Verbouwing en nieuwe eigenaar voor het bekende Café de Postillon in hartje Utrecht Verbouwing en nieuwe eigenaar voor het bekende Café de Postillon in hartje Utrecht

Verbouwing en nieuwe eigenaar voor het bekende Café de Postillon in hartje Utrecht

Verbouwing en nieuwe eigenaar voor het bekende Café de Postillon in hartje Utrecht
Thijs en Anne zijn de nieuwe eigenaren van Café de Postillon
Het is een van de klassiekers in Utrecht: Café de Postillon. De bruine kroeg in hartje Utrecht, op de hoek Lijnmarkt-Oudegracht, is dicht. Maar binnenkort openen de deuren weer, na een flinke verbouwing en met nieuwe eigenaren. De sfeer moet echter authentiek blijven, de gewaardeerde kat blijft er rondlopen en de naam de Postillon blijft.

Het is een van de klassiekers in Utrecht: Café de Postillon. De bruine kroeg in hartje Utrecht, op de hoek Lijnmarkt-Oudegracht, is dicht. Maar binnenkort openen de deuren weer, na een flinke verbouwing en met nieuwe eigenaren. De sfeer moet echter authentiek blijven, de gewaardeerde kat blijft er rondlopen en de naam de Postillon blijft.

Voorbijgangers was het al opgevallen; het bekende café op de brug in het centrum is dicht. Sinds de corona-uitbraak heeft de Postillon zijn deuren niet meer geopend. Nu wordt er echter flink verbouwd.

Ruim 46 jaar stond Thomas achter de toog, eerst als barman en 33 jaar als eigenaar van het café. Dit jaar besloot hij te stoppen. Hij zocht iemand die de zaak wilde overnemen en hij kende de ideale kandidaat. Thijs, de nieuwe eigenaar, komt namelijk zijn hele leven al in de Postillon. En hij niet alleen, want ook zijn vader en opa waren er vaste gasten.

Oudegracht
Zijn ouderlijk huis stond namelijk een paar meter verderop, aan de Oudegracht. En in het huis ernaast was zijn vader weer geboren. Zijn opa opende daar aan de Oudegracht 70 jaar geleden een wasserij. “We hebben dus een flinke geschiedenis in dit stukje van de binnenstad. Al vanaf kinds af aan kom ik in de Postillon. Hier lag vroeger zelfs onze huissleutel en op schooldagen tussen de middag kwam ik hier lunchen.”

Tekst gaat onder afbeelding verder

Foto: Wikimedia / Tkinkhorst

De voormalige eigenaar Thomas was een goede vriend van de vader van Thijs. Thomas was 33 jaar eigenaar van het café. De Postillon was een klassieke bruine kroeg. Nog lang na het rookverbod werd er nog gerookt en een pinautomaat is er nooit geweest. Thijs vertelt daarover: “Grappig genoeg zou er dit jaar eindelijk een pinapparaat komen. Op de maandag nadat de horeca dicht moest vanwege corona zou die geïnstalleerd worden. Dat is dus nooit meer gebeurd.”

Bruine kroeg
Thomas wilde de zaak al van de hand doen. Door corona is dit iets eerder gebeurd. Omdat Thijs altijd heeft gezegd dat hij het café wilde overnemen, was hij dan ook de ideale kandidaat. “Er waren nog 12 partijen die het wel wilde kopen, maar hij gunde het mij. Ik heb er de afgelopen vijf jaar ook gewerkt en ken een heleboel vaste gasten.” Thijs gaat het niet allemaal alleen doen. Hij en zijn zus Anne worden samen de eigenaren van de Postillon.

Het blijft een bruine kroeg, maar het wordt wel wat lichter en frisser binnen: “Maar een deel van de oude meubels wordt opgeknapt en weer gebruikt. De naam blijft ook gewoon de Postillon.” Thijs is blij dat zijn droom is uitgekomen: “Natuurlijk is het nu allemaal nog onwennig, maar als straks de eerste gasten binnenkomen is het helemaal top.”

32 Reacties

Reageren
 1. Berk

  Mooi dat er een opvolger is. Veel succes!

 2. Francois

  Prachtige kroeg in een prachtig stukje Utrecht. Wij zijn al jaren vaste gast, Thijs is een geweldige vent en de ideale eigenaar. Zoals al gehint wordt in het artikel is de Postillon zijn hart en ziel en dat merk je altijd in zijn enthousiasme en passie voor de kroeg. Een verborgen schat in de monumentale binnenstad van Utrecht en dè plek voor een echte borrel. – Das

 3. JdV

  Prachtig cafe. Beter dan veel hipster tenten waar er de laatste tijd gelukkig ook weer veel van verdwijnen.

 4. Bromsnor

  Bromsnor neemt een virtueel pilsje en proost: “Op jullie gezondheid Anne en Thijs”! Ik kom snel weer eens langs.

 5. Massegast

  Verrassing! Veel succes Anne!

 6. RB

  Als er maar geen pin apparaat, uitgebreide lunch kaart (met carpaccio en hummus), betonnen vloer, hoge tafels en kale peertjes aan het plafond komen.

  De laatste tent voor Utrechters binnen de singels….

 7. Fred

  De Postillon vond ik altijd een verademing qua sfeer en drukte (danwel het ontbreken daarvan), in de winter binnen en de rest van het jaar op het terrasje met een kop thee of een glas witte wijn om eens rustig wat te roken. Als ik het te drukke centrum weer een bezoek kom ik zeker weer eens aanwaaien.
  Tom ,het ga je goed en bedankt voor de jarenlange gastvrijheid. Thijs wens ik veel succes in de voetsporen van zo’n bijzonder fijne gastheer.

 8. Jes

  Aah, verfrissend: niets over een nieuw ‘concept’.

 9. Fx Geijtenbeek

  Hoop dat er in de toekomst een lekker buitenlands biertje getapt wordt , met veel variatie , succes alvast .

 10. Fx Geijtenbeek

  Wat ook zeer belangrijk is een goede bak koffie , zo krijg je winkelende gasten uit Utrecht als vaste klant , denk aan een barista Er zijn er maar weinig met lekkere koffie .

 11. Fx Geijtenbeek

  Hoop op een lekker gevarieerd bier aanbod met een vaste goede pils .

 12. Fx Geijtenbeek

  Alle succes gewenst

 13. Binnenstadsbewoners

  Denk dat de postiljon weer super druk gaat worden
  De vorige uitbater,,ton,,drankprobleem,,heeft de postiljon geen goed gedaan
  Veel vaste klanten zijn de deur uitgelopen,,en nooit meer terug gekomen
  Wens de nieuwe uitbater veel sukses
  Zal best weer een ouderwetse gezellige postiljon worden
  Prachtcafe op prachtplek

 14. Vingervlug

  Vroeger veel gezeten als ik geen zin in school had!
  Moet er weer eens loeren, toch alweer 20 jaartjes geleden

 15. Sabine

  Whoehoe Thijs!

 16. Zonnewende

  Heel leuk bericht!

  Ik wens jullie een goeie start en veel voorspoed.

 17. Rob Huibers

  De Postiljon is toch rond 1970 verhuisd van het Stationsplein naar de Lijnmarkt? De inventaris en de karakteristieke pui met glas in lood ramen ontsnapten zo aan de slopers van Hoog Catharijne. In het begin heette het in de volksmond “Arie op de brug”.

 18. Karina Geesink

  Super leuke tijd gehad,alweer 25 jaar geleden.veel succes allemaal.

 19. Karina Geesink

  Super leuke tijd gehad,alweer 25 jaar geleden .veel succes allemaal.

 20. Niels Bokhove

  Volgens mij wordt het nog steeds wel “Arie op de brug” genoemd. Vanwaar die bijnaam eigenlijk? Heette een vorige eigenaar Arie?
  Veel kunstenaars, zoals Alain Teister en Peter Vos, kwamen er veel en speelden er biljart.

 21. Barry

  Het concept “oud-hollandse bruine kroeg” is aan een opmars bezig 😉

 22. Hans

  Goed bericht!
  Maar 1 ding: niet verbouwen!!! Alles laten zoals het is.
  Kom er al sinds 1976.

 23. Cornelia

  Ja, ik ken dit cafe ook nog als “Arie op de brug ” Lang geleden gingen we er na de nachtdienst in het ziekenhuis s”morgens vroeg een pilsje drinken. Goede herinneringen..

 24. piet

  Alsjeblieft geen “biertjes” van die streek-brouwerijen.
  Allemaal paardenpies.
  Niet te zuipen !

 25. Pee

  Om dit soort zaken schreeuwt Utrecht,dus succes verzekerd.

 26. piet

  Helemaal eens met RB en Fx Geijtenbeek !

 27. piet

  Als mobieltjes en laptops ook in de ban worden gedaan, zal ik er wel heeeeel vaak komen.

 28. Teringjantje

  Kwam er vroeger geregeld. Fijn dat ze het een bruine kroeg houden. Gelukkig niet nog een dertien in dozijn hipstertent erbij.

 29. Ton/Gerda

  Kan niet wachten tot jullie open gaan!

 30. Linke loetje

  Als je café postillon googled
  Komt er toch een partij bagger los van de vorige eigenaar Thomas
  Beledigen van gasten
  Dronkenschap
  En nog veel meer
  Dit prachtcafe verdiend beter
  Denk dat het nieuwe koppel die de postillon gaan runnen
  Alleen maar kunnen winnen
  Fris opgeknapt met vrolijke mensen achter de bar
  Dan Is Utrecht een pracht bruin café rijker
  Proost!!!

 31. Willem

  Ben benieuwd of Fedja er nog werkt of terugkomt, weet iemand dat ? Hij is al zo’n jaar of 25 het vaste gezicht op donderdag en vrijdag.. Thijs en Anne Susan, succes !!

 32. Kees

  Mooi dat deze kroeg behouden blijft en met de nieuwe eigenaars moet dat ook lukken lijkt me. Alle succes en hoop gauw eens te komen!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).