Politievlogger Jan-Willem uit Utrecht raakt rijbewijs kwijt na ‘forse’ verkeersovertreding Politievlogger Jan-Willem uit Utrecht raakt rijbewijs kwijt na ‘forse’ verkeersovertreding

Politievlogger Jan-Willem uit Utrecht raakt rijbewijs kwijt na ‘forse’ verkeersovertreding

Politievlogger Jan-Willem uit Utrecht raakt rijbewijs kwijt na ‘forse’ verkeersovertreding
De Utrechtse politievlogger Jan-Willem Schut is zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij buiten diensttijd 51 kilometer per uur te hard heeft gereden. Dit gebeurde op de snelweg A2 nadat hij een late dienst had gedraaid. Schut spreekt in een video die dinsdag is gepubliceerd op zijn YouTube-kanaal over een ‘forse’ verkeersovertreding.

De Utrechtse politievlogger Jan-Willem Schut is zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij buiten diensttijd 51 kilometer per uur te hard heeft gereden. Dit gebeurde op de snelweg A2 nadat hij een late dienst had gedraaid. Schut spreekt in een video die dinsdag is gepubliceerd op zijn YouTube-kanaal over een ‘forse’ verkeersovertreding.

RTL Nieuws bracht het nieuws al eerder op de dag naar eigen zeggen op basis van ‘goed ingevoerde bronnen bij de politie’. In dat bericht is te lezen dat Schut deze maand de wet heeft overtreden en dat de politietop met de kwestie in zijn maag zou zitten.

De politievlogger laat op YouTube aan onder meer ruim 330.000 volgers zien hoe zijn werk eruitziet. “Vandaag even een iets andere video dan gebruikelijk”, zegt Schut in het filmpje dat dinsdag is gepubliceerd. Hij vertelt dat hij na een nachtdienst in Limburg onderweg was naar huis en op de snelweg 51 kilometer per uur te hard reed. “Hiervoor hebben ze uiteraard mijn rijbewijs ingevorderd.”

Transparant

Verder zegt Schut ervoor te kiezen dit nieuws te delen met zijn volgers. “Zeker omdat ik al zeven jaar lang video’s maak over het werk, waarbij ik soms het rijbewijs van andere mensen inneem. Ik vind het dan wel zo netjes, eerlijk en transparant dat ik ook vertel wanneer ik iets fout doe en daarvoor op de blaren moet zitten.”

Fans van de politievlogger hoeven niet bang te zijn dat Schut zijn baan verliest. Hij vertelt namelijk dat hij het werk mag blijven uitvoeren, maar dat hij de komende periode geen voertuig mag besturen. “Ik moet bij collega’s als bijrijder instappen.”

Proces

Tot slot zegt Schut zijn kijkers mee te nemen in het proces dat nu volgt. “Ik zal jullie op de hoogte houden over misschien de cursus bij het CBR of wanneer ik bij de rechter óf officier van justitie moet komen.”

Bekijk hieronder de reactie van Jan-Willem Schut op het kwijtraken van zijn rijbewijs.

Gekoppelde berichten

34 Reacties

Reageren
 1. W

  Misschien moeten politievloggers sws wat minder vloggen en wat meer surveilleren. De laatste keer dat ik live een agent heb gezien was in 2017

 2. buurtbewoner

  dat gaat natuurlijk een hoop vervelende gesprekken opleveren zodra ie weer iemand staande houdt voor te hard rijden…
  mss een goed moment om met die onzin te stoppen; een vloggende agent

 3. Herman

  Die lui zijn geen haar beter, stop met die flauwekul.

 4. Uuu

  Ik vind dit hilarisch.

  De politie hoort hun werk te doen en zichzelf niet op de borst te kloppen met vlogs (en ook geen marketingslogans op hun auto’s te plakken).

  En agenten horen al helemaal niet te denken of te wanen dat ze boven de wet staan.

 5. Hans

  Ruiterlijk

 6. Sjaak

  Wat moet de politie met een werknemer die geen rijbewijs (meer) heeft..?

 7. Katja

  Kon nooit verstaan wat er bij de begintune van “politievlogger” werd gezegd.

 8. Paul

  Ach weet u hoeveel dienders gedetineerd zitten in detentie op speciale afdelingen

 9. Statler

  Terechte invordering.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 10. R

  Moet wel zeggen dat ik het heel sportief vind dat hij zelf alles zo uit de doeken doet in zijn vlog.

 11. Wil

  @paul: nou? Houd ons niet langer in spanning man!

 12. LOESJE P.

  Net mensen, die Politieagenten.
  Open en eerlijk je fout toegeven.
  Zouden n.m.m. meer mensen eens moeten doen.
  Succes agent Schut en sterkte met alle sh*t die U ongetwijfeld door de zelf oh zo keurige, beter wetende zuurplassertjes over U heen zult krijgen!

 13. Joris

  Valt me toch vies tegen, 51 km/u te hard… Die vlogs zijn nu natuurlijk niet meer geloofwaardig.
  Zou dit de eerste en enige keer zijn dat deze agent (zoveel) te hard heeft gereden?

 14. Ludo

  Tjonge jong wat een hoop bijzondere reacties. Wat goed dat hij vlogt en zo mensen bekend maakt met het politiewerk. Wat fijn dat een politieagent ook alleen maar een mens is.

 15. Ina

  Dus deze persoon denkt ik zit bij de politie ,dus ik hoef mij niet aan de regels te houden,laat hem maar boeten deze arrogante man .

 16. LOESJE P.

  @ Ina;
  Best wel apart, dat U weet wat een ander denkt.

 17. Lombokker

  Daar gaat je geloofwaardigheid.
  Je baan misschien ook wel.
  Dom, dom, dom . . .

 18. Pieter

  Ina 19/7/2023 – 10:53
  Nou nou wat een aannames en ook nog een vreemde conclusie. Als U zijn video gezien zou hebben dat had U kunnen weten dat hij A) al een schriftelijke reprimande heeft gehad B) Mogelijk voor de rechter moet verschijnen of een verplichte cursus bij het CBR moet volgen en C) voorlopig geen solo dienst in of op een voertuig mag doen. Verder is het wel fijn om te weten dat U zich overal en altijd netjes aan de regels houd.

  Verder zal hij niet de eerste persoon zijn die bij de Politie werkt en een verkeersovertreding begaat in zijn of haar privé tijd en daar net zoals elk ander persoon daarvoor bestraft wordt.
  Het feit dat hij gedwongen wordt dit openbaar te maken i.p.v. een eigen keuze zegt ook wel weer genoeg over sommige van zijn collega’s, die dit lekken aan RTL Nieuws.

 19. Marta

  Hoe vaak ik niet bijna van mijn sokken ben gereden door regels overtredende agenten. Zelfs een keer bij een zebrapad..

 20. Sjaak

  @marta: ik weet niet welke regels je bedoelt, maar politiemensen hebben bijzonder veel vrijstellingen, maw hoeven zich niet aan bepaalde regels te houden waar jij je wel aan moet houden (bijv RVV). Curieus dat je dat niet wist / je bent zeker zo iemand die daar dan over gaat klagen (op een forum ofzo)

 21. Paul

  @Wil
  Werkzaam in de PI

 22. JdV

  @sjaak: zonder licht- en geluidssignalen mag er niet zoveel hoor.

 23. Sjaak

  @jdv: zoals vaker ben je ook nu weer slecht geinformeerd. Licht- en geluidssignalen maken het voertuig een voorrangsvoertuig.
  De vrijstelling van het RVV 1990 heeft de politie sowieso. En nee: dat is géén vrijstelling van de WVW.

  https://www.politie.nl/informatie/politie-heeft-vrijstelling-van-verkeersregels.html#

 24. Sjaak

  @jdv: ten overvloede (een site voor kinderen LOL)

  https://www.vraaghetdepolitie.nl/school/politiewerk/mag-de-politie-door-rood-rijden.html

 25. Geenstijl@Utrecht

  Maatennaaier nu zelf genaaid door zijn collega’s,kan je nagaan wat voor een hekel ze in de organisatie aan m hebben,normaal geef je een collega een waarschuwing.
  Volgens mij is dit echt Karma.

 26. Wil

  @paul: hoeveel dienders zitten er nou gedetineerd in detentie op speciale afdelingen!!?!?

 27. JdV

  @sjaak: dank voor het exact bevestigen van mijn stelling. Welgeteld 5 punten waar de politie iets meer mag. Met daarbij olk nog 3 beperkrnde randvoorwaarden. Conclusie: zoveel mag de politie niet, zeker niet als ze ook aa de voorwaarden moeten voldoen. En dat lees je ook zeer geregeld in de media. Politieagenten worden regelmatig berispt of zelfs vervolgd omdat ze zich niet aan de voorwaarden houden.

 28. wollie

  zeer transparant en proactief gemeld door Jan-Willem zelf… nadat RTL Nieuws erachter kwam 🙂

 29. Stadsie

  Ik gun deze man een correctie naar onder de 50km.

 30. Bert

  Een reprimande, thats it?

  Op staande voet ontslag, wegens voorbeeld functie.

  51km/u te hard laat ook zien dat meneer het idee had, dat hij dacht boven de wet te staan.

  En vloggen? Als de politie gewoon hun werk had gedaan, was er ook geen vlogger nodig geweest om dingen uit te leggen.

 31. woutvr

  Ha, ha, ha, ha hahaha

 32. Sjaak

  @jdv: exact bevestiging van je stelling?! Die luidde dat de politie pas iets mag als ze optische en geluidssignalen gebruikt. Hetgeen aantoonbaar niet juist is. Me dunkt dat je er 100% naast zat. Zoals wel vaker.
  Veel geblaat weinig wol.

 33. Pieter

  Geenstijl@Utrecht
  Interessant heb je een onderbouwing voor dat “maatennaaier”?
  Verder denk ik dat menig agent 51 te hard ook echt te hard vindt en daarvoor geen waarschuwing meer geeft (zou niet meer dan terecht zijn).

 34. Nina

  Dit is geen boete voor iets te hard rijden.

  Dit is roekeloos rijgedrag waarbij je een gevaar bent voor mede-weggebruikers en daarom wordt ook het rijbewijs ingevorderd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).