Buurtbewoners camoufleren afvalcontainer met groene haag | De Utrechtse Internet Courant Buurtbewoners camoufleren afvalcontainer met groene haag | De Utrechtse Internet Courant

Buurtbewoners camoufleren afvalcontainer met groene haag

Buurtbewoners camoufleren afvalcontainer met groene haag
Buurtbewoners hebben een afvalcontainer gecamoufleerd op de hoek van de Bellamystraat en Weerdsingel Oostzijde. Er werd een aanvraag gedaan voor een groene haag bij het initiatievenfonds, omdat de bewoners de container niet mooi vonden.

Buurtbewoners hebben een afvalcontainer gecamoufleerd op de hoek van de Bellamystraat en Weerdsingel Oostzijde. Er werd een aanvraag gedaan voor een groene haag bij het initiatievenfonds, omdat de bewoners de container niet mooi vonden.

De bewoners deden bij het Wijkbureau NoordOost een aanvraag om groen rond de container te plaatsen. “De afvalcontainer is niet erg mooi in een buurt waar zowel de Bellamystraat als de Weerdsingel OZ beschermd stadsgezicht zijn”, aldus de bewoners.

Met behulp van het wijkbureau zijn groenblijvende struiken geplant en de buurtbewoners hebben ook nog kleurrijke plantjes geplant en geven het groen water. De initiatiefnemers zijn in ieder geval blij met het resultaat. Ze noemen het de ‘mooiste gecamoufleerde afvalcontainer in de stad Utrecht’.

9 Reacties

Reageren
 1. wollie

  slim 🙂

 2. JvM

  Mooi initiatief, het is bewezen dat men minder snel afval naast de bak neerzet wanneer het er mooier en schoner uitziet (https://www.trouw.nl/duurzaamheid-natuur/dankzij-gras-en-bloemetjes-gooien-mensen-hun-rotzooi-wel-in-de-container~ba8d2758/)

 3. Dykie030

  Het wordt wel wat lastiger voor de reinigingsdienst die de ondergrondse afvalcontainer, met de omliggende stalen bodem, eruit moet halen om te legen en deze vervolgens weer erin laten zakken, Planten groeien en als deze niet worden bijgehouden of gesnoeid dan zal het verwilderen. Bij het terugplaatsen van de afvalcontainer worden deze dan platgedrukt of afgebroken. Want de kraanbestuurder van de reinigingsdienst gaat echt niet alle planten opzij duwen elke keer.

 4. Inez

  Dan moet de kraanbestuurder maar wat voorzichtiger zijn werk doen.

 5. bee

  @inez
  kunst bloemen en planten neerzetten zodat die kraanbestuurder gewoon zijn werk kan doen ,want die krijgt maar een bepaalde tijd om die containers te legen.

 6. Marcel

  @Dykie
  Zeuren zit in je DNA? Misschien vind de bestuurder het wel helemaal top? Misschien neemt ie wel plantjes mee? Een snoeischaar? Water en mest? Het is een tof idee en dat zouden we meer moeten doen.

 7. Harry

  Bij de Dump hebben ze nog veel meer mogelijkheden voor echt goede camouflage.
  En kost maar een prikkie. Superduurzaam en heeft ook geen drinkwater nodig.

 8. Koel Hoofd

  De buurtbewoners vinden de container niet mooi….
  Luxe probleempjes die creatief op kosten van de stadsbewoners (subsidie) zijn opgelost.

  Gaat het werken? Ben bang dat dykie030 gelijk krijgt.
  In mijn wijk hebben bewoners op eigen kosten boomspiegels van plantjes en randjes voorzien om het wildparkeren van fietsen tegen te gaan. Die zijn nu allemaal al weer kapot dankzij wildparkerende fietsers, heeft 9 maanden geduurd….

 9. CorrieGM

  Heerlijk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).