Restaurant Lokaal Negen opent tweede vestiging op het Wed: Het Leuke Zusje | De Utrechtse Internet Courant Restaurant Lokaal Negen opent tweede vestiging op het Wed: Het Leuke Zusje | De Utrechtse Internet Courant

Restaurant Lokaal Negen opent tweede vestiging op het Wed: Het Leuke Zusje

Restaurant Lokaal Negen opent tweede vestiging op het Wed: Het Leuke Zusje
Restaurant Lokaal Negen, gevestigd aan de Trans, krijgt er een zusje bij. Op het Wed opent vanaf 1 juni Het Leuke Zusje. “Hier is vraag naar in Utrecht.”

Restaurant Lokaal Negen, gevestigd aan de Trans, krijgt er een zusje bij. Op het Wed opent vanaf 1 juni Het Leuke Zusje. “Hier is vraag naar in Utrecht.”

Lokaal Negen is nu nog een restaurant en een café, maar na de opening zal het verder gaan als alleen een restaurant. Het café gedeelte verhuist naar de nieuwe locatie. Hier kan straks  gedronken worden, lunch en tapas besteld worden.

Vooral over dat laatste is bedrijfsleider Shafiqie Rahamnazai zeer te spreken. “Een plek waar je tussendoor even snel wat kan eten zie je eigenlijk nog niet zoveel. Hier is echt vraag naar in Utrecht. Je kan hier straks onder andere quiches, gemarineerde visjes en charcuterie komen eten.”

Het Leuke Zusje opent, als alles bij de verbouwing meezit, op 1 juni.

3 Reacties

Reageren
 1. Johnny

  Tentjes waar je snel wat kunt eten zie je nog niet zoveel? Ik zie ze alleen maar. Wat ik niet zie is hoogwaardige horeca. Daar heeft de stad behoefte aan. En ik vrees dat zusje daar geen bijdrage aan levert.

 2. Jelle

  Leuk! Ben benieuwd. Shafiq heeft in zijn jaren bij Lokaal 9 een ontzettend leuk en lekker restaurant gemaakt. Leuke gastheer ook. Gaat er vast iets heel erg leuks van maken.

 3. Michiel B

  @Johnny,

  Volgens mij is het concept dat je wat gaat drinken en dan als je honger hebt je ook snel en zonder formeel te gaan eten een mooi bord eten kan krijgen. Maar dat concept is inderdaad al wijdverspreid in Utrecht tegenwoordig. In 2009 was het nog wel ietwat vernieuwend.

  Maar ja, Lokaal Negen is al maanden geen café meer en dat was voor mij helaas de druppel om na zo’n 10 jaar niet meer de moeite te nemen om te gaan, ondanks de warrige conceptkeuzes, de wisselende openingstijden, de willekeurige “we hebben een besloten borrel”-momenten, het overgaan naar Brand-bier, lege barren omdat het personeel in het restaurant achterin moest werken en de forse prijsstijgingen. Een bruine kroeg was het al jaren niet meer. Ik ben bang dat het Leuke Zusje dezelfde kant op zal gaan, zeker op ‘t Wed, waar je als klant nog enkel een portemonnee bent die lichtjes leeggeschud moet worden.

  Tegenwoordig ga ik dan ook liever naar de bruinste kroeg op de Twijnstraat. Daar ben je nog gewoon welkom.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).