Café Zussen aan Korte Jansstraat in Utrecht gaat sluiten | De Utrechtse Internet Courant Café Zussen aan Korte Jansstraat in Utrecht gaat sluiten | De Utrechtse Internet Courant

Café Zussen aan Korte Jansstraat in Utrecht gaat sluiten

Café Zussen aan Korte Jansstraat in Utrecht gaat sluiten
Gilian Hehamahua voor Zussen
Horecazaak Zussen aan de Korte Jansstraat gaat sluiten. Het café is, nadat het 2,5 jaar geleden overgenomen werd, nu weer verkocht. Op 25 mei is het afscheidsfeest waarna de zaak de deuren sluit.

Horecazaak Zussen aan de Korte Jansstraat gaat sluiten. Het café is, nadat het 2,5 jaar geleden overgenomen werd, nu weer verkocht. Op 25 mei is het afscheidsfeest waarna de zaak de deuren sluit.

In 2016 begon Gilian Hehamahua met frisse moed bij Zussen. Hij had de zaak overgenomen en gaf het café een nieuw concept met een verbeterde kaart. Hij verwachtte toen niet dat hij Zussen nu alweer zou verlaten. “Maar de kans deed zich nu voor”, vertelt Hehamahua.

“We waren al bezig om na te denken over de toekomst. Zussen liep redelijk tot goed maar met de komst van veel andere horeca in Utrecht moet je goed nadenken over je zaak. De paar grote horecapartijen die Utrecht heeft, knallen makkelijk een geheel nieuwe concept neer. Voor kleine ondernemers is dat toch een stuk lastiger. Toen we net gingen nadenken waar we heen moesten met Zussen kwam een partij met een bod op de zaak.”

Hehamahua vertelt dat ze er even over nagedacht hebben: “We hoefden er niet per se vanaf, dus we hadden een goede positie. Maar uiteindelijk besloten we toch om de zaak te verkopen.”

“Toen ik aan zussen begon dacht ik niet dat ik de zaak na 2,5 jaar weer zou verkopen. Maar het is een groot bedrijf, en het is keihard werken om dat te managen. Ik heb nog een andere zaak en daar moet ik mij ook op richten.” Op 25 mei heeft Zussen een afscheidsfeest.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. olaf

  3 words: the streetfood club. Dan zou ik ook nadenken over de haalbaarheid van mijn “concept” als het zo los gaat naast je. Ben wel benieuwd wie/wat er nu inkomt.

 2. harry

  @Olaf … 3 words “the streetfood club”

 3. wollie

  streetfood club – the burger edition

 4. Nacht Burgemeester

  Naja streetfood? Beter naar bar “walden” daar gaat het los

 5. Benno Brandjes

  Het nieuwe zussen heeft in die 2,5 jaar inderdaad, zoals beloofd voor de opening, met haar concept Utrecht doen schudden op haar grondvesten. De Utrechtse horeca zal nooit meer hetzelfde zijn.

 6. John

  Blijft jammer dat er weer een zelfstandige zaak met eigen signatuur door een ‘concept’ wordt vervangen.
  The streetfood club is weer een voorbeeld van een zaak die een keertje leuk is maar waar je de 2e keer al op uitgekeken raakt en het vooral een te duur etentje blijkt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).