Tips voor het creëren van de perfecte eetkamer Tips voor het creëren van de perfecte eetkamer

Tips voor het creëren van de perfecte eetkamer

Tips voor het creëren van de perfecte eetkamer
De eetkamer is hét visitekaartje van je woonkamer of keuken. Je wilt graag een eetkamer die past bij de stijl van je interieur. Een eetkamer die gezelligheid en warmte uitstraalt, waar je geniet van spelletjesavonden met vrienden, het familiediner met kerst of de dagelijkse maaltijd met je gezin. In dit artikel lees je hoe jij de eetkamer creëert die perfect bij jou past.

De eetkamer is hét visitekaartje van je woonkamer of keuken. Je wilt graag een eetkamer die past bij de stijl van je interieur. Een eetkamer die gezelligheid en warmte uitstraalt, waar je geniet van spelletjesavonden met vrienden, het familiediner met kerst of de dagelijkse maaltijd met je gezin. In dit artikel lees je hoe jij de eetkamer creëert die perfect bij jou past.

De eettafel

Jouw eetkamer begint bij je eettafel. De grootte, vorm en kleur bepaalt in grote lijnen de stijl van jouw eetkamer. Er zijn tal van stijlen te vinden als je een eettafel uit gaat zoeken. Van industrieel tot modern. Een industriële eettafel is vaak groot, robuust en een combinatie van metaal met hout. Dit geeft een erg warme sfeer aan jouw eetkamer. Bij een moderne stijl, zie je eerder een eettafel met bladen van speciaal materiaal, zoals beton of marmer. Zoek je een meer klassieke eettafel die past bij antieke meubels en kasten? Dan past een landelijke stijl wellicht goed bij je. Eettafels zijn er in veel verschillende maten, van groot tot klein. Zo kun je bij een kleinere woning kiezen voor een bistrotafel, een uitklaptafel of een bar. Dat geeft een meer speelse uitstraling aan jouw eetkamer en is nog praktisch ook. Wat je ook kiest, de eettafel vormt de basis van waaruit je jouw eetkamer inricht.

Eetkamerstoelen in verrassende stijlen

Je hebt een eettafel uitgezocht en de basis is gelegd. Nu volgt het uitzoeken van passende eetkamerstoelen. Dit is een leuk proces, want je kan alle kanten op! Eetkamerstoelen kunnen namelijk best in een andere stijl dan jouw eettafel. Om ervoor te zorgen dat jouw eetkamer één geheel wordt, is het goed om de juiste materialen en kleuren bij elkaar te zoeken. Zo passen eetkamerstoelen van fluweel erg mooi bij een industriële tafel. Dit geeft jouw eetkamer een chique uitstraling. Wil je een creatieve eetkamer? Dan is het combineren van verschillende eetkamerstoelen écht een aanrader. Er is een groot aanbod aan eetkamerstoelen; klassiek van bruin leer, draaibare stoelen, eetkamerstoelen met een hoge rugleuning, houten stoelen – de lijst is eindeloos. Vind je het toch lastig om de juiste eetkamerstoelen te vinden? Doe eens inspiratie op bij een showroom of in een restaurant. Of misschien heeft jouw vriendin met die eetkamer die je zo leuk vindt wel goede tips voor je!

Eetkamerbanken en barkrukken

Iedere eetkamer is uniek. Bij het inrichten van de eetkamer, kun je naast eetkamerstoelen ook kiezen voor een eetkamerbank. Zo creëer je een gezellige hoek om samen met vrienden en familie te eten. Eetkamerbanken heb je in net zo veel diverse stijlen en materialen als eetkamerstoelen. Je kan kiezen voor een combinatie van een eetkamerbank met stoelen, of je laat de eetkamerstoelen achterwege en kiest voor twee eetkamerbanken.

Wanneer je geen eettafel maar een bar hebt, zijn barkrukken noodzakelijk. Noodzaak is in dit geval helemaal niet vervelend. Je kunt de meest stijlvolle bar creëren in jouw eetkamer! Of je nu kiest voor een moderne bar, een chique bar of een bar die het gevoel van een kroeg aan huis geeft, voor elke stijl zijn er barkrukken te vinden.

Verlichting

De kers op de taart: verlichting! De juiste lamp boven de eettafel maakt de eetkamer helemaal af. In dit geval is het aan te raden om een lamp te kiezen in de stijl die het meest terugkomt in de eetkamer. Bij een industriële eettafel is een industriële lamp vaak het best passend. Zo ook bij landelijk en modern. Ook als het op verlichting aankomt, is er veel keus, wat het lastig maakt om de best passende lamp te vinden. Houd rekening met de verlichting en het interieur in de rest van jouw woonkamer of keuken. Hoe beter het allemaal bij elkaar past, hoe mooier jouw eetkamer uiteindelijk is.