Groot fastfoodrestaurant niet welkom in Máximapark Vleuten | De Utrechtse Internet Courant Groot fastfoodrestaurant niet welkom in Máximapark Vleuten | De Utrechtse Internet Courant

Groot fastfoodrestaurant niet welkom in Máximapark Vleuten

Groot fastfoodrestaurant niet welkom in Máximapark Vleuten
De rotonde op de Hindersteinlaan in Vleuten. Beeld: Google Maps
Een ondernemer die een groot fastfoodrestaurant met drive-in aan de Hindersteinlaan in Vleuten wilde beginnen ziet zijn plannen in het water vallen. De Utrechtse gemeenteraad heeft besloten een wijziging in het bestemmingsplan door te voeren waardoor er geen plek meer is voor het restaurant.

Een ondernemer die een groot fastfoodrestaurant met drive-in aan de Hindersteinlaan in Vleuten wilde beginnen ziet zijn plannen in het water vallen. De Utrechtse gemeenteraad heeft besloten een wijziging in het bestemmingsplan door te voeren waardoor er geen plek meer is voor het restaurant.

Het restaurant zou in het Máximapark ten zuiden van de Hindersteinlaan moeten komen vlakbij fietspad Het Lint. “Dorpskern Vleuten moet leefbaar blijven en kinderen moeten veilig kunnen skaten en fietsen langs Het Lint. Het CDA wil daarom verkeerschaos vanwege een drive-in koste wat kost voorkomen”, zegt Jantine Zwinkels van het CDA.

Naast het CDA waren veel andere partijen tegen de komst van het restaurant. Alleen de VVD en Stadsbelang hadden geen bezwaar.

10 Reacties

Reageren
 1. Bart

  Wanneer dringt het nou eens door dat fastfood helemaal niks bijdraagt aan de gezondheid van mensen… dat zou het argument moeten zijn om zo’n tent niet toe te laten.

 2. Bert

  @bart als bijdrage aan de gezondheid de standaard is, kan je alle restaurants sluiten, niet alleen de fastfood restaurants.

 3. Arjan Verhoeven

  Precies Bart. Café’s? Zelfde verhaal. Restaurants ook altijd te zout en teveel eten. Weg ermee!

 4. Angelique

  Als ik het goed begrijp gaan de auto’s vanaf een eigen aftakking van de rotonde naar het restaurant. Daar spelen helemaal geen kinderen, of je moet menen dat de Haarrijnse rading een goede speelplek is.
  Lekker betrouwbare overheid ook, ondernemer maakt plannen, gewoon netjes op basis van een geldend bestemmingsplan en komt er nu achter zijn geld weggegooid te hebben.
  Maar goed, zo werkt lokale politiek nu eenmaal.

 5. Bart

  Bert en Arjan, jullie redenatie is: andere zaken zijn ook niet gezond, dus dan mag fastfood ook. Vreemde redenatie zonder enige inhoudelijke argumentatie, nog los van het feit dat je hiermee alle restaurants over een kam scheert, ook die waar wel gekookt wordt met oog voor goede producten en bereiding. Mijn punt is juist dat we met z’n allen wat meer stil zouden moeten staan bij wat eten voor je gezondheid doet – goed en slecht – maar de meeste mensen hebben geen idee en stoppen maar wat in hun mond. En de overheid zou daarin wat mij betreft het goede voorbeeld moeten nemen door in te zetten op gezondheid op alle vlakken. Eten/voeding is daar een van de belangrijkste bijdragen aan.

 6. Arjan Verhoeven

  @Bart,

  “Stilstaan bij” en “inzetten op” is wat anders dan maar gewoon bedrijven verbieden en burgers keuzes ontnemen omdat ze zelf te dom zijn, in tegenstelling natuurlijk tot verlichte geesten als jij.

 7. Cico

  Beste Bart, ik ben het in de grote lijn met je eens. Maar fastfood eten lijkt mij een individuele keuze en het is niet schadelijk om af en toe te zondigen.
  Ik hou zelf niet van een dicterende overheid wat je wel en niet mag doen met je eigen lijf. Bovendien *willen* mensen vaak domme dingen doen, daar kom je niet onderuit. Ik geloof meer in strenge regulatie voor voedsel en genotsmiddelen (hoeveelheid zout bijv) bij de aanbodzijde ipv consumenten.

 8. wollie

  jammer, waar moet ik nu naartoe met mijn verlaagde zwarte golf en lekkere trek na het blowen?

 9. Bart

  Beste Cico, ik ben het met je eens; ik ben ook niet voor een dicterende overheid en veel meer voor regulering aan aanbodzijde met behulp van de overheid. Ik vind ook dat je best van de consument mag verwachten dat hij nadenken over z’n keuzes voor gezond of ongezond leven. Dat heeft niks met een verlichte geest te maken maar met bewustzijn. Prima om een keer te kiezen voor ‘ongezond’, het gaat om de balans. Door het creeeren van mogelijkheden om op veel plekken fastfood aan te bieden lijkt het net alsof het gewoon is dat we zo een snelle hap naar binnen kunnen werken.

  Het vaak terugkerende mantra van de ‘zielige ondernemer’ die nu veel geld kwijt zou zijn omdat de ‘onbetrouwbare overheid’ hem zomaar ineens verbiedt om zich daar te vestigen word ik ook een beetje moe van. In tegenstelling tot ern ondernemer kijkt de overheid naar de gevolgen van vestiging voor de omgeving; ieder z’n rol. Verkeersdrukte is een van de zaken die daarbij van belang zijn.

 10. wollie

  ik hoorde van een vogeltje dat de ondernemer bakzeil heeft gehaald. het wordt nu een bike-in saladebar, bakfietsen en stepjes ook welkom.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).