Geen ontruiming Waku Waku nadat tientallen sympathisanten restaurant blokkeren Geen ontruiming Waku Waku nadat tientallen sympathisanten restaurant blokkeren

Geen ontruiming Waku Waku nadat tientallen sympathisanten restaurant blokkeren

Geen ontruiming Waku Waku nadat tientallen sympathisanten restaurant blokkeren
Foto's: Robert Oosterbroek
Het restaurant Waku Waku aan het Vredenburg in Utrecht is maandagavond niet ontruimd door de politie. De zaak moest eigenlijk dicht na een gedwongen sluiting van burgemeester Sharon Dijksma. Waku Waku weigert de coronapas te gebruiken en weigerde te sluiten. Tientallen sympathisanten hadden zich voor de deur verzameld om de politie tegen te houden. Binnen zaten mensen te dineren. De eisen van de actievoerders werden ingewilligd, de zaak mocht tot 23.00 uur open blijven en de eigenaar hoefde zijn sleutels niet in te leveren.

Het restaurant Waku Waku aan het Vredenburg in Utrecht is maandagavond niet ontruimd door de politie. De zaak moest eigenlijk dicht na een gedwongen sluiting van burgemeester Sharon Dijksma. Waku Waku weigert de coronapas te gebruiken en weigerde te sluiten. Tientallen sympathisanten hadden zich voor de deur verzameld om de politie tegen te houden. Binnen zaten mensen te dineren. De eisen van de actievoerders werden ingewilligd, de zaak mocht tot 23.00 uur open blijven en de eigenaar hoefde zijn sleutels niet in te leveren.

De situatie aan het Vredenburg leek een paar keer te escaleren. De burgemeester had aan het begin van de avond besloten dat Waku Waku dicht moest omdat het restaurant meerdere keren had geweigerd de coronapas te gebruiken. De eigenaar is mordicus tegen het gebruik van het toegangsbewijs.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Nadat de burgemeester de sluiting had geëist verzamelden tientallen sympathisanten zich voor de deur. Eigenlijk had de eigenaar aan het begin van de avond al de deuren moeten dicht doen. “Politie en handhaving hebben diverse malen aangegeven dat de opgelegde sluiting moest worden geëffectueerd”, aldus de gemeente.

De politie eiste later op de avond dat de eigenaar om 23.00 uur de sleutels van de zaak zou inleveren. De sympathisanten wilden dat Waku Waku tot 23.00 uur open mocht blijven en dat de eigenaar de sleutels van zijn zaak mocht houden. Na meerdere overleggen werd besloten dit toe te staan wat kon rekenen op luid gejuich van de actievoerders. De burgemeester besloot om het incident niet te laten escaleren.

De tientallen aanwezigen hadden gereageerd op oproepen via sociale media. Veel kwamen uit Utrecht en zeggen allemaal tegen het gebruik van de coronapas te zijn. Daarbij is ook veel kritiek op alle andere coronamaatregelen. De eigenaar van Waku Waku riep iedereen op om vredelievend actie te voeren. Zover bekend is er ook niemand gearresteerd. De sympathisanten hebben laten weten komende dagen weer naar het restaurant te komen als sluiting of ontruiming wederom dreigt. De gemeente benadrukt juist dat de sluiting van Waku Waku een feit is.

75 Reacties

Reageren
 1. David

  Ik mag werken in de horeca zonder vaccinatie of QR code. Ik mag gasten hun eten bereiden of bedienen. Maar als ik dan na werk met mij vriendin op het terras iets drink een even naar het toilet wil waar ik de hele dag al gebruik van hebt gemaakt moet ik plots een QR code hebben. Als ik afhaal bij mij favoriete restaurant mag ik naar binnen en wachten zonder QR, echter als ik het eten daar wil op eten heb ik een QR nodig. Nu heb ik niets met balletjetrap maar ik vraag mijzelf af of ze in de stations ook alle QR codes controleren. En hoe was dat op Zandvoort geregeld? Oh en wat was het initiële plan van Rutte ook al weer groepsimmuniteit toch? Oftewel een x percentage van de bevolking is in aanraking geweest met covid en heeft daardoor antistoffen. Daarbij de vorige pandemie duurde zo twee jaar. Wij zijn nu ook twee jaar onderweg. In twee jaar tijd ben ik niet ziek geweest. Was wel benieuwd of ik antistoffen had. Horeca en evenementen sector worden tov andere sectoren (balletjetrap en rondjes in snel auto rijden) veel te hard aangepakt. Besmettingen zakken nog steeds. Huidige pandemie loopt ten einde.

 2. jan

  Ik hoop dat er meerdere restaurants tegelijkertijd het protest aangaan. Weg met de QR ellende

 3. Scherpschutter

  Wat een regelrechte schande! Horecaondernemingen zijn er niet om ordehandhavertje te spelen voor een overheid die daar zelf niet capabel genoeg voor is of te lui is om de rol op zich te nemen.

  Een horecaondernemer bedient simpelweg vrijwillig bezoekende en betalende klanten. Niets meer. Niets minder.

  Dijksma valt hier definitief door de mand. Staatsvertegenwoordiger. Geen volksvertegenwoordiger.

 4. dirk

  Goed bezig ! Zet hem op, rug recht houden !

 5. Stadsie

  Waku waku maar mee. Je krijgt een andere kijk op het dierenrijk.

 6. Trol

  Maar waku waku hanteert dan toch nog wel als alternatief gewoon de 1.5 meter, zoals voorheen. Of hebben ze de tent ook weer vol met tafels gezet. Lekker van twee walletjes….. Ach hopen op een boete dan maar….wordt die corona steun die waku waku gekregen heeft toch nog een beetje aan de gemeenschap terugbetaald.

 7. Hans

  Eigenrichting kan niet.
  Terechte sluiting van deze tent.

 8. Gedagtekassie

  Verstandig? De tijd zal het leren. Respect dat zij hun nek uitsteken en opkomen voor de Horeca en de niet gevaccineerde.

 9. Hidde Nota

  Bezopen dat Dijksma de tent wil sluiten. Uitlokking?
  Grondrecht 1?

 10. Marco

  Al mijn support voor dit restaurant!

 11. Klaas

  Hulde. Eindelijk staat er een horecaondernemer op die zich verzet tegen deze absolute waanzin. Wat komt die Dijksma nou eigenlijk helemaal bij ons in de stad doen?

 12. A321

  Jammer, altijd nog eens willen bezoeken. Maar dit soort gedrag kan ik niet anders dan deze tent boycotten.

 13. Martin

  Je kunt van alles van de regels vinden, maar er zijn regels gesteld. Als je het er niet mee eens bent, kan je naar de rechter. Maar de regels aan je laars lappen, kan niet. Dus eens met onze burgemeester, sluiten en vergrendelen.

 14. Joost

  Als fervent horecabezoeker weet ik in elk geval welke tent ik niet meer ga bezoeken, met dat idiote verschuil achter discriminatie.

 15. Hendrik Botterman

  De voornaamste reden van alle beperkingen zijn de mensen die zich niet hebben laten vaccineren en daardoor veel bevattelijker zijn voor het virus. Juist deze mensen klagen het hardst over de beperkingen. Blijf lekker thuis dan ipv het voor de meerderheid te verpesten

 16. Luuk Upuuk

  Een van de vele uitwassen van de polderkolder waar ons land al zeker 2 decennia aan lijdt. Het levert ze in ieder geval naamsbekendheid op. Maar of ze daar na de sluiting nog wat aan hebben?

 17. Jankanerwatvan

  Je zou toch denken dat virologen vandaag de dag niet meer in restaurants hoeven te werken

 18. Joey

  Waar kan ik doneren aan deze zaak?
  Hulde!

 19. JdV

  Mooi zo. Volgens mij geldt de wet voor elke nederlander (artikel 1 van de grondwet). Veganisten hebben volgens mij geen bijzondere beschermde positie. Sympatisanten? Oproerkraaiers. Verhinderen van uitvoering van sluiting? Inzet van politie/ME en oppakken van de oproerkraaiers.

 20. Merel

  Houd op met het onderdrukken van het volk. Bange gevaccineerden komen er toch niet, die kunnen fijn naar de musea. De overheid is er voor het volk en niet andersom. Stoppen met het machtsvertoon. Stoppen met de qrankzinnigheid.

 21. JR

  Zelfverklaard grondwetexplicateur Beukers meent dat hij boven de wet staat. En onze burgemeester accepteert dat zomaar. Slappe knieën alom.

 22. Johan

  Zo zie je maar weer. De brutalen hebben de halve wereld.

 23. Wim

  Een burgemeester die zwicht voor een meute wappies. Onacceptabel.

 24. Agien

  Tja, ik ben niet perse voorstander van de qr-code, maar voer het ‘gevecht’ dan via de bestaande instituties. Dit lijkt mij weinig kans van slagen hebben. Wel principieel, dat wel. We zullen de uitkomst afwachten.

 25. Maria

  Ah, de ‘sympathisanten’ zijn inmiddels weer thuis en achter hun toetsenbord gekropen om hun steunbetuigingen op het www te slingeren. Ik mag hopen dat de burgemeester het morgen wel aandurft om die tent te verzegelen.

 26. Bro KP

  Hij vindt dat “iedereen welkom is”, maar je kan niet iedereen tegemoet komen; ik bijvoorbeeld verwacht dat het daar veilig is en dat hij binnen de kaders van regelgeving en wetten blijft. Maar als dit enige afspiegeling van de hygiënische situatie daarzo is, dan heb ik al gegeten en gedronken. Het lijkt me wat onfris als een ongevaccineerde in mijn eten staat te roeren.

 27. Nico

  Ik schrik enorm van sommige reacties en menen dat het terecht is om dit restaurant te sluiten. Ben blij dat ik buiten europa woon en in een land woon met een beter rechtssysteem, een systeem waar Nederland vroeger zo trots op was is niet meer en blijkbaar hebben velen daar ook nog vrede mee. Haal uw 3e prik and good luck!

 28. Nehman

  Scherpschutter eindelijk vegan! Ik ben zo trots!

 29. Rietje

  Ik ben een van de zgn kwetsbaren. Ik heb nog steeds niemand gevonden die me kan uitleggen hoe de QR code en/of het vaccineren van anderen mijn gezondheid of die van anderen beschermt. Een gevaccineerde kan mij en ook jou nog gewoon besmetten, daar helpt zo’n code niets aan.
  Het is me verder een raadsel waarom mensen hier aan meedoen. De willekeur van dit vreemde legitimatiespelletje is ook niet serieus te nemen.
  Pas goed op jezelf en op anderen. Het leven is kostbaar, je vrijheid ook.
  En vergeet je vitamine D niet. Dat helpt tenminste wel.

 30. Erwin

  Gaat het weer een beetje @Merel..?

 31. erik-jan

  Sympathie voor Waku Waku, maar hier slaan ze de plank mis.
  De replicatiefactor van het virus is maar not onder de 1.
  Een kleine moeite om een QR code te scannen.

  Veel beter dan vorig jaar waar je 1. per se moest reserveren 2. persoonlijke gegevens en 3. contactgegevens moest registreren bij restaurants. En de vaccins in NL zijn vegan 😉

  De app zit goed in elkaar, is open-source en uitgebreid gereviewed door beveiligingsspecialisten en hackerspace #42
  https://github.com/minvws/nl-covid19-coronacheck-app-coordination/blob/main/architecture/Solution%20Architecture.md

 32. Leon

  Werk zelf in de bioscoop. Iedereen moet gecontroleerd worden behalve ik omdat dat dan weer niet mag. In theorie zou ik dus als ongevaccineerde iedereen kunnen besmetten die met QR code binnenkomt. Dat is toch niet logisch. De beelden van gisteren lijken wel erg veel op 80 jaar geleden, alleen betrof het toen een andere groep mensen. Is dit het land waarin wij willen wonen?

 33. Theo

  Wat een slap beleid dit.

  Volgende keer de tent gedwongen sluiten en omvormen tot staatsbedrijf. Als ondernemers zelf te lui of te ongeïnteresseerd zijn om heel helder overheidsbeleid uit te voeren, kan de overheid dus beter zelf aan het roer gaan staan.

 34. Willem

  Als gevaccineerde weet je nu wel dat je in dat restaurant dus niet moet wezen als je gezondheid je lief is.

 35. Fab

  Een tent om met een wijde boog omheen te lopen. Hetzemakers.

 36. Kees Truijens

  Twee weken terug meldde het restaurant op Facebook te staan voor ‘vrijheid, inclusiviteit, diversiteit, liefde en verbinding’. Citaat uit de Volkskrant. Hypocriete mooipraat, het is gewoon je eigen belangen laten voorgaan op die van anderen.

 37. UtrechtvoorUtrecht

  @Nico Wat is er mis met een systeem waarbij we vastleggen wat er (niet) mag/kan en een rechter die beslist als daar onduidelijkheid over is? Ga je piepen over het rechtssysteem als je het niet met een wet eens bent?

  Op basis van de grondwet heb ik besloten om niet te betalen bij restaurants. Ik kan niet geweigerd worden want dat is discriminatie. Lijkt me zaak dat we deze eerste wet op scholen wat beter uit gaan leggen want het kansloze gescherm met Grondwet 1 is pijnlijk.

 38. Rob H.

  Affijn, Waku Waku kunnen we afhalen van de lijst van te bezoeken restaurants.

 39. Lomboque

  De luide minderheid onderdrukt hier de stille meerderheid van de mensen in UTR. Er is inderdaad sprak van discriminatie; de gevaccineerden onder ons worden in een wurggreep gehouden door de 15% die niet WIL meedoen (medische uitzonderingen daargelaten).
  De argumenten dat overheidsbeleid veranderd (‘er was toch groepsimmuniteit’) of een gebrek aan begrip (‘ik weet niet wat er in de prik zit = dus eng’) worden steeds in andere varianten aangevoerd maar zijn ongegrond. De meeste mensen weten niet hoe wegen worden aangelegd maar maken er wel gretig gebruik van.
  De overheid is niet je ouders, Corona luistert niet naar Rutte en er zijn genoeg opties voor niet-gevaccineerden.
  Tijd voor een pro-QR protest onder de vlag van gelijkheidsbeginsel; ‘als ik een stapje extra doe, moet jij dat dan ook niet?’

 40. Gregor

  Niemand staat boven de wet en haar regels. Het is dat we een beschaafde burgemeester hebben, want dit had weer heel anders kunnen aflopen. Daarnaast is het een kleine moeite om een QR-code te gebruiken. Mensen moeten eens wat minder principieel zijn. Zeker als ze dat ondoordacht, ongefundeerd en onwetend doen. Accepteer de situatie en door met je leven!

 41. cas

  @ Gregor, Tekst wel gelezen…?

 42. Scherpschutter

  Hulde! Eindelijk eens wat (vreedzaam) verzet tegen de agressor! Het zal tijd worden.

 43. Baliekluiver

  Ik mag hopen dat de koene vrijheidstrijders van Waku Waku en hun sympathisanten in de afgelopen periode staatssteun hebben geweigerd of die inmiddels volledig hebben teruggestort. Want strijden tegen de overheid en ondertussen toch je handje ophouden zou wel heel erg hypocriet zijn. Of houden hun principes geen stand als het om gratis geld gaat?

 44. Piet

  Ben benieuwd van welke regelingen Waku Waku afgelopen periode allemaal gebruik heeft gemaakt. Nee toen waren ze vast ook principieel tegen de tegemoetkoming vaste lasten of inkomensaanvullingen van het personeel ed.

 45. Erwin

  @baliekluiver: 👍🏻👍🏻👍🏻

 46. Binnenstadbewoner

  Volgens mij zitten er alleen maar wappie’s en raddraaiers voor de deur. Ik gok dat de grote meerderheid die daar zit nog nooit bij die tent gegeten heeft. Alleen maar sensatie zoekers.
  Stelletje aandacht zoekers blijf lekker weg als je niet mee wil doen

 47. Natte Otter

  @david bij het voetbal en de F1 wordt/werd iedereen gecheckt. Elke code wordt gecheckt met ID.

 48. Bromsnor

  Bromsnor is mordicus tegen “rechts rijden op de openbare weg”. Bronsnor houdt niet van rechts, dus….? Regels zijn regels, als je er niet aan houdt moet je betalen of ga je dicht. Bromsnor snapt niet waarom coronaregels belachelijk zijn en verkeersregels niet. Grow up!

 49. Utrechter

  Oproep aan de sympathisanten van Waku Waku of meoten we het Wappie Wappie noemen ga ook even langs bij de stakende zorgmedewerkers bij het AZU. Leg deze mensen even uit dat jullie te beroerd zijn om een QR code te laten zien en hiermee indirect de vacinatie graad omhoog werken en dat de zorg nog even keihard door moet werken. Wat is het volgende protest waarom heb je een rijbewijs nodig om auto te mogen rijden. Sluiten die tent.

 50. Charles

  Het is precies zoals @Lomboque verwoordt: de stille minderheid wordt geterroriseerd door de schreeuwende minderheid. Maar uiteindelijk zal de evolutie gaan werken; de anti-vaxxers en aanverwante schreeuwers laten zichzelf wel uitroeien door een, voor hen niet bestaand, virus. Het is alleen spijtig dat dit potentieel druk op onze gezondheidszorg gaat opleveren.
  Leve Darwin!

 51. Yoshua

  Forse maatregelen tegen een ondernemer die zich niet wenst te schikken aan tijdelijke maatregelen die de overheid heeft opgelegd.
  Bij snackbars en koffiehuizen krijgen de eigenaren eerst drie waarschuwingen wanneer er wordt gegokt, gerookt en producten verkocht die niet in het standaard assortiment van de genoemde ondernemingen zitten.

  WaKuWaKu, kan makkelijk zijn rug recht houden.
  Vegan snackbar is de melkkoe, op dit moment.
  De vorige eigenaren van SCKBR zaten in alle steden die er toe doen op A locaties.
  Binnen een jaar alles verkocht en ze waren binnen.

  Met veel geld kan je heel lang je principes in stand houden.
  Hulde voor de strijder, al duurt het een jaar, blijf bij je eigen mening.

 52. w

  regels gelden voor iedereen, dus wellicht werkt een dwangsom om de boel dicht te houden? voor vega’s geldt geen uitzondering

 53. Mijn Visie

  Sluiten die tent, in dit geval pleegt men eigenrichting, men kan naar de rechter stappen als men het er niet mee eens is. Het coronabewijs heeft niets met discriminatie te maken. Er moet veel strenger gehandhaafd worden en minder gedogen.
  Men kan zich uiteindelijk ook vrijwillig (nog gratis, door diezelfde zwartgemaakte overheid) laten testen! Het is dus een persoonlijke keuze, of vaccineren of testen of niet naar een restaurant gaan, om risico’s op besmetting te vermijden.
  Als iemand auto wil rijden moet diegene ook een rijbewijs hebben en verplicht een autogordel om ter bescherming van zichzelf en omgeving, Indien men de verplichting van het rijbewijs en autogordel niet wil, met dus als alternatief géén auto te rijden maar het openbaar vervoer of de fiets of te gaan lopen.
  Zelfs op een bromfiets of scooter heb je een rijbewijs en een valhelm verplicht nodig ook ter bescherming van zichzelf en omgeving. Als je dat dus niet wil kun je ook niet spreken van discriminatie, het is en blijft een vrije keuze om het niet te doen, Zo ook in deze tijd van het Coronavirus. De mensen staan er niet bij stil dat ook al neemt het aantal besmettingen nu wat af er door het niet vaccineren er opnieuw een mutatie van het virus plaats kan vinden met (nog) ernstiger gevolgen die wellicht wel op deze nu nog niet zieke mensen impact kan hebben!
  En Nederland een terug bij af geeft. Wil men dat dan, zo ook diezelfde horeca ondernemer die van diezelfde verguisde overheid eerder steun heeft gehad.

 54. JP

  Goed dat de gemeente heeft ingegrepen, regels zijn regels. Benieuwd hoe lang deze tent het nog volhoudt. Gokje, niet zo lang maar dat is geen gemis.

 55. Ton

  ‘Iedereen is welkom’ ?
  Heel wat mensen zijn er geweigerd omdat ze hun hondje bij zich hadden.
  Met of zonder rabies vaccinatie.

 56. Realist

  Toch fijn voor die jongens en meisjes dat ze in een mooi rijk land in vrijheid kunnen leven en zich zelfs eventjes kunnen afzetten tegen de overheid. Diezelfde overheid die ze misschien wel voorziet van zorg en geld. Maar goed, punt is gemaakt, en doorr.

 57. isabelle

  Wat vooral opvalt is de buitengewoon vriendelijk ogende politieman, die in gesprek gaat met wat aanhangers van…ja…waarvan eigenlijk??

  Heb in juli heerlijk gegeten in Waku Waku. Maar nu begrijp ik, dat ik daar ondergehoest kan worden door niet-gevaccineerden die op 20cm afstand aan een volgend tafeltje zitten?

 58. Hes Frederike

  hulde voor waku waku. en voor de mensen die opkomen voor onrecht dat ons allen de laatste anderhalf jaar wordt aangedaan De reacties zijn zo verschillend. De onwetendheid dat het hierniet gaat om gezondheid is schrijnend. Als je het nu nog niet begrijpt..dan benje verloren. En je hebt dan meegewerkt aan het verkwanselen van ons aller vrijheid en de gang naar een verplichtte ap die maakt dat wij volledig onder controle zijn van een almachtige overheid.. Ik ga niet meer moeite doen voor het wakker maken van de goedgelovige, geindoctrineerde overheidsvolgers. Deze mensen hebben blijkbaar geen intuitie en gevoel van onrecht meer. Veel succes ermee.

 59. Nina

  Het zou aandoenlijk zijn dat mensen niet kunnen accepteren dat we in een pandemie zitten en er daarom maatregelen zijn, als het niet zo enorm a-sociaal en egoïstisch zou zijn.

  De mensen die zich niet kunnen vaccineren, zitten nl. al anderhalf jaar thuis en willen graag ook weer zo veilig mogelijk uitgaan.

 60. Testgeslaagd

  @Scherpschutter: een burgemeester is per definitie geen volksvertegenwoordiger, waar heb je het over?

  Verder ophef om niets. Net als onder de burgerij zullen er onder ondernemers ook activistische gekkies zijn die niet snappen wat ‘discriminatie’ betekent. Eén losgeslagen restauranthouder is eigenlijk een hartstikke goeie score op alle horeca in Utrecht.

 61. Hendrik Botterman

  Nou Nico. In heel veel landen om ons heen is het een stukje strenger dan hier hoor. In Duitsland en Belgie kom je festivals/restaurant/clubs enkel binnen als je of gevaccineerd bent, of genezen. Testen voor toegang, zoals hier als je je niet wilt laten vaccineren, is niet eens een optie. Dus waar die klaagzang van de Nederlanders die tegen vaccinatie vandaan komt is mij een raadsel

 62. Theo

  Aan de reacties te zien wil de meerderheid van de bevolking graag een toegangscontrole op alle sociale activiteiten.

 63. Koel Hoofd

  Serieus ontspoort volk.

 64. Scherpschutter

  @Testgeslaagd

  “Scherpschutter: een burgemeester is per definitie geen volksvertegenwoordiger, waar heb je het over?”

  Exact! Politici ook niet. Ze vertegenwoordigen alles behalve het volk.

 65. Cohen

  De meeste mensen hebben 2 dingen in het leven zo is gebleken de afgelopen tijd:
  1) aan het strand liggen
  2) in de horeca hangen

  Dus dat is wat je gebruikt om zoveel mogelijk mensen gevaccineerd te krijgen. Hoog en laag springen heeft geen nut verder, de Nederlandse technocratie volgt met dit soort beleid gewoon blindelings grote EU-landen.

 66. UtrechtvoorUtrecht

  Volgens mij snapt een deel van de bevolking het niet. Dit is het stappenplan:
  1. Je zorgt ervoor dat je je steentje bijdraagt in het niet belasten van de zorg en kwetsbaren om je heen. Je kunt je laten vaccineren of laten testen. Liefst doe je beiden.
  2. Je download een app of maakt een printje.
  3. Als je ergens naar binnen gaat waar het risico groter is op besmetting, haal je je telefoon/printje uit je zak.
  4. Iemand anders pakt een apparaatje dat “bieb” zegt.
  5. Klaar.

  IEDEREEN doet dit. Mannen, vrouwen, jongeren, ouderen, ongeacht komaf. Welke stap is ook alweer zo discriminerend? Mijn gok is stap 2 want niet iedereen weet hoe dit werkt.

 67. Knuppel

  “Fijn” dat dit soort “verzet” georganiseerd wordt. Ben je rebel, zit je alsnog te braaf gehoorzaam te zijn aan een of andere, uit Den Haag ingevlogen, oud-dansleraar en oud-vitaminepil-piramide-spel-ondernemer. Demonstranten, nemen jullie ook de financiële tips van clown Bassie over en de aritmetische lessen van Dreetje Hazes?

 68. Teringjantje

  Ach ja, als ze wel hadden meegedaan aan die QR code was de doelgroep, zijnde de veganisten, ook niet gekomen. Dat is nou eenmaal een groep die graag de kont tegen de krib gooit. Nu houden ze er nog wat publiciteit aan over.

 69. Ano

  Waku Waku is een restaurant waar ze gezond eten serveerde. Een klein stukje verderop gaat de jeugd massaal met “gezondheidspas” naar de mcdonalds.

  Dit gaat dus allang niet meer over gezondheid. Dijksma zou zich kapot moeten schamen.

 70. Moniek

  Ik heb er nog nooit gegeten, maar het zal er ook nooit meer van komen.

 71. Bromsnor

  @Hes Frederike en andere wappies, dankzij het teruglopend aantal besmettingen (door vaccinaties) komt Bromsnor eindelijk weer buiten. Hij kan weer naar de winkel, naar het restaurant en naar zijn werk. Dankzij alle dappere mensen die niet bang zijn voor een prikje kan Bromsnor weer echt onderwijs geven, daar profiteren dan weer zo’n 150 studenten van.

  Dus, mede dank zij mijn studenten, dank aan alle dapperen die een prikje zijn gaan halen!
  Bromsnor

 72. Yoshua

  @Hes Frederike,
  Vreselijk om te lezen dat je al anderhalf jaar onrecht wordt aangedaan.
  Vooral de vrijheid die je is ontnomen en nooit meer terug komt.
  In je schrijven heb je het over ”ons”, daarbij bedoel je eigenlijk wat jij ervaart.
  Ik ben tegen alle maatregelen, maar dat heeft niet te maken met angsten en ontnemen van mijn vrijheden die ik tot op heden nog steeds heb.
  Sterkte met de vreselijke ervaringen die je moet dragen.

 73. Christian

  @isabelle: je kunt ook ondergehoest worden door niet-gevaccineerden die op 20cm afstand staan in de rij bij de kassa, voor een attractie in een pretpark, wegrestaurants, op alle plekken waar het laten zien van een QR code niet verplicht is. Daar kunnen overigens ook gevaccineerden je onderhoesten. Dat lijkt me van niemand een pretje. Het is maar de vraag of een ongevaccineerde die je onderbiedt je ook besmet. Daarvoor moet hij/zij zelf eerst ook besmettelijk zijn. En dat geldt ook weer voor een gevaccineerde medemens. Het is echt minder zwart-wit dan je denkt – en vele met jou, aan beide kanten van de principes.

 74. Scherpschutter

  @Hes Frederike 28/9/2021 – 11:57

  Hear hear. Geen energie meer in steken joh. Nutteloos. Wie het nu nog niet ziet zal het niet gaan zien ook Die kan of wil het namelijk niet zien. Meer smaken zijn er niet.

  Uw cri de coeur is gehoord.

 75. W.

  @Ano: Gezondheidspas is een term die in Frankrijk gebruikt wordt en een mijns inziens ongelukkige vertaling is van Pass Sanitaire, wat een heel andere connotatie heeft dan wat u lijkt te suggereren met gezondheid. Dit gaat over publieke gezondheid, in relatie tot het coronavirus.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).