Zes restaurants in Drieharingstraat verkocht: ‘Het is geen zak aardappelen’ | De Utrechtse Internet Courant Zes restaurants in Drieharingstraat verkocht: ‘Het is geen zak aardappelen’ | De Utrechtse Internet Courant

Zes restaurants in Drieharingstraat verkocht: ‘Het is geen zak aardappelen’

Zes restaurants in Drieharingstraat verkocht: ‘Het is geen zak aardappelen’
Drieharingstraat. Archiefbeeld DUIC / Annelies Hoelen
Oscar de Goede en Sander van der Meijden hebben hun restaurants in de Drieharingstraat verkocht. De nieuwe eigenaar is Bas Rasker, bekend in Utrecht als eigenaar van Oudaen en PK Bar & Kitchen.

Oscar de Goede en Sander van der Meijden hebben hun restaurants in de Drieharingstraat verkocht. De nieuwe eigenaar is Bas Rasker, bekend in Utrecht als eigenaar van Oudaen en PK Bar & Kitchen.

De Goede en Van der Meijden begonnen in 2011 met restaurant De Markt en openden in de jaren daarna nog vijf restaurants in het kleine straatje in het centrum van Utrecht. De Goede: “Toen wij er kwamen waren er een aantal tentjes aan de linkerkant, maar was de overkant nog dichtgespijkerd. Het was een verlaten stukje en een beetje een rommeltje.”

Het straatje is inmiddels helemaal opgeknapt en een van de drukste restaurantstraatjes van Utrecht. “Het is een populaire plek geworden. Dat hebben we met z’n allen gedaan en zijn we wel echt trots op.” De restaurants die van eigenaar wisselen in de Drieharingstraat zijn De Markt, Naast de Markt, Raak, Vintage, De Kleine Parade en De Goudvink.

De ondernemer vertelt dat hij de aandacht wil vestigen op zijn nieuwe horecazaak Metro City Kitchen op de begane grond en de eerste verdieping van het World Trade Centre Utrecht. “Daar willen Sander en ik ons op focussen. Daar zijn we nog aan het pionieren, omdat er in de omgeving nog zoveel gebouwd wordt en toch zitten we al hartstikke vol.”

Nieuwe eigenaar

De nieuwe eigenaar van de restaurants in de Drieharingstraat is Bas Rasker. Hij vertelt: “Ik steek mijn ambitie niet onder stoelen of banken. Ik wil graag meerdere horecazaken in Utrecht om voldoende synergie te hebben. Met deze restaurants, Oudaen en PK Bar & Kitchen heb ik substantie. Dat is voor mij interessant.”

Rasker deed een flinke investering. Hij lacht: “Nee, het is geen zak aardappelen, maar ik denk dat het een goede investering is.” De concepten van de restaurants in de Drieharingstraat zullen, in ieder geval voorlopig, niet veranderen. “Dat draait allemaal goed. Voor de werknemers zal er dus ook niets veranderen.”

6 Reacties

Reageren
 1. Chantal

  Lekker gecashed vooral dunkt me… ondertussen is de drieharingenstraat ondoorgaanbaar gebied geworden.

 2. Fab

  Toen de Garde er nog zat was het een prettig straatje. Nu is het een soort doorlopende eet en schransfabriek, druk, vol rokers, matig eten en haastservice. Jammer.

 3. R

  Jammer dat Boudisque sneuvelde door de veranderende tijd, waardoor in één klap de halve straat leeg kwam te staan. De overkant was ook niet veel soeps. Jarenlang lag deze straat er totaal verloren bij. Top dus van deze heren dat ze deze afgebladderde steeg hebben weten op te knappen tot een knus straatje vol horeca. Zo’n knus straatje hadden we nog niet; ik kende het alleen van Den Bosch. Bedankt!

 4. Erik

  Super gefeliciteerd Oscar en Sander. Wat iedereen er ook van vindt, de straat is “bewoond” veilig, gezellig en ziet er top uit.

 5. Wim

  @Chantzl
  Jalours dan had jij moeten investeren!

 6. Harm

  Jammer dat de kwaliteit van het eten bij de Markt zo achteruit is gegaan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).