Sloopplan Drommedaris in Utrecht en nieuwbouw hotel, winkels en kantoren liggen stil Sloopplan Drommedaris in Utrecht en nieuwbouw hotel, winkels en kantoren liggen stil

Sloopplan Drommedaris in Utrecht en nieuwbouw hotel, winkels en kantoren liggen stil

Sloopplan Drommedaris in Utrecht en nieuwbouw hotel, winkels en kantoren liggen stil
De Drommedaris in Utrecht
Eigenlijk had dit jaar het gebouw De Drommedaris in Utrecht gesloopt moeten worden en de nieuwbouw gestart moeten zijn. Het plan om er een hotel, andere horeca, kantoren en winkels te bouwen ligt echter stil. Dat laat de ontwikkelaar desgevraagd weten.

Eigenlijk had dit jaar het gebouw De Drommedaris in Utrecht gesloopt moeten worden en de nieuwbouw gestart moeten zijn. Het plan om er een hotel, andere horeca, kantoren en winkels te bouwen ligt echter stil. Dat laat de ontwikkelaar desgevraagd weten.

De Drommedaris ligt aan de Europalaan 101 bij de woonboulevard in Kanaleneiland. Het gebouw voldoet al enkele jaren niet meer ‘aan de huidige wensen’ en daarom werd er in 2018 een plan gepresenteerd. In dat jaar werd het ‘startdocument’ door de gemeente vastgesteld en de plannen uitgelicht.

De eigenaar van het gebouw wilde het pand slopen en nieuwbouw maken met ruimte voor een budgethotel, andere horeca, woondetailhandel, kantoren en zalen. De gemeente schreef: “De nieuwbouw zorgt voor een betere kwaliteit van de entree van de stad en een duidelijker entree van de woonboulevard.” Dit jaar zou er gebouwd gaan worden. Er gebeurt echter weinig. Navraag bij de eigenaar leert dat het plan dan ook stilligt.

Het idee uit 2018 zou moeilijk te realiseren zijn. Volgens de eigenaar moet ook de omgeving van het pand aangepakt worden; de infrastructuur en bereikbaarheid met auto en openbaar vervoer zouden moeten verbeteren. Daarbij is de ontwikkelaar afhankelijk van de gemeente Utrecht, en die gaat niet op korte termijn de openbare ruimte daar herontwikkelen.

Op dit moment zoekt de eigenaar daarom naar alternatieve mogelijkheden voor het gebouw en de locatie.

Gekoppelde berichten

15 Reacties

Reageren
 1. Nelis

  “De infrastructuur en bereikbaarheid met auto en openbaar vervoer zouden moeten verbeteren” Deze locatie ligt letterlijk aan een afrit van de A12 met een tramhalte en bushalte voor de deur, en een P+R op loopafstand. Wat wilt die ontwikkelaar in godsnaam nog meer?

 2. Mark

  “Volgens de eigenaar moet ook de omgeving van het pand aangepakt worden; de infrastructuur en bereikbaarheid met auto en openbaar vervoer zouden moeten verbeteren.”

  Direct naast de A12 en naast een tramhalte… En dan ook nog een transferium 1 halte verder. Beter gaat het niet worden. Wat een onzin redenatie dat de bereikbaarheid niet goed is en dat de gemeente moet investeren. De eigenaar wil gewoon gratis geld voor zijn renovatie. De arrogantie.

 3. Koel Hoofd

  Zet er studenten in.
  Tramhalte voor de deur ligt er al.

 4. Geenstijl@Utrecht 🤔

  Ja zet er studenten in, hebben die ook een plek in deze mooie stad,goed idee koelhoofd👍🏻.

 5. G Stoffels

  Waarom zou hier nu nog weer horeca, kantoor en winkelruimte bij moeten komen? Maak er nou exclusief appartementen van om de enorme vraag naar woningen een beetje te drukken.

 6. Wies

  Mooie locatie in Transwijk Noord ;-).

 7. Paul

  De gemeente heeft geen visie op dit gebied.
  De woon boulevard net de grootste Ikea vestiging van Nederland ligt er totaal rommelig en verouderd bij. Er ontbreekt eenheid. Begin met her ontwikkelen van dit gebied. Grote winkels op de begane grond, daarboven apartementen en kantoor mogelijkheden . De ligging en bereikbaarheid is al perfect….daar ligt het juist niet aan.

 8. Bernhard

  Er is een tramhalte, bushalte, P+R, aansluiting met de A12, aansluiting met het stadscentrum en dan laat de bereikbaarheid te wensen over… Juist.

 9. Jopie

  Zelfde als de archimedeslaanontwikkeling en t Hessingterrein in De Bilt. Prachtige terreinen om te bouwen maar er gebeurt geen reet omdat de ontwikkelaars meer willen dan ze krijgen.

 10. Bromsnor

  Bromsnor denkt dat het een mooie locatie is voor een permanent AZC. Mooie entree voor de stad, “vluchtelingen welkom”.

 11. Herman

  Drommedaris is bijzonder gebouw, meeste jaren 70 gebouwen zijn bewaren niet waard, deze wel.

 12. Pol

  @Wies Je haalt me de woorden uit de mond 🙂

 13. RABE

  Mooie plek voor studenten. 1 keer vallen en ze hebben al ov binnen handbereik.

 14. Nina

  Dit gebouw is zeer solide geconstrueerd, dus waarom deze kapitaalvernietiging? Hier worden een paar mensen waarschijnlijk heel erg rijk van, maar het klimaat is er waarschijnlijk niet mee gediend.

  Goed plan om hier studenten te huisvesten, Koel Hoofd. AZC kan ook goed daar.

 15. Evk

  Ik kan me niet voorstellen dat een ontwikkelaar hier ‘ zeurt’ over bereikbaarheid. Ik denk dat de ontwikkelaar iets heel anders heeft bedoeld en misschien wel gezegd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).