Utrechts verhuurbedrijf Bakker maakt doorstart Utrechts verhuurbedrijf Bakker maakt doorstart

Utrechts verhuurbedrijf Bakker maakt doorstart

Utrechts verhuurbedrijf Bakker maakt doorstart
Het bekende Utrechtse verhuurbedrijf Bakker maakt een doorstart. Het familiebedrijf bestond sinds 1953 maar ging in mei van dit jaar failliet vanwege de coronacrisis.

Het bekende Utrechtse verhuurbedrijf Bakker maakt een doorstart. Het familiebedrijf bestond sinds 1953 maar ging in mei van dit jaar failliet vanwege de coronacrisis.

Het familiebedrijf dat 67 jaar bestond werd hard getroffen door de coronamaatregelen. Vanwege het coronavirus besloot de overheid dat evenementen en samenkomsten niet meer door mochten gaan. Alle opdrachten die Bakker had werden geannuleerd.

Frans Bakker liet aan DUIC weten: “We hadden op een gegeven moment helemaal niks meer te doen en hebben onze medewerkers maar naar huis gestuurd.” Het bedrijf teerde in op de reserves en ging eind mei failliet.

Doorstart

Nu laat het bedrijf weten dat er een doorstart is gemaakt. Richard Koster is sinds de doorstart bij het bedrijf betrokken: “We hebben een investeerder gevonden die ons de komende tijd wil helpen. Dat samen met de versoepeling van de coronamaatregelen maakt dat we het aandurven. Dit geeft de burger moed. We gaan vol enthousiasme verder.”

Het bedrijf heeft wel flink moeten snijden in het personeelsbestand. Er werkten voorheen 25 man bij Bakker maar nu zijn het er nog maar 4. Wel blijft met Kevin Bakker een telg van de familie bij het bedrijf betrokken. Koster vertelt verder: “Het verhuurbedrijf Bakker heeft echt de wortels in de stad en dat laat ook de kracht van een familiebedrijf zien. We krijgen dan ook een hoop positieve reacties op de doorstart.”

Ondertussen komen de eerste opdrachten weer binnen. Toch is dit nog lang niet op het oude niveau. “We hopen dat dit weer flink gaat groeien en we zodoende ook weer personeel kunnen aannemen. Zo blijft Bakker behouden voor de toekomst.”

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. [email protected]😉

  Fijn dat er een doorstart is,ik hoop wel dat de oude garde terugkomt als werknemer.
  Ik roep alle Utrechters op om vóóral bij dit familie bedrijf party spullen te bestellen.
  Super veel succes toe gewenst. 🥳

 2. René Correlje

  Goed nieuws.
  Gewoon een lokaal bedrijf dat het dik verdiend.
  De KLM s van deze wereld worden al genoeg geholpen.

  Het is jullie gegund.
  Rene Correlje

 3. David

  goed om te horen dat er een doorstart komt, vervelend dat niet alle werknemers mee door kunne mar dat is te verwachten, er is immers veel minder werk in de sector en dat zal komende tijd ook nog wel zo blijven.

  veel succes en geluk gewenst!

 4. Bromsnor

  Bromsnor vraagt zich af wie nu de “eigenaar” is van dit mooie familiebedrijf.

 5. Ton

  @ [email protected]:
  ‘Ik roep alle Utrechters op om vóóral bij dit familie bedrijf party spullen te bestellen.’
  Of natuurlijk een van de andere Utrechtse familiebedrijven in deze sector. Ook die hebben het nu heel moeilijk.

 6. Kees Truijens

  Geweldig! Ook voor particulieren die een feest geven ideaal. Kapstokken, serviesgoed, een koffiemachine. Niet te vergeten, tafellakens, zo schoon als je ze zelf niet kunt wassen.

 7. UtrechtseSjoerd

  @David: Vervelend? het is vervelend als er enkele mensen niet mee kunnen. Het is dubieus als 85% van het personeel niet mee kan.

 8. Wil Pest

  De E.U.K.V. Utrecht wens de Firma Bakker heel veel succes voor de toekomst,

  Namens het bestuur E.U.K.V.

 9. Scherpschutter

  Gelukkig, zou ik zeggen. Dit bedrijf is voor NIETS bijna om zeep geholpen. Er is geen enkele reden waarom massale outdoorevenementen niet door zouden kunnen gaan. Helemaal niemand loopt buiten een besmetting op (99.5% is indoor via aerosols) en bovendien is ook sowieso vrijwel niemand besmet meer in Nederland. Bovendien komen 70+’ers met onderliggend lijden (vrijwel de enigen die ook maar een klein beetje risico lopen) niet op dit soort evenementen.

  De evenementenindustrie wordt echt voor helemaal NIETS compleet om zeep geholpen…

  Ook deze 20 verloren banen komen rechtstreeks op het conto van het RIVM, het OMT en het slechtste kabinet sinds WOII.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).