig Cava? Dat heet goede wijn; niet die slobber van een, zeg, De Beurs ) De truc is daar een fles bestellen. Ze kunnen je daar goed voorzien van advies tav je voorkeuren; iets wat elders in een kroeg evenmin gebeurt.
@ctw: wat een goede vergelijking. Prijspeilen vergelijken over de grens doet serieus recht aan het onderwerp.
Scherpschutter,
De zieligerd die vindt dat we overal en voor alles almaar meer betalen (zodat enkelen daar beter van worden).
Even voor de andere rechtse reaguurders, dit zijn dus de lui die het bij de VVD, PVV en Forum voor het zeggen hebben he. Daar geven jullie over het algemeen steun aan. Dat je het jezelf even realiseert.
Ben het helemaal met je eens @Pfftttt 13:55. Schandalig die hoge horeca prijzen. Snap niet wat we op een terras doen. En dan moet je nog eens terugrekenen naar de gulden….
@ JdV
Al lang niet meer in Zwolle geweest kennelijk.
Maar goed, het verklaard je zure geweeklaag dag in dag uit wel. Het heeft volgens mij iets met Utrecht te maken.
Maar ja, het is natuurlijk veel beter voor je om in omstandigheden te blijven zitten, waardoor je chagrijnig bent, dan naar plekken te gaan waar je spontaan ontspant. Steden als Haarlem, Zwolle, Nijmegen, Den Bosch, Maastricht; noem maar op hebben dezelfde voorzieningen als Utrecht, maar zijn stukken leefbaarder. De horeca en het uitgaan is er over het algemeen ook veel en veel beter en ze beschikken allen over meer dan fatsoenlijke musea.Het wonen en het leven is er in het algemeen beter.
Een rondje in Zwolle is dus 1,55 euro goedkoper? Ik pak direct de auto :p
Oh, en Cava is geen ‘goede wijn’. Het is eerder goedkope champagne. Maar wel lief dat de kwijnende horeca in Leidsche Rijn wordt ondersteunt
wat een gezeur, horeca kost nou eenmaal geld, t is geen liefdadigheid, als je t te duur vindt ga je thuis wat uit de supermarkt drinken!
@cico dank voor de les, maar bedoelde de wijnbar die zo heet.
@Jos 18:04
Jos, je betoog wordt alleen maar zwakker als je dat soort kinderlijke termen gebruikt. En er staat al zo weinig sterks….
Echt geen idee hoe u mijn opmerking over de Utrechtse culinaire cultuur nu weer in het politieke weet te trekken, en dan ook nog zo slordig. Voor eens en altijd: ik stem niet op de VVD, PVV of het FVD. Veel te links…
Het geklaag over 6 Euro voor “een wit wijntje” is volstrekt apolitiek en simpelweg typerend voor het geklaag van de gemiddelde culinaire barbaar die de Utrechter vormt, die nog zou klagen als hij/zij voor dat bedrag een heerlijke Pouilly-Fumé geserveerd zou krijgen…
Scherpschutter : zes euro voor een wijntje is te veel. Als je uit meerdere witte wijnen kunt kiezen en je kiest de goedkoopste of de huiswijn dan is het nooit een pouilly fume. Daar zou ik ook wel zes euro voor over hebben.
Voor de goede orde,,,6 euro voor een bodempje huiswijn
Aan de utregse ganzenmarkt
Mag ik dat schandalig vinden
Daar zien ze mij niet meer
En dan te bedenken dat Nederland 1 van de duursten horecapanden ter wereld is en volgens Scherpmissert mag daar niemand even een puntje van maken.
Nou; dan ga jij toch lekker 50 euro voor een glaasje wijn betalen als je jezelf daar zo goed bij voelt. Elke weldenkende horecakenner weet dat je in sterrenrestaurants giga afgezet wordt als je het afsteekt tegen het uurloon van het personeel, locatieprijs en inkoopprijs. Het is dus gewoon decadente bullcrap. Niet voor niets dat er best wel wat sterrenrestaurants geen ster meer willen. De eigenaren zijn er een beetje klaar mee. er zijn er velen gewoon weer reguliere horeca geworden.
@jos 29/7/2019 – 20:40
“Elke weldenkende horecakenner weet dat je in sterrenrestaurants giga afgezet wordt als je het afsteekt tegen het uurloon van het personeel, locatieprijs en inkoopprijs.”
Ja precies. Want “horecakenners” gaan natuurlijk niet naar een sterrenrestaurant voor een memorabele maaltijd van absolute topingrediënten, vakkundig bereid door de beste specialisten om te genieten van unieke smaakexplosies in een unieke ambiance, maar…. voor het uurloon van het personeel, de locatieprijs en de inkoopprijs. Want dat is waar het om te doen is….Zucht.
Maar gefeliciteerd Jos. Ook u is in culinair opzicht een echte Utrechter! Iemand voor wie iedere maaltijd die het niveau van een Broodje Mario met een instap Emilio Romagna Lambrusco van € 2,99 ontstijgt, al “decadente bullcrap” vormt. Iemand die tevreden is als hij op een Utrecht’s terras een afgrijselijk goor huiswijntje van € 3,00 in overvol glas kan drinken (dat het restaurant voor € 0,30 inkoopt per vat), en zwaar ontevreden is als hij een heerlijk huiswijntje voor € 6,00 krijgt, dat het restaurant € 3,00 heeft gekost. Wees er trots op Jos. Niemand die u als “horecakenner” iets wijsmaakt.