D66 presenteert verkiezingsprogramma | De Utrechtse Internet Courant D66 presenteert verkiezingsprogramma | De Utrechtse Internet Courant

D66 presenteert verkiezingsprogramma

D66 presenteert verkiezingsprogramma
Klaas Verschuure. Foto: Sebastiaan ter Burg
D66 heeft hun verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar maart naar buiten gebracht. Het hoofddoel van de partij is ‘Kansen voor alle Utrechters’.

D66 heeft hun verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar maart naar buiten gebracht. Het hoofddoel van de partij is ‘Kansen voor alle Utrechters’.

Het programma richt zicht op kansen op een goede opleiding, een baan en een goed huis. D66 zet zich onder meer in voor het aantrekken van bedrijven via het Lokaal Economisch Fonds, een talentenfonds voor alle leerlingen en het bouwen van betaalbare huur- en koopwoningen.

Arm, rijk en ertussenin

Lijsttrekker Klaas Verschuure wilt met D66 opnieuw de grootste partij worden in Utrecht. “Dan kunnen we de koers voor de komende vier jaar bepalen. Hoe houden we de stad levendig, gezellig en vol bedrijvigheid en tegelijkertijd bereikbaar, leefbaar, gezond en groen? En misschien wel de belangrijkste uitdaging van onze groeiende stad: hoe zorgen we ervoor dat iedereen in Utrecht een betaalbare, fijne plek kan vinden om te wonen?  Utrecht moet een stad zijn voor arm, rijk en iedereen ertussenin. Die belofte wil ik waarmaken!”

Persoonlijk

Verschuure voegt een persoonlijk tintje toe aan het programma in zijn inleidend woord wanneer hij het heeft over hulp voor iedereen die dat nodig heeft. “Want ook als je de wil hebt om hard te werken en iets te bereiken, heb je soms een steuntje in de rug nodig. Op school had ik het als dyslectische jongen niet altijd makkelijk. Ik had het nooit gered zonder mijn geweldige leraren. En toen ik twee jaar geleden plots verlamd raakte en tijdelijk in een rolstoel belandde, maakte ik aan den lijve mee hoe het is om afhankelijk te zijn van de hulp en ondersteuning van anderen. Ik wil dat de hulp en de kansen die ik heb gekregen voor elke Utrechter beschikbaar zijn.”

De leden van de afdeling Utrecht van D66 krijgen nog de tijd om het programma met amendementen aan te passen. Over deze amendementen zal tijdens een algemene afdelingsvergadering worden gestemd.

13 Reacties

Reageren
 1. Willemradio

  Bereikbaarheid van de stad wordt ook genoemd, nou dan is hier DE taak voor D66 om te zorgen dat lijn 6 vanaf Hoograven (zuid) via de oude route naar het Station terug komt. Zijn vele (oudere) Utrechters mee gebaat en is voor hun ook een belangrijk winkelcentrum (Smaragdplein) en de daar in de buurt zijnde fysio en huisartspraktijken eindelijk weer goed bereikbaar. Ook kunnen zij dan eindelijk eens op een goede manier het (dure) station Vaartserijn bereiken.

 2. Levensgenieter

  Beste goedgelovige Klaas,
  Na bijna 4 decennia ben ik dit jaar uit Utrecht, ik woonde op de Bemuurde Weerd OZ, vertrokken. Reden: zeer afnemende leefbaarheid, toename ongezonde omgeving en het verdwijnen van zeer veel groen uit de pleintjes, straten en steegjes van Utrecht. Daar moet woonruimte tegen exorbitante (huur)prijzen komen. Daarnaast de zeer forse toename van de horecasering en commercialisering van de binnenstad, het zeer willekeurig omgaan met het verstrekken van vergunningen en het volstrekt niet handhaven van overlast. Iedereen moet in Utrecht kunnen wonen! Waarom en tegen welke prijs dan? Waar blijft dan de woonruimte in de binnenstad die betaalbaar is voor de “gewone burger”: ja die bestaat zeker nog!!
  De erfenis van het jarenlang D66-beleid is: willekeur en nepotisme tot in het bot, een ontregelde commerciële binnenstad en een verpesting van de leefomgeving.
  wat ben je een megalomane machtspoliticus: de grootste partij worden! En retenlikkend alles beloven wat strijdig met elkaar is en wat je in het verleden nagelaten hebt. Overigens geldt dat ook voor de VVD, GroenLinks en bv. Student en Starter.

 3. VoordorpPaul

  Aja, net zulke mooie beloftes als die van die ex-veilingmeester uit Den Haag
  Slaap lekker…Utrecht

 4. JdV

  Mooi dat D66 op schoot gaat zitten bij GL en een autovijandig beleid opneemt in haar programma. Dan weten alle kiezers in ieder geval wat ze aan D66 hebben en kan er nooit achteraf geklaagd worden :-). Een stem op D66 is dus eigenlijk hetzelfde als een stem op GL.

 5. tom

  leuk plannen van D66 in Utrecht

 6. Sjaak

  @levensgenieter: 40 jaar geleden vertrokken vanwege afnemende leefbaarheid, verdwijnen van groen, ongezonde omgeving etc etc.
  We hebben het hier over de jaren 70.
  Ben je nog wel eens terug geweest? De stad is een stuk leefbaarder geworden, de singel is terug en heeft die in de jaren 70 aangelegde malle snelweg vervangen, de stad is groener, de lucht is schoner.
  Dankzij D66 en GL!

 7. H. Fries

  … want autobeleid is 100% van de politieke keuzes die moeten worden gemaakt in Utrecht JdV?

 8. JdV

  @H.Fries. Afgaande op de gedragingen van GL zou je dat inderdaad wel denken. Verder is het de normale D66 ellende van meer geld voor onderwijs, meer europa en bureaucratie en meer cultuursubsidies. Gelijk aan landelijk D66 dus.

 9. Reaguurder/Utrecht

  Hoe geloofwaardig ben je als D66 als je tegen een referenda bent, zodat burgers meer inspraak en beslissingsrecht krijgen.

 10. Ted Danson

  “de gedragingen van GL”, jonge jonge. We zijn hier betere, meer onderbouwde reacties van je gewend.

  Meer geld voor onderwijs scharen onder het kopje ellende is verder een opmerkelijk standpunt, wat in elk geval niet gedeeld zal worden door veel lerar(ess)en en ouders, maar je kunt het vinden.

 11. Reaguurder/Utrecht

  http://www.quotenet.nl/Nieuws/Nieuwsoverzicht-Ironie!-D66-is-tegen-een-Nexit-referendum-180600

 12. Marcel

  Levensgenieter ?? Wat een bizar verhaal. Ik ben Utrechter, op het Vredenburg geboren, ondernemer in Utrecht meer dan 50 jaar. Ben het niet eens met D66 en ook niet met deze bestuurder, maar wat u verteld is griezelig en doet vermoeden dat u door een pijltje van de SP bent getroffen? Utrecht is een geweldige stad. Besturen doe je in een college en in overleg met anderen. Dat is een bestuursvorm die erg verouderd is en jammer genoeg niet verbeterd wordt. Ik weet er alles van want ben zelf 4 jaar in de raad aanwezig geweest. Iets veranderen? Vergeet het. Consensus ( overeenstemming ) is de ziekte. Het zou anders moeten ( provincie bestuur/ kantons volgens Zwitsers model ) maar dat lukt hier niet in Nederland. Bestuurlijke verandering? Onmogelijk. Maar zo bizar als u het maakt kan gewoon niet.

 13. [email protected]

  Laten we alle politieke partijen opheffen en een referendum raad instellen.
  Hebben niet meer dit gezeur, want dit is gewoon zuure melk in en nieuwe fles bah.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).