Vietnamees restaurant Nón Lá opent in oktober de deuren aan de Oudegracht in Utrecht Vietnamees restaurant Nón Lá opent in oktober de deuren aan de Oudegracht in Utrecht

Vietnamees restaurant Nón Lá opent in oktober de deuren aan de Oudegracht in Utrecht

Vietnamees restaurant Nón Lá opent in oktober de deuren aan de Oudegracht in Utrecht
Het Vietnamese restaurant Nón Lá is een nieuwe aanwinst voor de Utrechtse binnenstad. Op 6 oktober openen de deuren van het restaurant aan de Oudegracht voor gasten.

Het Vietnamese restaurant Nón Lá is een nieuwe aanwinst voor de Utrechtse binnenstad. Op 6 oktober openen de deuren van het restaurant aan de Oudegracht voor gasten.

Lan Anh Hoàng noemt zichzelf een gevestigde naam binnen de groep liefhebbers van de authentieke Vietnamese keuken. Ze organiseerde eerder al evenementen als Vietnam Little Corner (Góc Việt) waarbij mensen kennis konden maken met de Vietnamese cultuur en keuken. Ook haalde ze geld op voor onderwijs voor kinderen in Vietnam. Daarnaast heeft Lan Anh een eigen beautysalon in Utrecht.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Oudegracht

Nón Lá begon met het verzorgen van catering op onder meer verjaardagen en bruiloften. Vanwege de coronacrisis werden de feesten en partijen echter op de lange baan geschoven. Lan Anh begon online te verkopen, maar haar ambities lagen bij een eigen zaak. 

In januari van dit jaar vond Lan Anh eindelijk de perfecte plek om haar eigen restaurant te openen: de Oudegracht 212. Op 6 oktober zullen de deuren volgens de planning openen, na zeven maanden verbouwen. Gasten kunnen hier dan in het restaurant eten, maar ook gerechten bestellen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

“We hebben de traditionele smaken van de Vietnamese gerechten behouden. We koesteren een diepgaande liefde voor de Vietnamese keuken. Samen met de selectie van verse ingrediënten zorgt dit voor pure en smaakvolle gerechten, die precies smaken zoals in Vietnam”, vertelt Lan Anh.


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg maken samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode en hebben daarbij jouw hulp nodig! Lees hier meer en bestel alvast een boek.

 

11 Reacties

Reageren
 1. Utrechter

  Moedig aan de onbetaalbare en onbereikbare oude gracht. Hoop dat er veel toeristen komen en dat jullie het redden.

 2. Fred

  @utrechter: oudegracht is prima bereikbaar hoor!
  Ennuh: er zijn genoeg Utrechters die van de Vietnamese keuken houden!
  Heel goed nieuws dit!

 3. Scherpschutter

  Fenomenale keuken en wat mij betreft een absolute tragedie dat deze keuken niet tot hetzelfde mondiale topniveau wordt gerekend als bijvoorbeeld de Franse keuken. Als je toch op de menukaart ziet dat ze een Pho verkopen (een magistrale rijke bouillon die vele vele uren bereidingstijd kent) voor een prijs waarvoor je in een Frans restaurant een uiensoepje geserveerd krijgt dan schieten de tranen je toch wel een beetje in je ogen van zoveel onderwaardering…

  Deze ga ik beslist proberen binnenkort! Weinig zo smaakvol als authentiek Vietnamees, waarbij je dan wel hoopt dat er ook écht Vietnamees wordt gekookt en niet de slappe verwesterde aftreksels die men overal placht tegen te komen.

 4. Jan

  In Nice paar keer kennis gemaakt met de Vietnamese keuken. Ga zeker een keer naar Nón Lá.

 5. Utrechter

  & Fred jazeker ik ben ook gek op Vietnamees maar Utrechters weten dat je ook naar Vietnamese restaurants kunt waar je gewoon met de fiets naar toe kunt zonder deze ergens in een kelder je fiets in een rek te tillen.

 6. Binnenstadbewoner

  Hier ga ik zeker eens eten. Mooie aanwinst!

 7. Willem

  @:binnenstadbewoner: binnenstadbewoner ageert altijd tegen horeca in het centrum maar gaat er wel eten. Schiet mij maar lek.

 8. PeterH

  @Willem: waterdicht blijven. Restaurants zijn geen probleem omdat het lastig schreeuwen is met een volle mond.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 9. Binnenstadbewoner

  @willem: deze binnenstadbewoner heeft in geen problemen met horeca. Zou ik dat wel hebben dan zou het tijd worden om te gaan verhuizen.

 10. Anne Marie

  @Binnenstadbewoner, deze binnenstadbewoner heeft wel problemen met de horecabezoekers. In de vroege morgen tussen 3 en 4 uur is het steeds raak met lollige en lullige bezopen lawaaischoppers waarbij de hele straat wakker schiet.

 11. Binnenstadbewoner

  Ben benieuwd, we hebben in de binnenstad Kimmade Mariastraat, Kimmade Food Village, en aan de Voorstraat An An en Saigon. Allen goed Vietnamees eten. Hoe vindt deze zaak zijn plek in een vol weiland?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).