KostenKoper gaat na precies 15 jaar sluiten, eigenaren café Voortuin nemen stokje over | De Utrechtse Internet Courant KostenKoper gaat na precies 15 jaar sluiten, eigenaren café Voortuin nemen stokje over | De Utrechtse Internet Courant

KostenKoper gaat na precies 15 jaar sluiten, eigenaren café Voortuin nemen stokje over

KostenKoper gaat na precies 15 jaar sluiten, eigenaren café Voortuin nemen stokje over
De discotheek KostenKoper aan de Loeff Berchmakerstraat 4 gaat sluiten. De plek waar uitgaand Utrecht tot in de allerlaatste uurtjes kon aankloppen voor een dansje is overgenomen door de eigenaren van café De Voortuin en café Stathe. “De tijd is gekomen dat we afscheid moeten nemen van ons kindje.”

De discotheek KostenKoper aan de Loeff Berchmakerstraat 4 gaat sluiten. De plek waar uitgaand Utrecht tot in de allerlaatste uurtjes kon aankloppen voor een dansje is overgenomen door de eigenaren van café De Voortuin en café Stathe. “De tijd is gekomen dat we afscheid moeten nemen van ons kindje.”

Naar verluid gaat de nieuwe zaak in januari de deuren openen en gaat de plek zich richten op wat ouder publiek. Of het nieuwe concept net zo laat open blijft als de huidige discotheek is niet bekend. De nieuwe eigenaren willen er nog niet veel over kwijt.

De huidige eigenaren Emile Faulborn en Michiel Marcelis nemen met pijn in het hart afscheid van de discotheek, maar vinden het na 15 jaar mooi geweest. “Wij waren echt de lonely survivors onder de Utrechtse discotheken,” vertelt Faulborn. “Onze kracht zat hem erin dat we elke avond precies hetzelfde deden: alleen maar nummers draaien die iedereen kent. Dus geen house of Nederlandstalige muziek, maar alleen hitjes.”

Het duo heeft met de verkoop van de discotheek hun laatste Utrechtse horecagelegenheid verkocht. Eerder waren ze ook de eigenaar van café De Dijk aan de Nobelstraat, restaurant Avond op het Janskerkhof en café Copa op het wed. “De tijd is gekomen dat we afscheid moeten nemen van ons laatste Utrechtse kindje,” zegt Faulborn. “We hebben het ontzettend druk met het organiseren van allerlei evenementen door het land en merkten dat we hier langzamerhand helemaal geen tijd meer voor hadden.”

Eind november is het op de kop af 15 jaar geleden dat de discotheek werd geopend. Faulborn: “We gaan echt onze laatste maand in en na 15 jaar is het mooi geweest, maar ook in deze laatste maand moet je geen gekkigheid bij ons verwachten. Gewoon tot heel laat open in het weekend.”

9 Reacties

Reageren
 1. Bram

  Nieuwe naam: De Achtertuin

 2. Jeroen

  Hoe de Flits is omgeturnd naar Stathe geeft me vertrouwen in het resultaat hiervan..

 3. Y

  En zo liep Utrecht als enige eenzame stad helemaal leeg, er is alleen nog plek voor de oudere zeikerds. Wat een saaie stad zeg bah

 4. Ronald

  Ik heb ook wel vertrouwen in de nieuwe eigenaars. Ik heb begrepen dat ze een hoog aangeschreven designer hebben ingehuurd voor de inrichting, ben benieuwd!

 5. Berkend

  Jammer. Alle foute tenten verdwijnen.

 6. Pieter

  Goed nieuws! Stathe en de Voortuin zijn de beste kroegen van Utrecht 🙂 En idd, hoe Flitz omgeturnd is; respect!

 7. Frank

  @Y: Leuk dat je dat zegt. Enige tijd geleden (ik geloof zelfs hier op DUIC) bekloeg een oudere persoon zich over het fet dat er in Utrecht zowat geen terras meer is waar je je als oudere niet verloren voelt tussen de massa’s twintigers. Zo heeft iedereen z’n klachten.

  Maar ik geef toe, de spoeling wordt wel dunner. Scala werd Monza en Monza werd Sumo. Toucan werd KostenKoper en KostenKoper wordt who knows what…

 8. Niels

  Als je nergens meer naar toucan…werd kk. En straks? Hoop dat utca wel dit soort tenten behoud…

 9. Jessica

  Met als mooie afsluiter 27 november een Le Toucan Revived party in Kosten Koper.
  https://www.facebook.com/events/1654840371421335/

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).