Ben ten Boden over FC Utrecht: Spakenburg walst over FC Utrecht heen! Ben ten Boden over FC Utrecht: Spakenburg walst over FC Utrecht heen!

Ben ten Boden over FC Utrecht: Spakenburg walst over FC Utrecht heen!

Ben ten Boden over FC Utrecht: Spakenburg walst over FC Utrecht heen!
Foto's: Ben ten Boden
Afgelopen week sprak Frans van Seumeren nog vol ambitie voor de microfoon van de NOS. De club zit in de lift. De begroting groeit, sponsoren als nooit tevoren en veel meer supporters weten de Galgenwaard te vinden. Alleen op sportief gebied schort het er nog aan. Europees voetbal is nodig, aldus Frans.

Afgelopen week sprak Frans van Seumeren nog vol ambitie voor de microfoon van de NOS. De club zit in de lift. De begroting groeit, sponsoren als nooit tevoren en veel meer supporters weten de Galgenwaard te vinden. Alleen op sportief gebied schort het er nog aan. Europees voetbal is nodig, aldus Frans.

Dinsdag tegen de amateurs van Spakenburg kon FC Utrecht een forse stap zetten om de halve finale van de beker te halen. En we waren nog zo gewaarschuwd. Spakenburg uit in Groningen, weet u het nog? Een klinkende overwinning. De Galgenwaard was er klaar voor. Dit ook met vele duizenden supporters van Spakenburg door het hele stadion. Mooi. Ruim 1.400 wedstrijden van FC Utrecht heb ik lijfelijk meegemaakt. Zelden, nee, eigenlijk nog nooit heb ik zo’n wanvertoning als tegen Spakenburg meegemaakt. En dit voor het oog van net geen 20.000 toeschouwers.

De trainer van Spakenburg, Chris de Graaf, had zijn mannen goed voorbereid. Ik weet niet wat de rol van Rankovic was, maar het team op scherp zetten is niet aan hem toevertrouwd. De zieke Silberbauer moet haast wel ontploft zijn voor de televisie. Het kan in principe ook niet, maar FC Utrecht overkomt het wel. De achterhoede viel wederom gigantisch door de mand. Wat een verschrikkelijke verzakers. Maar het moet gezegd, Spakenburg speelde met hart en ziel ingegeven door een tactisch plan van De Graaf. FC Utrecht stelde er bitter weinig tegenover.

Tekst loopt door onder afbeelding

Geheel verdiend bleek er uiteindelijk een 1 – 4 score te lezen. Uitzinnige taferelen in de Galgenwaard. Maar wel door de blauw-witten. Ook de kinderen van de Spakenburgers werden erbij betrokken. De vreugde was groot. FC Utrecht verliet met een striemend fluitconcert het veld. Fans waren zwaar teleurgesteld en gefrustreerd. Weg halve finale en weg een mogelijk ticket voor Europees voetbal. En wat zal Frans wel niet gedacht hebben? Het is maar goed dat we geen gedachten kunnen lezen.

Galgenwaard

Spakenburg gaat in de koker voor de halve finale. Ik hoop zelf op Spakenburg – Ajax maar dan moet Ajax wel eerst winnen van De Graafschap. Dan de wedstrijd laten spelen in de Galgenwaard, mocht Spakenburg thuis loten. Er is voldoende sympathie voor Spakenburg om ze in de Galgenwaard te steunen voor een finaleplaats.

En FC Utrecht? Aanstaande vrijdag komt Fortuna op bezoek. De club met die komiek als trainer. Hoe zal FC Utrecht reageren na het debacle tegen Spakenburg? De spionnen van Fortuna hebben ook nu weer kunnen zien dat de laatste lijn van FC Utrecht een makkelijk te nemen vesting is. FC Utrecht moet waken niet te verzanden in de lijn van gisteren. Dan kan zelfs de play-off de prullenbak in. RKC, NEC en Heerenveen liggen immers op de loer. De vis zal dan extra duur worden betaald.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

19 Reacties

Reageren
 1. Frits

  Grootse blamage uit de clubgeschiedenis en een gevolg van complete onderschatting van de tegenstander.

  Sean Klaiber zei onlangs dat hij niet eens wist wie zijn directe tegenstander zou zijn gisteravond, interesseerde hem niet.

  Hij was vast al aan het denken aan wie hij het liefste tegen zou komen in de halve finale.

  Als je dan een ontketend Spakenburg tegenover je krijgt en 9 van je teamgenoten zijn ook mentaal niet van de partij, dan word je vernederd in eigen huis. Alleen Boussaid speelde zoals hij altijd doet.

  Rest van het seizoen de mond houden en de mouwen opstropen.

 2. w

  goed moment om de club op te heffen, het stadion te slopen, en het gauw te vergeten

 3. Wat een afgang

  Zo
  Gisteravond is fc utrecht met paling om de oren geslagen
  Wat een blamage
  Wat een afgang
  Wat een wangedrag van fc utrecht spelers
  Wat een belediging voor Dhr van seumeren
  Wat een belediging voor de fc utrecht supporters
  Volkomen verdiende overwinning voor de paling boeren uit Spakenburg
  Respect voor de vissers uit Spakenburg

  Gefeliciteerd met volkomen verdiende overwinning !!!

 4. WIL

  zooooo wat een enorm flauwe foto bij dit item….

 5. Jan van Lunteren

  Het ergste vind ik nog dat het volkomen verdient was, geen tegenstander die alleen verdedigde en hoopte op een ‘lucky’ goal. Gewoon met vloeiend combinatiespel de tegenstander uit spelen, en een doelman die die naam echt verdiende. Voor de rest van het seizoen is er natuurlijk nog niet verloren, alleen de beker…

 6. Wim Vreeswijk

  Het hele elftal moet weer naar school terug. Vreemde ogen dwingen meer.

 7. UUU

  Volgens Ben ging de FC toch op zeker de beker winnen? Of in ieder geval de halve en finale halen?

  De Utrechtse arrogantie begint steeds meer op de Amsterdamse te lijken en dan krijg je dus de deksel op je neus. Je vraagt er dan ook om.

  Leuk dat de FC ook nu verantwoordelijk is voor het lachertje (qua moment) van het seizoen. Ze leren het bij de FC alleen nooit. Volgens jaar willen ze weer de beker winnen en weer een top 3 of top 5 club zijn.

 8. Ridele

  Van de Hoorn Aanvoerder ??? Waar heeft ie dat aan verdiend ? Weet jij het ? Niks positiefs gezien van die man.Staat wel doorlopend te zwaaien, zo deed Janssen dat ook in het verleden. Klaiber : Af en toe ‘n goeie actie. Speelt regelmatig naar de tegenstander evenals
  Toornstra.
  Rankovic : lijkt niet betrokken als vervanger van Silberbaum, voortaan kunnen we Rankovic, Rampovic noemen getuige ook FCU beloften oftewel Jong Utrecht.
  Sagnan : Helaas, het komt er niet uit, te traag.
  Dit is ‘n heel beperkte beschouwing van het falen van FC Utrecht

  Boussaid : De enige die echt goud waard is, hij blijft gaan en geeft met zijn acties aan dat er beleving gevraagd wordt, helaas, de rest sluit niet aan en daarbij staat de spits vaak alleen, dus onmacht ! Boussaid als aanvoerder………..please !
  Er is iets wat speelt in FCU, is het nijd of afgunst? We missen vaak de constante en men moet zich afvragen: waar ligt dat dan aan ?
  Jensen en Descotte zullen zich wel afvragen : Wat is dit voor ‘n club ?

 9. Herman

  Volgens Pep en Frans zou de kibbeling in de rondte vliegen….

 10. Yoshua

  Wanneer 1-4 verliezen van een nietszeggend amateurclubje het afwezig zijn van Silberbauer de oorzaak is.
  Dan moeten alle spelers vandaag nog het terrein af worden geschopt en nooit meer terug komen.
  Het bestaat niet dat je 1-4 verliest, door afwezigheid van Silberbauer.
  Rankovic is geen Rasta Rostelli die professioneel voetballers met een vingerknip kan laten spelen als een stel curling werpers.
  Of de spelers hebben dit bewust gedaan, of ze zijn zo slecht.
  Al zat op de plek van Silberbauer en Rankovic, een kalkoen met de Paas Haas, speelden ze niet beter.
  Ze kunnen niet, of willen niet.

 11. Johan

  Yoshua. een “nietszeggend amateurclubje” bewijst ook weer dat jij er weinig van weet. Zij staan al sinds 30 jaar in de top van het amateurvoetbal evenals hun buurman Ijsselmeervogels. Als een dergelijke beleving van de sport door de spelers ook eens in het profvoetbal zou kunnen doorbreken…dan hadden we een eredivisie om trots op te zijn. Nu zijn het 2 of 3 teams en de rest is gewoon prullebakvoetbal meestal.

 12. vak K

  @ He…daar is trolletje Uuu weer, altijd er als de kippen bij om de FC af te zeiken…

  Ik herinner me nog goed de ” kampioenswedstrijd” van je cluppie tegen de Graafschap, resultaat weet je vast nog wel,met een treurende de Boer in de bus, morgen weer tegen de Graafschap, het zal toch niet?

 13. Koel Hoofd

  4-1…
  Wat een totale bakfietsenafgang Utrecht style.

  @Wat een afgang
  Was toch wel een biologische eco paling?
  Anders kunnen ze het niet verwerken in de biomassacentrale.

 14. Uuu

  @Vak k

  Ik ben niet voor ajakkes. Was ooit voor Utrecht, maar dat hebben supporters als jij en een arrogante clubleiding vergald.

  Droog je wel je traantjes?

 15. vak K

  @ Uuu

  Ahhh, een gefrustreerd mannetje dus, goed dat je weg bent azijnzeiker.

  En ik ben in ene een hooligan, haha, wat een IQ zeg.. op naar de volgende post van je, ik kijk er naar uit!

 16. Floep

  Ik neem dat Realist elk moment hier kan komen uitleggen dat het verlies van FC Utrecht het resultaat is van falend extreem links gemeentebeleid?

 17. Uuu

  @ Vak K

  Op naar de 10e en 11e plek en de zoveelste trainer en het zoveelste seizoen niet top 3 of top 5 en het zoveelste seizoen waarbij het regent aan supportersincidenten (waarbij het altijd aan de ander ligt) en het zoveelste seizoen slechts max. 4,5% van de Utrechtse (en omgeving) bevolking weten te raken.

  Proletenclub met een proleten mannetje aan het roer.

 18. supporter

  @ Uuu

  Goh…je hebt dus iets tegen FvS? jaloers? of? wat maakt het ook uit?

  Het begrip supporter zijn van een club overstijgt alle spelers en Directieleden/eigenaren. Supporter ben je voor het leven, en afhakers zijn vaak zielige gefrustreerde mensen zoals jij. Iedere keer hier negatief zijn over de FC of wat dan ook.

  De club investeert veel in maatschappelijk/zieken/mensen die arm zijn etc. Voor velen een warm bad, blijf alsjeblief dan ook weg uit de Galgenwaard, iedere x als je hier als een klein joggie loopt te neten zet je jezelf verschut!

  Oh ja….al 8 jaar op rij top 7….nu gedeeld 6e en wie weet nog 5e wat wel eens Europees kan opleveren als de bekerwinnaar ook kampioen wordt. Worden nog nare maanden voor je!

 19. Grumpy Cat

  @ Supporter

  Dit is wat er mis is met de FCU. Lees dit melodramatische stuk maar eens:
  https://nos.nl/artikel/2465948-nieuwe-wedstrijd-utrecht-na-bekerblamage-geen-tijd-om-te-treuren

  Dat maatschappelijk gelul bij de FCU is alleen maar bedoeld om de aandacht een beetje af te leiden van de “supporters” die er al 40 jaar een bende van maken.

  Ik heb geen enkele moeite met een 8e, 9e, 10e of 11e plek. Dat is wat Utrecht vaak is. En natuurlijk is al jaren op rij top 7 geen slechte prestatie alleen de club zelf en veel supporters vinden van wel. Ze moeten top 3, 4 of 5 zijn. Alles daar onder vindt men slecht. Dat noemt men arrogantie (die ook nog eens nergens op gebaseerd is). Trainers worden zonder goede argumenten de laan uit gestuurd.

  Zelf op Ten Hag was er veel kritiek. Sommigen in de Galgenwaard waren blij dat hij weg was. Het is niet voor niets dat er bij Ten Hag vooral naar zijn Ajax-jaren wordt verwezen en niet naar zijn Utrecht-jaren. Natuurlijk vanwege de prestaties, maar over een paar jaar weet niemand meer dat de tussenstap bij Utrecht van groot belang was. In Utrecht is respect vaak ver te zoeken. Daarom is het ieder jaar hetzelfde gezeik.

  Ik zou trouwens toch maar in de achteruitkijkspiegels kijken, want RKC is bijvoorbeeld een goede serie neer aan het neerzetten., ook NEC draait vooralsnog helemaal geen slecht seizoen en bij Heerenveen weet je het nooit.

  Dat supporters bij de FCU nu al denken dat het een goed seizoen gaat zijn en dat er meer in zit dan een 7e of 6e plek is precies het probleem en het gevaar. Het seizoen is nog niet voorbij, de FCU is behoorlijk wisselvallig (en zit helemaal niet per sé in een goede reeks). Wil je een goed seizoen draaien dan is er echt veel meer nodig dan men tot nu toe heeft laten zien.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).