FC Utrecht weer op weg naar boven | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht weer op weg naar boven | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht weer op weg naar boven

FC Utrecht weer op weg naar boven
Konden we de afgelopen tijd lijdzaam kijken naar het verbluffend zwakke optreden van het Nederlands elftal, was het afgelopen zaterdagavond FC Utrecht die weer positief verraste. De smadelijke 1-7 nederlaag tegen PSV was dus een incident. Het Heerenveen van trainer Jurgen Streppel, heeft een zeer goed ingespeeld elftal. Bij winst op FC Utrecht, zou Heerenveen zelfs de tweede plaats bemachtigen.

Konden we de afgelopen tijd lijdzaam kijken naar het verbluffend zwakke optreden van het Nederlands elftal, was het afgelopen zaterdagavond FC Utrecht die weer positief verraste. De smadelijke 1-7 nederlaag tegen PSV was dus een incident. Het Heerenveen van trainer Jurgen Streppel, heeft een zeer goed ingespeeld elftal. Bij winst op FC Utrecht, zou Heerenveen zelfs de tweede plaats bemachtigen.

Op weg naar de Galgenwaard bleek maar weer eens hoe dramatisch het gesteld blijft met de parkeercapaciteit. Vanuit het werk kon ik pas tegen 20.00 uur vertrekken. Uiteindelijk bood een buurtbewoner achter de Koningsweg de helpende hand. Zo was ik net op tijd voor de aftrap.

De Galgenwaard loopt maar niet vol. Ondanks dat dit FC Utrecht zeer regelmatig leuke wedstrijden laat zien. Iets meer dan 17000 toeschouwers is natuurlijk 3000 te weinig. Zeker voor een aangename zaterdagavond.

De thuisblijvers hebben een prima wedstrijd gemist. Een met name goed voetballend Heerenveen kwam voor met 0-1. Met een gelukje. Maar lang duurde dat niet. Ayoub scoorde een fenomenaal doelpunt. Prachtig om te zien. Nog voor rust was het Bahebeck die voor de 2-1 ruststand zorgde. Dat was een meevaller. In de rust waren we er niet gerust op. Maar de tweede helft was grotendeels voor FC Utrecht. Heerenveen bleef wel in de wedstrijd en ging voor de kansen. Maar het was wederom Bahebeck die de trekker definitief overhaalde: 3-1. Heerenveen was verslagen en dat is prima. Ik acht Heerenveen zeker nog in staat om in de top 4 te eindigen. Evenals FC Utrecht. Op dit moment slechts drie punten achter plaats 3! We doen dus weer helemaal mee.

Na de wedstrijd ontving ik nog een cadeautje. De spelers van FC Utrecht schieten dan ballen de tribunes in. Nooit kwam ook maar een bal in mijn buurt. Nu had ik geluk. Mijn dochter was er blij mee.

Aanstaande zondag op weg naar AZ Alkmaar. Het bezoekersvak kan 750 fans kwijt. Gezien de regeling voor de fans van FC Utrecht, ben ik blij als we de 350 halen. Met name het aantal parkeerkaarten welke beschikbaar zijn gesteld, is dramatisch. Welgeteld vijftig stuks. Dan maar de contacten aangeboord in Alkmaar. We komen graag in Alkmaar. Prima stadion en altijd wel een leuke wedstrijd te zien. FC Utrecht stormt bij winst in Alkmaar mogelijk de top 4 binnen. Ik verwacht dan ook weer een gemotiveerd en getergd FC Utrecht. Of Dessers weer in de basis zal staan betwijfel ik. Begon erg goed, maar heeft een terugval. Geeft op zich niets, maar het zal niet te lang moeten duren. Ten Hag heeft keus genoeg. De maand oktober kan goed worden afgesloten. Na AZ Alkmaar volgt de bekerwedstrijd tegen VVV Venlo en daarna komt NAC Breda op bezoek in de Galgenwaard. Een weerzien met Vreven. Wellicht lokt dat meer fans naar de Galgenwaard. De magische vierde plaats en 20.000 bezoekers in de Galgenwaard komen in beeld?

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

4 Reacties

Reageren
 1. stanley

  Leuk verslag maar waar het eigenlijk om gaat is de open sollicitatie van Erik ten Hag tijdens het programma van FOX. Hij gaf aan geïnteresseerd te zijn in een functie als bondscoach. Voor een moraalridder als Ten Hag een bijzondere opmerking. Ten Hag is bij ons de slager die zijn eigen vlees keurt, als technisch manager beoordeeld hij zijn prestaties en uitlatingen als trainer. Zijn naam wordt blijkbaar gefluisterd in Zeist en Erik is er als de kippen bij om in ieder geval te laten merken dat hij graag wil.
  Onbeschoft voor een trainer die eigenlijk altijd wel heeft aan te merken op supporters , faciliteiten etc.
  Rupjse nooit genoeg wil de toko nu dus verlaten, deze open sollicitatie geeft aan hoe het werkelijk zit.

 2. Johan

  Eehhh, Stanley, is het een trainer die nu al drie jaar uitstekend werk in Utrecht levert niet toegestaan een stapje hogerop te willen?

 3. Fan

  Stanley, wat een kolder, Ten Hag heeft gewoon eerlijk aan hem gestelde vragen beantwoord. Wat is daar mis mee? Tegelijkertijd gaf hij aan heel erg gelukkig bij FC Utrecht te zijn. Dus wat is je punt?

 4. stanley

  @fan
  Een trainer die volledige commitment van zn spelers eist, en altijd druk is met elementen die het groepsproces kunnen ondermijnen loopt nu in zijn eigen mes. Het openlijk flirten met de KNVB is zeker iets dat het groepsproces kan ondermijnen. Een paar wedstrijden verliezen, en dan kan makkelijk gezien de wanprestatie bij FC Twente en de afgang tegen PSV, en de groep en zeker de supporters zullen zich af vragen of zijne koninklijke hoogheid Ten Hag zelf wel 100 % bezig is met zijn elftal/werkgever. De openlijke flirt met de KNVB kan zeer schadelijk zijn voor het groepsproces, ontzettend dom van een trainer. Je kunt wel geheime trainingen houden ten behoeve van het groepsproces maar als de kapitein van het schip naar een andere boot wil, dan….. ben je niet erg geloofwaardig meer

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).