Goed is niet goed genoeg bij FC Utrecht | Goed is niet goed genoeg bij FC Utrecht – De Utrechtse Internet Courant

Goed is niet goed genoeg bij FC Utrecht

Goed is niet goed genoeg bij FC Utrecht
Afgelopen woensdagavond was ik samen met honderd andere fans te gast bij FC Utrecht. Het door FC Utrecht aangeboden diner was van goede kwaliteit. Jordy Zuidam en Erik Ten Hag, hielden de fans een helder en duidelijk verhaal voor. Was mijn vertrouwen in Ten Hag al groot, na woensdag is dat alleen maar toegenomen.

Afgelopen woensdagavond was ik samen met honderd andere fans te gast bij FC Utrecht. Het door FC Utrecht aangeboden diner was van goede kwaliteit. Jordy Zuidam en Erik Ten Hag, hielden de fans een helder en duidelijk verhaal voor. Was mijn vertrouwen in Ten Hag al groot, na woensdag is dat alleen maar toegenomen.

“Goed is niet goed genoeg bij FC Utrecht, wij moeten beter.” De rode draad van zijn verhaal. FC Utrecht dient nog stappen te maken. Met name op training complex Zoudenbalch. Daar dienen partijen een forse investering te doen. Zuidam wist te melden dat FC Utrecht voor het eerst sinds negen jaar een financiële plus zal laten zien aan het einde van het seizoen. Frans van Seumeren hoeft dus niet meer bij te passen, aldus Zuidam.

De ook aanwezige Frans van Seumeren zag het allemaal tevreden aan. Sinds het aantreden van het collegiale bestuur binnen FC Utrecht, lijken de tijden van rust en stabiliteit terug te keren. Dat is zeker op het conto te schrijven van de grote onbekende nieuwe directeur Paul Verhoeff. Je hoort en ziet hem niet met een hoop mediageklater. Prima! Volledig op de achtergrond stuwt hij FC Utrecht omhoog. Ik heb mij prima vermaakt op de technische avond. Enig minpunt was het niet kunnen stellen van vragen tijdens het eerste gedeelte van de avond. In het tweede gedeelte kon men wel face-to-face met betrokkenen sparren. Robert Junier (supporterscoördinator) overhandigde Erik ten Hag, die de handen op elkaar kreeg van de fans bij het tonen van de doelpunten tijdens de laatste Ajax – FC Utrecht, een lekkere fles wijn.

We konden ons op gaan maken voor de wedstrijd FC Utrecht – Excelsior. Zouden we weer een herboren FC Utrecht zien? Hoewel het rond mij heen altijd wel lol en jolijt is, was het nu een timide bedoeling. Ik vroeg mij af waarom. Het werd snel duidelijk. Al jaren voor mij zit ook een vaste groep. Er ontbrak een persoon. Een bekende advocaat uit Utrecht. Onlangs overleden in Italië bij een sportief evenement. Zijn naasten namen zijn plek in. Een eerbetoon aan J. W. Koeleman.

FC Utrecht speelde weer als vanouds. Excelsior was in het begin nog wel gevaarlijk. Maar al snel was het toch FC Utrecht dat de wedstrijd dicteerde. Het wachten was op de 1-0. En daar was hij weer. Dessers. Goed werk van Kerk. Dessers speelde verder een ietwat fletse wedstrijd. Dat moet echt beter. Na rust was het Ayoub die op schitterende wijze voor de 2-0 tekende.

Janssen kopte de 3-0 verdienstelijk tegen de touwen. Excelsior was geslagen. Helaas voor Jensen was er kort voor tijd de 3-1. Een houdbare bal. Zo moeten Strieder en Van der Maarel het ook ervaren hebben. Beiden in zeer goede doen tegen Excelsior. FC Utrecht staat inmiddels weer op de vijfde plaats. Aanstaande zondag op naar Rotterdam. Daar wacht Sparta. Waarschijnlijk een bom vol bezoekersvak. Volgens Erik ten Hag loopt FC Utrecht voor op schema op sportief gebied. En dat is prima. Goed is immers niet goed genoeg, het moet beter.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

5 Reacties

Reageren
 1. herman

  Als je wat drank en eten in Bennie stopt dan is ie altijd tevreden. In vrijwel al zijn stukkies gaat het over catering….

 2. keesje

  @ herman
  Niet zo mopperen Herman. Ben is geen journalist en dus is er echt wel wat op zijn stukkies aan te merken. Maar toch vind ik ze elke keer weer leuk om te lezen. Echt een lolletje lijkt het me ook niet om naar -pakweg- VVV-Utrecht te gaan. Maar Ben doet het en zorgt altijd weer voor een verslagje. Prima!

 3. hankie

  Maar in het stukkie hierboven gaat het in het geheel niet over catering herman, wat bij de lezers van je reactie de vraag oproept:

  Wat klets je nou?

 4. Ton

  @keesje

  Wat moet ie anders?

  @herman

  Hij groeit idd dicht zeg.

 5. stanley

  De technische avond heb ik toch anders ervaren. Vooral een stek elkaar een veer in reetshow. “Het moet beter” is wel een opmerking die hout snijdt. Deze wondercoach verspeelde tegen erkende laagvliegers, deze maanden, als Fc Groningen, Fc Twente en Nac maar liefst 8 punten en werd op schandelijke wijze door VVV uit de beker geknikkerd. En zwarte cjjfers schrijven is niet zo moeilijk met de ruim 10 miljoen aan tranfers binnen gekomen gelden. Het gaat redelijk Ten Hag is een goede trainer maar verder is het oude wijn in nieuwe vaten. Volgend jaar komt er misschien geen 10 miljoen binnen en is de geldkist weer leeg.
  fcu een never ending story, lang leve de polonaise

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).