Geen ruimte voor een groot bed? Een twijfelaar is de oplossing Geen ruimte voor een groot bed? Een twijfelaar is de oplossing

Geen ruimte voor een groot bed? Een twijfelaar is de oplossing

Geen ruimte voor een groot bed? Een twijfelaar is de oplossing
Wanneer je een kleine slaapkamer hebt en een groot bed, kunnen je inrichtingsmogelijkheden beperkt lijken. Maar dat hoeft niet zo te zijn.

Wanneer je een kleine slaapkamer hebt en een groot bed, kunnen je inrichtingsmogelijkheden beperkt lijken. Maar dat hoeft niet zo te zijn.

Als het gaat om het inrichten van uw huis, mag het hebben van een groot bed geen probleem zijn. Beschouw het als het meesterwerk van je slaapkamer, je gelukkige toevluchtsoord. Zoek daarom bij het inrichten van je kleine slaapkamer naar vindingrijke oplossingen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over je grote bed. Zelfs als je een kleine slaapkamer hebt, kan het nog steeds een enorme impact hebben en je aanmoedigen om er meer tijd in door te brengen. 

Laat je slaapkamer groter lijken

Om dit te bereiken, plaats je je bed in het midden van de kamer. Hoewel je bed het grootste meubelstuk in je kamer is, moet je het genoeg ruimte geven om te schitteren, vooral als je iets aan de grotere kant pakt, zoals een twijfelaar bed. Daarna kun je er omheen decoreren op een manier die zinvol is en de ruimte verenigt.

U kunt in de verleiding komen of overtuigd raken om het bed in de hoek te zetten om ruimte te besparen. Maar door het bed in het midden te plaatsen, wordt het het middelpunt van de kamer en verdwijnt de rommel die ontstaat door te veel in een beperkte ruimte te proppen. Het houdt ook alles geordend en zorgt ervoor dat de ruimte gezelliger aanvoelt.

Spelen met verf is een andere methode om het oog een grotere ruimte te doen zien. Een lichtere kleur op de muren zal uw slaapkamer groter doen lijken. Uw ruimte kan ruim, fris en helder aanvoelen door lichtroze, wit of lichtgrijs te gebruiken. Wees echter niet bang om voor donker te gaan; donkere tinten blauw of grijs kunnen uw slaapkamer bijvoorbeeld eleganter en intiemer maken. Bedenk hoeveel natuurlijk licht er in je kamer kan komen als je op zoek bent naar donkere tinten.

Om je kamer groter te laten lijken, hang je gordijnen zo hoog mogelijk. Zorg dat die gordijnen tot aan het plafond komen, zodat wanneer mensen uw kamer binnengaan, hun blik naar boven wordt getrokken. Wanneer u gordijnen op plafondhoogte installeert of monteert, kies dan gordijnen die tot aan de vloer reiken. Gebruik dubbel gelaagde gordijnen met een zeer dunne laag om meer natuurlijk licht binnen te laten.

Installeer spiegels aan de muren om het licht te weerkaatsen en de kamer groter te doen lijken. Zo lijkt de kamer groter dan hij in werkelijkheid is. Kies ook een sprei die het oog niet afleidt met al te ingewikkelde patronen.

In feite is het beter om heldere patronen helemaal te vermijden en te kiezen voor een sprei die de gordijnen en het decor aanvult. Neem een omkeerbare sprei als je kunt, want het zal u wat variatie elke week als je wilt om dingen te veranderen. 

Kies meubilair dat de kamer groter doet lijken. Doorzichtige of glazen voorwerpen zijn ideaal omdat ze het licht weerkaatsen en de ruimte groter doen lijken. Een lamp van luciet of een glazen bureau kan het oog doen denken dat er meer ruimte is in de slaapkamer. Verhoogde meubelstukken geven eveneens de indruk van extra bergruimte in de kamer.

Met innovatieve opbergmogelijkheden

Omdat uw kolossale bed het middelpunt van uw kamer is, wilt u zoveel mogelijk vloerruimte vrijmaken. Hoe groter en breder je kamer lijkt, hoe meer vloerruimte je hebt. Zwevende planken om je planten of boeken op te zetten kunnen je helpen om ruimte op de vloer te besparen.

Verhoog bovendien uw bed, zodat u er meer opbergruimte onder hebt. Als je het jezelf kwalijk neemt dat je geen kleiner bed of een bed met opbergruimte hebt, kun je bij www.desuite.nl bedverhogers kopen om je bed van de grond te tillen. Zo heb je meer opbergruimte voor dozen, schoenen en kleding. Tot slot: investeer in multifunctionele meubels. Een bank in de slaapkamer kan bijvoorbeeld eenvoudig dienen als extra zit- en opbergruimte, zodat je je kamer opgeruimd en uitnodigend kunt houden.