Ooglijdersgasthuis in Wijde Begijnestraat wordt Eye-hotel | De Utrechtse Internet Courant Ooglijdersgasthuis in Wijde Begijnestraat wordt Eye-hotel | De Utrechtse Internet Courant

Ooglijdersgasthuis in Wijde Begijnestraat wordt Eye-hotel

Ooglijdersgasthuis in Wijde Begijnestraat wordt Eye-hotel
Utrecht krijgt er een nieuw hotel bij. Het Ooglijdersgasthuis aan de Wijde Begijnestraat wordt omgetoverd tot hotel en moet zaterdag al de deuren openen voor de eerste proefslapers.

Utrecht krijgt er een nieuw hotel bij. Het Ooglijdersgasthuis aan de Wijde Begijnestraat wordt omgetoverd tot hotel en moet zaterdag al de deuren openen voor de eerste proefslapers.

In het monumentale pand, dat in 1650 is gebouwd, zat eerst het Ooglijdergasthuis, vandaar dat de eigenaren voor de naam Eye-hotel hebben gekozen. Het hele hotel zal van de receptie tot de slaapkamers in ‘oog-sferen’ worden ingericht. Zo is de huisstijl in de vorm van een leeskaart zoals je die bij de oogarts aantreft en zal je ook her en der in het gebouw brilletjes uit 1800 achter vitrines kunnen vinden.

Het hotel krijgt 36 kamers en zal geëxploiteerd worden door Hans Pieters en Paul Westra. Manager van het hotel Marleen Sala laat weten dat het allemaal snel gegaan is met de verbouwing van het pand. “De eerste plannen liggen er denk ik al meer dan een jaar en in het najaar van 2014 zijn we met de verbouwing gestart.”

Voorbeeld van de huisstijl van het Eye Hotel. Foto: Morph Design
Voorbeeld van de huisstijl van het Eye Hotel. Foto: Morph Design

Het hotel is onderdeel van Utrecht City Hotels dat verder ook het Court Hotel en het Mother Goose hotel beheerd in de stad. Sala laat weten dat dat de eerste reserveringen al binnen zijn. “Die vallen zeker niet tegen. We willen de komende maand al alle kinderziektes eruit werken zodat we in het weekend van de Tour al helemaal klaar zijn om de toeristen goed van dienst te zijn.”

Oproep

Er is lang een oproep uitgezet om aan de buurt- en stadsbewoners om te vragen wat zij graag in het monumentale pand zagen komen. Nu het hotel er is laat Sala weten dat ‘99% van de buurt het initiatief omarmt’. 19 juni is de officiële opening.

10 Reacties

Reageren
 1. Martin

  Een mooie bestemming voor zo’n mooi gebouw! Volgens mij is het echter in 1894 gebouwd in plaats van 1650.

 2. Walter

  Het hotel is gevestigd in het centrum, bij de kop van de Breedstraat. Het gaat dus niet om het Ooglijdersgasthuis in de Zeeheldenbuurt. De foto bij het artikel is dus niet het hotel!

 3. Martin

  Ah vandaar, bedankt!

 4. @ martin

  Nee dat is een ander ooglijdersgasthuis; F.C. Donderstraat is van 1894. Dit is Janserkhof. Zou je ook a/d architectuur kunnen zien.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Ooglijdersgasthuis_%28Utrecht%29

 5. @@martin

  waar ik janskerhof zei moet wijde begijne staan. overigens klopt de foto wel, dat is wijde begijnestraat.

 6. utrecht Internationaal

  Mooie centrum lokatie met nabij de altijd levendige Voorstraat & Universiteit Kwartier.

 7. Duco R. Keulen

  In dit pand was sinds de jaren ’50 een automaterialen-handel
  gevestigd, genaamd SARVI. Ik woonde toen op nr. 15, boven de
  rijwiel-handel van m’n grootvader, die ook een autoverhuur- en motorrevisie-bedrijf had aan de Van Asch van Wijckkade.
  Ik stond daar dus regelmatig bij SARVI aan de balie, als knulletje van vijf. Mooie herinneringen!

 8. Luuk Upuuk

  Zie site kadaster, definitief 1650. https://bagviewer.kadaster.nl/lvbag/bag-viewer/#/?geometry.x=136711.20125854&geometry.y=456324.2149405&zoomlevel=13&objectId=0344100000064886&detailsObjectId=0344010000170666

 9. Van Dijk

  Leuk om te merken dat toeristen steeds beter Utrecht weten te vinden en zeer te waarderen.Ik wens EYE HOTEL veel succes toe,
  en denk dat zeker nog vele mooi binnenstad locaties een goed Hotel verdienen…

 10. F.D. Meijnhardt

  Ik zou iets willen vragen. Klopt het dat het EyE-hotel Wijde Begijnenstraat 1-3 daarvóór het gebouw was van het bedrijf SARVI Automaterialen/Auto-onderdelen?
  En was het al van SARVI tijdens WO 2? Mijn vader, Frits Mijnhardt is namelijk in januari 1945 enige tijd ondergedoken geweest in de zaak van SARVI. Was dat al op de Wijde Begijnenstraat of was SARVI toen nog elders in Utrecht gevestigd? Ik hoor het graag.

  Voor wie het weet: bij voorbaar dank. Fred M(e)ijnhardt

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).