Vertrekkend chef Leon Mazairac blikt terug op tien jaar Podium onder de Dom | De Utrechtse Internet Courant Vertrekkend chef Leon Mazairac blikt terug op tien jaar Podium onder de Dom | De Utrechtse Internet Courant

Vertrekkend chef Leon Mazairac blikt terug op tien jaar Podium onder de Dom

Vertrekkend chef Leon Mazairac blikt terug op tien jaar Podium onder de Dom
Leon Mazairac van Podium onder de Dom aan het werk tijdens opnames voor het programma Skaveren.
Onlangs werd bekend dat restaurant Podium onder de Dom na tien jaar gaat sluiten. Chef en mede-eigenaar van het restaurant Leon Mazairac heeft vandaag op Facebook een korte terugblik gepubliceerd.

Onlangs werd bekend dat restaurant Podium onder de Dom na tien jaar gaat sluiten. Chef en mede-eigenaar van het restaurant Leon Mazairac heeft vandaag op Facebook een korte terugblik gepubliceerd.

Daarin schrijft Mazairac onder andere dat hij er trots op is dat Podium onder de Dom Utrecht in Nederland op de kaart heeft gezet. Ook zegt hij in het stuk sorry tegen zijn collega’s: “Iedere dag fiets ik met de meeste lol van de wereld naar de zaak met als grootste motivatie de mensen van Podium. Van jaren terug tot op heden hebben jullie me iedere dag gemotiveerd en ben ik voor velen blijkbaar niet altijd de makkelijkste geweest. Sorry.”

Daarnaast bedankt Mazairac zijn gasten: “Jullie hebben uiteindelijk Podium gedragen. We mochten veel invullen en mee maken de laatste jaren met jullie: Promoties en huwelijken waar vriendschappen uit zijn voortgevloeid. Mega deals, politieke besluiten, mislukte en gelukte aanzoeken, en zelfs een laatste avondmaal.”

Tot slot laat de chef een boodschap achter voor de stad: “Mijn stad, onze stad iedere dag word ik blij van je. En je wordt alleen maar mooier! Maar val alsjeblieft niet terug in de eenheidsworst van oneetbare, slapeloze concepthoreca. Word het Gent van Nederland! ‘Show your guts’ en conserveer het onvervalst Utregse eigenwijze karakter.”

Mazairac heeft zijn laatste dag op 1 februari. Podium onder de Dom zal nog even wat langer open blijven, maar op den duur gaan de deuren van het restaurant dicht. Mazairac vertelt dat hij stopt in goed overleg met zijn compagnon Jan van der Grift. Hij zal zich op een nieuw project gaan richten, maar waar en wat dat is laat hij nog even in het midden.

Gekoppelde berichten

2 Reacties

Reageren
 1. Ouwe henk

  Groot kok
  Karaktermens
  Leon,,ik ken je niet persoonlijk
  Op zun utregs
  Ghoed gedaon jochie

 2. Piet

  Het is goed dat hij het geprobeerd heeft maar ook goed dat hij stopt omdat hij hiermee niet kan bereiken wat hij wilt, een michelinster. Blijkbaar toch (net) niet goed genoeg hiervoor. Hij kookte teveel voor de ster en je krijgt een ster als je heel veel plezier in je kookkunsten kan leggen en dat volgens michelin de passie van het bord afspat. Blijkbaar lukte dat niet dus op zoek naar nieuwe passie zouden meer mensen moeten doen, top.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).