Van Kafé België tot hotel; Vrouw die Eddie Vedder naar hotel bracht is Utrechtse | De Utrechtse Internet Courant Van Kafé België tot hotel; Vrouw die Eddie Vedder naar hotel bracht is Utrechtse | De Utrechtse Internet Courant

Van Kafé België tot hotel; Vrouw die Eddie Vedder naar hotel bracht is Utrechtse

Van Kafé België tot hotel; Vrouw die Eddie Vedder naar hotel bracht is Utrechtse
Foto: Ben Houdijk
De vrouw die Eddie Vedder op de fiets naar zijn hotel bracht in 1992 blijkt uit Utrecht te komen. Het Parool zocht naar de vrouw waar de leadzanger van Pearl Jam nog steeds naar op zoek was. Ook de rest van het verhaal blijkt zich af te spelen in de Domstad.

De vrouw die Eddie Vedder op de fiets naar zijn hotel bracht in 1992 blijkt uit Utrecht te komen. Het Parool zocht naar de vrouw waar de leadzanger van Pearl Jam nog steeds naar op zoek was. Ook de rest van het verhaal blijkt zich af te spelen in de Domstad.

Eddie Vedder, de leadzanger van Pearl Jam, stond zondag op het podium in de Afas Live en vroeg of de vrouw die hem in 1992 een lift gaf naar zijn hotel aanwezig was. Hij had het over een hotel in Amsterdam, maar volgens Valeska Custers gebeurde het in Utrecht. Het Parool vroeg zich af wie de vrouw was, die diepe indruk heeft gemaakt op Vedder.

Custers meldde zich bij de krant en blijkt zelf ook nog veel te weten over de betreffende ontmoeting na een concert van Pearl Jam bij Tivoli Oudegracht. Custers bracht Vedder op de fiets naar het hotel waar hij overnachtte.

Een handdruk

De destijds 23-jarige studente kwam eigenlijk naar het poppodium voor een vriend die in het voorprogramma van Pearl Jam stond. Na het concert ontmoette ze Vedder backstage en was ‘er een connectie’.

Later zocht ze hem op in Kafé België waar Vedder was en bracht ze hem ook nog achterop de fiets naar het hotel. Het afscheid zou wat ongemakkelijk zijn geweest, vertelt Custers aan het dagblad. Vedder zou verlegen en bescheiden zijn geweest. De avond eindigde met een handdruk.

De twee hebben elkaar sindsdien niet meer gezien, maar de avond heeft op beiden diepe indruk gemaakt. Of het nog tot een ontmoeting komt is maar de vraag, maar Custers heeft er wel oren naar. Lees het hele verhaal van Custers bij Het Parool hier.

Vedder in Utrecht

Vedder heeft al met al een bijzondere nacht gehad in Utrecht. De zanger droeg in 2018 tijdens het optreden op Pinkpop een T-shirt waarop het oude Tivoli-logo stond. Het verhaal luidt dat Vedder na een optreden in 1992 in het voormalig kraakpand aan de Oudegracht een speciale band met Tivoli heeft opgebouwd.

Erik Mans, destijds werknemer bij het podium, vertelde eerder al dat hij de leadzanger meenam naar Kafé België. Ze kwamen terecht in een uitverkocht Tivoli en Vedder was heel enthousiast over de ontvangst. De rockster zou vanaf dat moment altijd een T-shirt van de poptempel dragen tijdens zijn optredens op Pinkpop. Vorig jaar, 26 jaar na het optreden van Pearl Jam in Tivoli aan de Oudegracht, droeg Vedder weer een shirt met het logo van de Utrechtse poptempel.

Gekoppelde berichten

2 Reacties

Reageren
  1. Hugo Aylva

    Voor de liefhebbers: radiostation Kink zond gisteren een interview met de dame uit. Dat is hier terug te luisteren:

    https://kink.nl/

    (onder het kopje ‘EDDIE VEDDER ZOEKT NEDERLANDSE FIETSDATE UIT 1992’)

  2. Joep

    Grappig dat ditzelfde verhaal door het Parool gebracht wordt als Amsterdams verhaal…….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).