Eetcafé Diner 66 gaat weg op het Jaarbeursplein en maakt doorstart om de hoek | De Utrechtse Internet Courant Eetcafé Diner 66 gaat weg op het Jaarbeursplein en maakt doorstart om de hoek | De Utrechtse Internet Courant

Eetcafé Diner 66 gaat weg op het Jaarbeursplein en maakt doorstart om de hoek

Eetcafé Diner 66 gaat weg op het Jaarbeursplein en maakt doorstart om de hoek

Het zag er somber uit voor hét veteranencafé van Nederland, Diner 66. Het Amerikaanse eetcafé op het Jaarbeursplein moest na 20 jaar weg en er leek geen andere bestemming voor ze op het plein. Tot eigenaar Casper Galesloot een week voor kerst een andere locatie vond. Om de hoek, bij het Veemarktplein.

“We zijn ontzettend blij. Ongeveer een week voor kerst parkeerde ik mijn auto om de hoek en zag dat er een pandje leeg stond. Ik heb meteen gebeld en eigenlijk is het toen allemaal heel snel gegaan. In begin maart gaan we open, perfect, want eind maart zal de diner op het Jaarbeursplein worden gesloopt”, vertelt Galesloot.

Schikking

Het waren zware tijden voor de horecaondernemer. Na een verloren rechtszaak ging hij onvermoeid door met procederen. “Als het moet ga ik zelfs naar de Hoge Raad”, zei hij in een interview met DUIC in april. Niet voor niets kreeg hij de bijnaam ‘de Galliër’. Toch besloot Galesloot te schikken. “Ik heb een klein bedrag mee gekregen. Je kan door blijven procederen maar op een gegeven moment kost het je alleen nog maar geld. Nu neem ik mijn goodwill mee, vaste gasten kunnen blijven komen, en de veteranen natuurlijk.”

Nieuwe uitdaging

Ook het personeel gaat mee naar de nieuwe locatie. Galesloot: “Dat is ontzettend fijn. Er was toch veel onzekerheid. Sommigen hadden al een andere baan en komen nu toch weer terug. De nieuwe plek is zes keer zo groot, dus het wordt voor iedereen een nieuwe uitdaging.”

Hoewel er veel hetzelfde blijft, zal de zaak ook vernieuwen. “We zullen er Amerikaans, Engels en Nederlands ontbijt serveren. Oude kenmerken uit de vorige diner gaan mee, maar verder wordt het interieur strak met een retro uitstraling. We hebben er zin in.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).