Michelinsterrenchef Karel V keert terug naar Utrecht met nieuw restaurant | De Utrechtse Internet Courant Michelinsterrenchef Karel V keert terug naar Utrecht met nieuw restaurant | De Utrechtse Internet Courant

Michelinsterrenchef Karel V keert terug naar Utrecht met nieuw restaurant

Michelinsterrenchef Karel V keert terug naar Utrecht met nieuw restaurant
Topchef Jeroen Robberegt
Topchef Jeroen Robberegt wordt vanaf september Executive Chef in Gare du Sud, een nieuw te openen restaurant in het huidige Keuken & Deli aan de Oosterkade. De kok stond negen jaar aan het hoofd van het Grand Restaurant Karel V en ontving in 2007 de eerste en nog steeds enige Michelinster voor de stad Utrecht.

Topchef Jeroen Robberegt wordt vanaf september Executive Chef in Gare du Sud, een nieuw te openen restaurant in het huidige Keuken & Deli aan de Oosterkade. De kok stond negen jaar aan het hoofd van het Grand Restaurant Karel V en ontving in 2007 de eerste en nog steeds enige Michelinster voor de stad Utrecht.

De naam Gare du Sud is een knipoog naar het nieuwe treinstation Vaartsche Rijn dat eind augustus in gebruik zal worden genomen. Robberegt wordt samen met de eigenaren, en tevens broers, Joris en Kasper Visser verantwoordelijk voor het concept en de uitvoering van Gare du Sud, een eigentijdse bar, bistro en friterie in één.

Patatten

Wat kan men verwachten? “Mooie kleine gerechten, verfijnde ingrediënten die toch herkenbaar zijn en patatten met smaak”, vertelt Robberegt. “Een plek waar je komt voor een lekker glas wijn met kleine bites, maar tegelijkertijd ook kan aanschuiven voor mooie bistro gerechten.”

Gare du Sud wordt geopend in het huidige Keuken & Deli dat in 2011 voor het eerst haar deuren opende aan de Oosterkade. Volgens eigenaar Kasper Visser is het tijd voor iets nieuws: “Na vijf succesvolle jaren zijn we toe aan een nieuw concept. Destijds was het behoorlijk vernieuwend, waarbij gasten letterlijk in de keuken zitten te eten, maar we merken de laatste tijd dat we onszelf opnieuw willen uitdagen en iets anders willen proberen. Bovendien hoor je steeds vaker dat Utrecht toe is aan meer restaurants die koken op niveau en dat willen we graag met Jeroen gaan bieden. Mooie smaken, maar wel laagdrempelig.”

Keuken & Deli is nog tot 31 juli 2016 open voor diner. Daarna sluit ze haar deuren voor de verbouwing. Half september zal het nieuwe Gare du Sud geopend worden.

16 Reacties

Reageren
 1. Jacob M

  Veelbelovend. Utrecht heeft echt een upgrade in het restaurantwezen nodig.

 2. Klaske Koevoets

  31 Juli sluiten! Dan kom ik snel nog een keertje ‘afscheidhappen’.

  Succes met de verbouwing!

  Groet, Klaske

 3. Twijnstraatklant

  Klinkt goed! Beetje Ron Gastro bar gelukkig niet weer een koffie of studenten tent. En goed voor de buurt.

 4. Hof van Ravenna

  Wij van de buurt vinden unaniem dat er een openingsavond moet komen voor de buurt!

 5. Bill

  Zal tijd worden dat Utrecht een ster de stad binnensleept, we lopen gigantisch achter op de rest van het land…!!

 6. herman

  blablablablablaaaaaaa

  Wat een teksten allemaal!
  LOI cursus marketing gevolgd?

 7. Buurman Marc van Hof van Ravenna

  Pardon? Unaniem vinden wij dat er een openingsavond moet komen?! Ook zonder dat is de nieuwe chef met zijn hele team hier van harte welkom. Het kan de buurt alleen maar plezieriger maken. Hoe dat eerste contact er ook uitziet, het gaat niet gepaard met een afgedwongen avond. Wel verdienen ze bloemen. Letterlijk of figuurlijk.

 8. Rob

  Hahahhaa Herman. Het viel mij ook op

 9. Richard

  Fine we need more outstanding restaurants for our guest !

 10. Willy Damen

  Van harte Jeroen.

 11. Linde

  Klinkt goed! Ben fan van Gare du Nord in Parijs, hoop dat dit t gaat evenaren.

 12. Karen

  Leuk Jeroen!!

 13. Jelle

  Ben benieuwd. Vond Keuken erg veel marketing, een heel goed uitgedacht concept, maar matig eten. Maar misschien met een echt goede kok…. Ik ga t weer eens proberen.

 14. Dirk

  @Herman
  Ah ja. Als het niet simpel, kort en duidelijk is dan is het verwaande luchtfietserij en dan motten we het niet.

  Wat een geestelijke armoede.

 15. Ronald

  Ben heel benieuwd.
  Maar waar moet ik straks die heerlijke kippetjes van Keuken gaan afhalen?
  Luxeproblemen, luxeproblemen.

 16. P. van Mourik

  Nederlanders en talen, dat blijft een moeilijke combinatie.
  *Robberegt wordt verantwoordelijk voor het concept en de uitvoering van Gare du Sud, een eigentijdse bar, bistro en friterie in één*. Niet voor de gerechten die er hopelijk geserveerd worden1
  *Gare du Sud; waarom niet Gare du Midi?
  *@Richard: één gast voor al die uitstekende restaurants lijkt me een smalle basis, in elk opzicht!
  Ik wens iedereen alle succes en onthoud: een Michelinster is een aanbeveling, geen garantie1

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).