De Pepernotenfabriek: een winkel gevuld met 50 soorten pepernoten | De Utrechtse Internet Courant De Pepernotenfabriek: een winkel gevuld met 50 soorten pepernoten | De Utrechtse Internet Courant

De Pepernotenfabriek: een winkel gevuld met 50 soorten pepernoten

De Pepernotenfabriek: een winkel gevuld met 50 soorten pepernoten
Van framboos- tot stroopwafelpepernoten, vanaf vandaag kun je bij De Pepernotenfabriek Utrecht op de Vismarkt terecht voor meer dan 50 soorten pepernoten.

Van framboos- tot stroopwafelpepernoten, vanaf vandaag kun je bij De Pepernotenfabriek Utrecht op de Vismarkt terecht voor meer dan 50 soorten pepernoten.

Pepernootliefhebbers kunnen zeven dagen per week terecht bij de pop-up store. In andere steden zoals Amsterdam bestond de pepernotenwinkel al, in Utrecht tot vandaag nog niet. Er worden talloze soorten pepernoten verkocht: gekleurde pepernoten, pepernoten met smaken als tiramisu, gember, irish coffee en sinaasappel, maar ook biologische en spelt pepernoten. Daarnaast worden er ook de traditionele taai-taai poppen verkocht.

Gisteren was de 37-jarige Doutsje Oppedijk nog bezig met het klaarmaken van de winkel, “maar toen stond iedereen hier al binnen. Iedereen is zo enthousiast!” En dat hoor je ook van mensen die voorbij lopen, “Wow, verkopen ze hier alleen maar pepernoten? Oké, dit is direct mijn lievelingswinkel.”

De pepernoten worden gemaakt door Van Delft uit Harderwijk. Zij bakken al 132 jaar pepernoten en zijn daarmee de grootste en oudste pepernotenfabriek ter wereld.

Tot eind december kun je in de pop-up store terecht voor pepernoten, daarna zal de winkel weer een ijssalon worden.

DSC_8605 DSC_8596DSC_8623DSC_8609

26 Reacties

Reageren
 1. Rietje

  Lekkerrrrrr…

 2. Berend

  Liever de ouderwetse kruidnoten van de betere bakker i.p.v. deze hippe meuk met allerlei chemische smaken.

 3. Mirel

  Héy Berend, niet zo zeiken.

 4. Gerrit

  Speciaal voor Berend in het assortiment:

  Overjarige pepernoten met azijnsmaak

 5. Diederick van Utrecht

  Berend 06 OKTOBER 2015 OM 18:45
  Denk je wel ‘n beetje om de comfortzone van meisje Mirel.Het is nogal ‘n gevoelig typetje, breekbaar en snel van slag. Is iets met millennium en zo.

 6. Herman

  Wat een sneue vertoning, zo’n hippe naam “pepernotenfabriek”,echt een teken van armoede als je niets anders weet te verzinnen dan dit. Een fabriek is toch heel wat anders dan een pop up store…

  Enige doel is veel geld met nepnoten geld uit de zakken kloppen. Beetje de Starbucks van de pepernoten zeg maar.

 7. WP

  Ik haal de kruidnoten overigens bij de lokale bakker. Daar zijn ze het lekkerst!

  Van Delft is overigens de producent van de kruidnoten van de AH ‘eigen merk’ (daar noemen ze ze trouwens wel gewoon kruidnoten 🙂 ). Het wat hipper verkopen maakt ze helaas niet lekkerder. Overigens hebben ze bij de versafdeling van de AH ook hele lekkere kruidnoten, komt in de buurt bij die van de bakker.

  http://www.vandelftbiscuits.nl/products_kruidnoten&taaitaai.html

 8. Dien Meibos

  Die hele peperhipsternoten fabriek kan me gestolen worden als zwarte piet maar blijft. Laten we ons daar druk om maken!

 9. R_Utrecht

  Ik zou toch echt willen voorstellen om ons om andere dingen druk te maken dan zwarte Piet, Dien :D.

 10. japper

  Wow! Er hebben hier echt wat mensen zand in hun spleet… Zeiken om het zeiken.

 11. utrechtse vogel

  Ik vind zelf paaseitjes veel en veel lekkerder.

 12. Frank

  @japper: Onzin. Wat hier aangetoond wordt is dat men van gekkigheid niet meer weet wat men moet doen met zijn geld waar door de meest bizarre zaken veemarkt worden. Vijftig verschillende soorten pepernoten is niet ‘leuk’, maar is bizarre uitwas van de consumptiemaatschappij met aan de ene kant de klanten van de voedselbank en aan de andere kant de consument die maar niet kan beslissen over welke van de vijftig kekke pepernootjes hij zijn bloedjes van kinderen nu weer moet geven om ze te laten stoppen met jengelen. Ranzig. Een ander woord heb ik er niet voor.

 13. Frank

  veemarkt=vermarkt
  Damned autocorrectie

 14. Ger

  En nu weer je boterhammetje met azijn opeten Frank! Dan kiest de rest van de wereld lekker zelf waar we ‘van gekkigheid’ ons geld aan uitgeven.

  Of het nou pepernoten zijn of een iPhone, of een huis in Wittevrouwen of heel duur aas om lekker te gaan vissen, het een is geen centimeter ranziger dan het ander, en we doen het allemaal.

 15. Frank

  @Ger: Ik bemoei me helemaal niet met waar jij je geld aan uitgeeft. Ik geef alleen mijn mening over de krankzinnige tegenstellingen in voedselconsumptie die er bestaan. Met aan de ene kant tekorten aan gezond voedsel en aan de andere kant deze decadentie.

  Ik heb het dus niet over Iphone of een huis in Wittevrouwen (of voor mijn part Wilhelminapark) of aas. Dat zal mij echt worst wezen. Ik heb het over de verdeling (en het decadente karakter) van iets primairs als het dagelijkse vreten.

 16. Ger

  Over voedsel had je het eerder niet, wel over geld uitgeven. Maar na deze onverwachte twist in je argumentatie, nog steeds:

  Wat maakt 50 soorten pepernoten nu ineens over de grens van ranzig, vergeleken met de wereld waarin we elke dag leven? Ik snap je algemene punt over decadentie, maar ik snap niet wat híer nu zo bijzonder aan is. Zie de kreeften bij Yoeps, zie de altijd aanwezige en eeuwig houdbare 100 soorten chips en koek en vlees en soep bij de Albert Heijn, en zie de dagelijkse rijen bij de Burger King op het station.

 17. Ben

  Niet de pepernoten zijn verschillend, maar de kruidnoten.

 18. Frank

  @Ger: Voedsel kost nu eenmaal geld. Dus ja, het gaat altijd over waar we ons geld aan uitgeven. En die 100 soorten chips. Ik had ze in mijn eerdere bericht bijna als vergelijkbaar voorbeeld genoemd. Het mag wat mij betreft wel wat minder, ja. Dat is mijn mening. Kennelijk is daar iets mis mee?

  Wat het uitmaakt, beste Ger? Het gaat om moraliteit. En dat maakt wat uit.
  Ik vind dat dit een saillant voorbeeld van decadentie is. Vijftig verschillende versies in één winkel van één product. Een overdaad in variaties die op geen enkele manier bijdraagt aan het feest waarvoor het bedoeld is en in essentie ook helemaal niets meer te maken heeft met dat feest.
  En dat afgezet tegen het feit dat er talloze mensen zijn die niet eens elke dag aan een gezonde dagelijkse maaltijd toekomen.

  Doe je medemens een plezier. Koop van het geld wat je aan die peperdure pepernoten uit zou geven een houdbaar product bij de Jumbo en geef dat aan de voedselbank. Dan handel je tenslotte echt in de geest van Sinterklaas.

 19. Objectivist

  Wat een geweldig leuk initiatief! Niets dan hulde voor deze innovatieve ondernemers met hun schitterend ingerichte pop-up store. Een prachtige manier om ambachtelijk geproduceerde producten op een goede manier in de markt te zetten.

  Ger 07 OKTOBER 2015 OM 11:14

  Die kreeften bij Yoepz zijn overigens heerlijk! Die zou ik een ieder willen aanbevelen. Mijn advies zou zijn om wel op voorhand te reserveren, aangezien het aardig storm loopt in die zaak. Dat doet u hier:

  http://yoepz.nl/online-reserveren/

 20. Ger

  Ik zou helemaal niks uitgeven aan pepernoten, laten we dat voorop stellen. Komt de voedselbank dus ook weer bekaaid vanaf.

  Met je mening is niks mis, en met mijne ook niet. We hebben denk ik dezelfde mening, ik ben waarschijnlijk gewoon wat cynischer. Die 100 soorten chips zijn er 12 maanden per jaar, de pepernoten 2. Ik kan gewoon niet snappen dat je hier zo verrast en verontwaardigd over bent, terwijl de symptomen van decadentie zich elke dag overal extreem voordoen.

  Júist in de extreem commerciele feestdagen verwacht ik dit soort uitwassen. De ‘geest van Sinterklaas’ kan volgens mij niet beter worden uitgedragen dan door slimme winkeliers met onzinproducten.

 21. Frank

  @Ger:
  “ik kan gewoon niet snappen dat je hier zo verrast en verontwaardigd over bent, terwijl de symptomen van decadentie zich elke dag overal extreem voordoen.”

  Misschien omdat er twee factoren zijn die daarbij een rol spelen:

  1. Het feit dat het een nieuw initiatief is waardoor je nog eens met je neus op de feiten gedrukt wordt.

  2. Het feit dat het Sinterklaasfeest in essentie een feest van weggeven zou moeten zijn en niet een feest van kopen en opvreten.

 22. R. Bovenop

  Bij Jamin kun je deze pepernoten ook gewoon kopen. Daar kun je ze zelf scheppen. Hoef je neit perse een hele zak te kopen… Yummie!

 23. Hans Oudwijk

  @Frank 07 OKTOBER 2015 OM 13:24
  Het wegvallen van de muur en daarmee van de DDR moet voor jou wel een vreselijke desillusie en traumatische ervaring zijn geweest waar je nog immer niet overheen bent.

  Grijs, grauw en stevig genivelleerd. Dat is echt jouw dingetje, is ‘t niet?

 24. Maaike

  Hmmmm pepernoten!! Wat een leuk en lekker!

 25. willeke hesta

  De pepernoten zijn heerlijk vooral Irish coffee , gember en Bosbessen .

 26. Willyliek

  Lijkt wel een praatgroep van Groenlinks hier, handtasjes klaar en rammen maar-) Wubbe en Sterre waren in hun bakfiets helemaal van de kaart! ( 50 shades of pepernoten) Ik mis Yvonne Jaspers met haar gekleurde laarsjes nog in de winkel die vrolijk staat te huppelen ..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).