Kantoorgebouw Drommedaris in Utrecht krijgt na tien jaar leegstand nieuwe bestemming Kantoorgebouw Drommedaris in Utrecht krijgt na tien jaar leegstand nieuwe bestemming

Kantoorgebouw Drommedaris in Utrecht krijgt na tien jaar leegstand nieuwe bestemming

Kantoorgebouw Drommedaris in Utrecht krijgt na tien jaar leegstand nieuwe bestemming
De Drommedaris in Utrecht
Kantoorgebouw Drommedaris aan de Europalaan in Utrecht krijgt na tien jaar leegstand een nieuwe bestemming. Dotslash Utrecht – een hub voor start-ups – breidt haar werkzaamheden uit naar het gebouw.

Kantoorgebouw Drommedaris aan de Europalaan in Utrecht krijgt na tien jaar leegstand een nieuwe bestemming. Dotslash Utrecht – een hub voor start-ups – breidt haar werkzaamheden uit naar het gebouw.

Kantoorgebouw Drommedaris is sinds 2010 in handen van Green Real Estate, dat in 2018 een plan presenteerde voor de sloop van het gebouw en nieuwbouw met ruimte voor een budgethotel, andere horeca, woondetailhandel, kantoren en zalen.

Eind vorig jaar bleek dat het idee moeilijk te realiseren was. Volgens de eigenaar moest ook de omgeving van het pand worden aangepakt; de infrastructuur en bereikbaarheid met auto en openbaar vervoer zouden moeten verbeteren en de ontwikkelaar is daarvoor afhankelijk van de gemeente Utrecht die niet op korte termijn de openbare ruimte wilde herontwikkelen.

Dotslash Utrecht

De eigenaar van Drommedaris is op zoek gegaan naar alternatieve mogelijkheden voor het gebouw en die zijn nu dus gevonden. “We zijn heel blij met de komst van Dotslash Utrecht in dit gebouw”, zegt Michiel Smits, Asset Manager bij Green Real Estate. “Deze community brengt precies de reuring en dynamiek die het gebouw nodig heeft om een aantrekkelijke werkomgeving te zijn. Dotslash is een ecosysteem waar de beste ideeën tot leven komen. De dynamiek die dat brengt zorgt ervoor dat het icoon ‘Drommedaris’ weer tot leven komt.”

Dotslash Utrecht is sinds 2018 gevestigd aan de Europalaan 100-500 en groeide in drie jaar tijd van 5000 naar 20.000 vierkante meter. Dotslash huisvest inmiddels 220 start-ups en scale-ups. Met de uitbreiding naar het naastgelegen kantoorgebouw Drommedaris krijgt het bedrijf er nog eens 4.000 vierkante meter bij.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Wat, 10 jaar leegstand en niet eens gekraakt?!!?
  De binnenstad was zeker te ver fietsen voor krakers die liever andermans bezit stelen dan er zelf moeite voor doen…

 2. jan

  En zo zit de gemeente de nieuwbouw in de weg en kijken wij nog jarenlang tegen dit monster aan

 3. Herman

  Vorige eigenaar wolde betere bereikbaarheid met auto en OV…..
  Hebben die mensen het pand überhaupt ooit gezien? Tram stopt zo ongeveer voor de deur en de op- en afrit van de A12 lopen door de voortuin

 4. Tom

  Ik zal het wel niet helemaal snappen, maar ik begrijp dus niet zo goed wat het probleem is met de bereikbaarheid. Het ligt letterlijk naast de snelweg afrit, en misschien 100 meter van de metro halte. Nog dichterbij zijn twee busstations. Tenslotte bestaat zo’n kwart van het oppervlakte in de nabije omgeving uit parkeerplekken, al zullen die in weekend idd wel veelal in gebruik zijn.

  Ik ben oprecht benieuwd wat de ontwikkelaar nou precies van de gemeente verlangde.

 5. Peter van Zoest

  Hup, weer een hub (= opvangcentrum) voor ‘start-ups’ erbij.

 6. Realist

  @Jan. Tenzij je permanent in een kamer in vd Valk woont misschien maar wie kijkt daar nu tegenaan? Dit is een stuk duurzamer dan slopen en nieuwbouw. Goed initiatief juist.

 7. jan

  @realist dat is zo maar er had een gebouw met meer capaciteit kunnen staan die er ook nog fraaier zou kunnen uitzien. Langs de ring A10 in Amsterdam zit het bedrijfsleven graag. Je zou bij deze ‘ring’ als gemeente ook actiever moeten nadenken over de mogelijkheden. Het is nu een beetje een samengeraapt bedrijventerrein met veelal oude gebouwen die gemoderniseerd moeten worden

 8. Paul

  Echt zeer gemiste kans ! Een visie over dit totaal en perfect bereikbare gebied aan onze zuid as lijkt te ontbreken. Hier blijft nu een aftands middelmatig gebouw staan terwijl er juist een prominente gebouw met bijvoorbeeld gemixte functies had kunnen komen.
  Woningen, kantoren, retail / showroom.
  Ook de hele meubel boulevard mist enige visie en toekomst perspectief. Ondanks de grootste Ikea van Europa…benut de gemeente niet de potentie.

 9. passalacqua

  er is daar idd vlakbij geen enkele vorm van ov te vinden, je kan zoeken, vragen, en nog eens zoeken, het is er domweg niet!

 10. passalacqua

  de dame op de impressiefoto staat op het punt om met stift te tafel te bekladden!

 11. Maar natuurlijk

  En dat met de reeds jarenlange woningnood. Het welzijn van mensen genegeerd .
  Maar de gemeente kan wel zaniken over welzijn van paarden.
  Lust je nog peultjes?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).