Karina Smulders schittert in theaterklassieker Hedda Gabler | De Utrechtse Internet Courant Karina Smulders schittert in theaterklassieker Hedda Gabler | De Utrechtse Internet Courant

Karina Smulders schittert in theaterklassieker Hedda Gabler

Karina Smulders schittert in theaterklassieker Hedda Gabler
Win kaarten voor 12 / 13 mei Stadsschouwburg Utrecht!

Win kaarten voor 12 / 13 mei Stadsschouwburg Utrecht!

Theater Utrecht brengt de klassieker Hedda Gabler van Henrik Ibsen op de planken, met Karina Smulders in de titelrol. Dit toneelstuk uit 1890 wordt weliswaar gespeeld in historische kostuums uit die tijd, maar is actueler dan ooit. “Het gaat over het verlangen naar iets wezenlijks.”

Regisseur Thibaud Delpeut maakt van Hedda Gabler een modern kostuumdrama, met een spectaculaire cast: behalve Karina Smulders zijn onder meer Guy Clemens en Peter Blok in de voorstelling te zien.

Het stuk vangt aan als Hedda terugkomt van haar huwelijksreis, en een verveeld en uitzichtloos bestaan tegemoet treedt. Ze verzet zich tegen alles en iedereen: tegen haar kersverse man die haar verveelt, tegen een vriend die haar probeert te verleiden, tegen haar jeugdliefde die niet meer dan een schaduw is van wat hij vroeger was.

Onderhuids kokend toneelspel– Theaterkrant ★★★★★

“Sober, krachtig, evenwichtig en uiterst overtuigend”  NRC ★★★★

“Hedda Gabler is genadeloos, maar levensecht” – Het Parool ★★★★

Wereldvoorstelling, deze grootse Hedda Gabler– De Groene Amsterdammer

Voor Thibaud Delpeut wordt Hedda niet gedreven door verveling, maar door de drang om een leven te leiden dat de moeite waard is. De thema’s uit het stuk sluiten volgens hem naadloos aan bij de samenleving van nu. Uiteindelijk gaat het over de universele vraag hoe je moet leven en waarvoor je zou leven. “Hedda Gabler gaat voor mij over de mens in verzet. Ze is een vrouw met een groots verlangen naar iets wezenlijks, iets vervullends. En dat verlangen dat deel ik. Dat is de essentie waarom ik theater maak.”

Laatste voorstellingen van de tournee: vr 12 en za 13 mei Stadsschouwburg Utrecht

Win nu kaarten!

Mail naar [email protected] ovv WINACTIE DUIC.NL, naam, adres, postcode, woonplaats, tel nr en maak kans op twee vrijkaarten voor de voorstelling Hedda Gabler op 12 of 13 mei in Stadsschouwburg Utrecht. Winnaars krijgen na 7 mei persoonlijk bericht.

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).