Club WAS biedt excuses aan en geeft toch geld terug aan geweigerde bezoekers - De Utrechtse Internet Courant Club WAS biedt excuses aan en geeft toch geld terug aan geweigerde bezoekers - De Utrechtse Internet Courant

Club WAS biedt excuses aan en geeft toch geld terug aan geweigerde bezoekers

Club WAS biedt excuses aan en geeft toch geld terug aan geweigerde bezoekers
Archieffoto
De club ‘WAS.’ aan de Tractieweg heeft excuses aangeboden voor het weigeren van bezoekers zaterdagavond. Mensen werden geweigerd omdat zij ‘niet aan de huisregels voldeden’. Eén van die regels is dat je op de hoogte moet zijn van de programmering.

De club ‘WAS.’ aan de Tractieweg heeft excuses aangeboden voor het weigeren van bezoekers zaterdagavond. Mensen werden geweigerd omdat zij ‘niet aan de huisregels voldeden’. Eén van die regels is dat je op de hoogte moet zijn van de programmering.

“Wat voor velen een hele mooie ervaring had moeten worden, is voor een groep mensen uitgelopen op een vervelende avond. Wij balen hier enorm van. Het laatste wat wij willen is mensen een vervelende nacht bezorgen. Sorry!”, aldus de organisatie in een reactie op Facebook.

Jasper Coenen, mede-eigenaar van WAS., wees eerder op zondag bij DUIC op de huisregels en meldde geen geld terug te geven, maar in een reactie op Facebook vanmiddag zegt de organisatie dat bezoekers van 21 jaar of ouder toch hun geld terugkrijgen. Eerder zei hij: “Wij hebben heel duidelijk gemaakt dat er huisregels zijn en dat je daar als bezoeker aan moet voldoen om binnen te komen.”

Na veel media-aandacht en een klachtenregen bleek er op maandag genoeg reden om excuses te maken en aangeschafte tickets te vergoeden. “Op het moment van berichtgeving was er nog onvoldoende zicht op wat er is gebeurd.”

De organisatie sluit af met: “We zijn niet ongevoelig voor kritiek en nemen de reacties mee in de voorbereidingen voor de volgende editie.” Geweigerde bezoekers kunnen een mail sturen naar info@was030.nl onder vermelding van je IBAN, voor- en achternaam en ticket.

16 Reacties

Reageren
 1. BozeWolf

  En nu: echt goede djs en dan je deurbeleid verdienen.

  Maar, duic, mag het originele arikel blijven staan? Anders krijgen jullie weer een klachtenregen.

 2. Jasper

  Ze hadden juridisch natuurlijk ook geen poot om op te staan. Dat je iemand niet binnen laat is 1 ding, daarna het geld ook nog houden kan helemaal niet.

 3. Kevin

  Maar dát is me een partijtje falen, zeg! Ik mag hopen dat iedereen deze zaak links laat liggen. Ga maar ergens anders Berlijntje spelen.

 4. Fokke

  onvoldoende zicht op wat er was gebeurd? Jasper Coenen stond er zelf bij buiten!

 5. Klaas

  Precies. Ze komen pas over de brug na een shitstorm op sociale media, uit zichzelf konden ze dit blijkbaar niet bedenken. En Coenen stond er zelf gewoon bij, dus nogal laf om het af te schuiven op slechte uitvoering van beleid. Mij zien ze in elk geval niet meer terug. Jammer, want was juist zo blij met eindelijk een goede club in Utrecht.

 6. Berend

  Netjes opgelost. Een ezel stoot zich in het algemeen… We gaan het zien.

 7. Utereg

  Lekker makkelijk. Eerst heel cocky zeggen dat dit nu eenmaal de huisregels zijn en als de media er over valt ineens je excuses aanbieden.

  Rot op naar Amsterdam met je pretentieuze kut club. Die moeten we niet in ons stadsie!

 8. Yo

  Alleen maar om een juridisch conflict of het afpakken van de vergunning te voorkomen. Des te meer reden om de club vanuit gemeentewegen te sluiten of om het huurcontract eenzijdig en per direct op te zeggen.

 9. BW

  Eigenlijk best hilarisch. Probeer je de überhippe clubeigenaar uit te hangen, sla je de plank zó snoeihard mis. Dat is dus exact het verschil tussen hip doen en hip zijn.

 10. Herman

  Club WAS heeft voor weinig heeeeel veel gratis publiciteit gehad, ze staan daar waarschijnlijk op de tafels te dansen op de muziek van DJ XX.

  Iedereen kent nu club WAS en weet dat je daar niet zomaar binnenkomt, dat trekt weer een heel eigen publiek en daar was het allemaal om te doen.

  De schijn van exclusiviteit opwekken is tegenwoordig hot, je zou maar uitverkoren worden om daar naar binnen te mogen….

 11. sebas

  “…Jammer, want was juist zo blij met eindelijk een goede club in Utrecht…” Hahaha lol

 12. beige

  Wat een aanfluiting zeg. Dat krijg je er van als je denkt dat je met een hoop na-aperij de volgende Berghain kunt worden. “Want elitair komen hoort bij de scene, toch?” Hoor ik Coenen al mompelen, terwijl hij driftig alle after-movies van 2017 analyseert om snel snel een volgend smeerboel feestje bij elkaar te jatten.

 13. Cico

  De elite haten is wel heel erg makkelijk, dat is nogal een cliché. Het gaat namelijk om een stukje exclusiviteit en dat is helemaal niet raar. Je laat toch ook niet iedereen binnen bij een tuinfeestje? Zijn besloten feestjes opeens een schande, nota bene in je eigen tent? Mensen zitten hier wel heel erg dramatisch te doen, het lijkt wel internet hier 😉

  Maar de volgorde is dus verkeerd: eerst je DJ quizje doen, dan pas betalen. Niet andersom. Of bedenk wat anders als je een selectief publiek voor je evenement wilt. Goed dat hij wel het geld terug stort.

 14. Puregroove

  Kansloos voor een club in Nederland. Lekker links laten liggen

 15. BW

  @Cico
  Als jouw conclusie is dat mensen “de elite haten”, dan is de essentie van deze discussie behoorlijk langs je heen gegaan. Alleen al omdat “de elite” zichzelf waarschijnlijk niet in een technoclub laat zien, maar dat terzijde. Het gaat erom dat WAS, ondanks hun eigen huisregels, mensen weigert omdat hun oogopslag ze niet beviel, of omdat ze niet de hipste kleertjes droegen, of omdat ze foute schoenen aan hadden, of misschien wel simpelweg omdat hun kop ze niet aanstond. In ieder geval niet omdat ze die rare quizvragen niet konden beantwoorden. Ik ken jouw normen en waarden niet, maar de meeste mensen vinden dit verwerpelijk. En het feit dat WAS het entreegeld in eerste instantie wilde houden is regelrechte oplichting.

 16. Jan Lewis

  Geld terug is prima. Maar hoe geef je mensen hun eigenwaarde terug?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).