Forum voor Democratie doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht Forum voor Democratie doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht

Forum voor Democratie doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht

Forum voor Democratie doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht
Thierry Baudet in Utrecht tijdens een campagnebijeenkomst
Forum voor Democratie wil volgend jaar in maart deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht. Dat meldde de partij woensdagavond.

Forum voor Democratie wil volgend jaar in maart deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht. Dat meldde de partij woensdagavond.

Forum voor Democratie wil in vijftig gemeenten door heel het land meedoen, waaronder in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Utrecht is de enige stad in de provincie waar de partij op het stembiljet zal staan.

De partij zegt zich te willen verzetten tegen onder meer ‘de onophoudelijke immigratie’, ‘de onbetaalbare klimaatplannen’ en de coronamaatregelen. “FVD stelt alles in het werk om in 2022 het vrije Nederland terug te krijgen”, laat de partij weten via Twitter.

Wie de lijsttrekker in Utrecht wordt en wat het programma is, is nog niet bekend. De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 16 maart 2022.

Beeld: Twitter Forum voor Democratie

Gekoppelde berichten

29 Reacties

Reageren
 1. Speak Up

  Hebben ze zich wel op tijd aangemeld bij de gemeente? In andere steden schijnt dit namelijk een probleempje te zijn, aangezien de aanmeld deadline niet gehaald is. FvD roeptoetert “we doen mee”》 gemeente weet van niets. Dat betekent uiteindelijk dat de naam onder een blanco-lijstnaam op het stembiljet komt en de naam FvD niet te vinden zal zijn.

  Ook vreemd dat je nog geen partijprogramma of fractievoorzitter hebt. Er is dus geen enkel idee over hoe deze stad te besturen. Raar zo kort voor de verkiezingen.

  En dat gemor over vrijheid; er is geen partij als forum die de vrijheid van denken van andersdenken zo hard wil inperken. De meeste partijen met vrijheid in de naam draaien je een rad voor ogen.

 2. Scherpschutter

  “FVD stelt alles in het werk om in 2022 het vrije Nederland terug te krijgen”, laat de partij weten via Twitter.”

  Daar wens ik ze veel succes mee (dit ‘land’ en haar burgers zijn immers lang geleden al verkocht), maar hoe je dat vanuit de gemeenteraden denkt te kunnen gaan doen is me al helemaal een raadsel. Ongeacht de verkiezingsuitslag, de Gemeente Utrecht heeft namelijk gewoon de internationaal getekende contracten na te leven…

  Verkiezingsuitslagen zijn volstrekt irrelevant.

  Het zou op zich wel vermakelijk zijn als ze een zetel pakken en dan die Gideon van Meijeren naar Utrecht sturen om links het dagelijks leven wat zuur te maken. Alleen de stem al van dat ventje drijft iedereen binnen 5 minuten tot waanzin…LOL

 3. Marcel

  Wat er ook gebeurd, ik hoop oprecht dat deze partij het niet haalt. Het is te hopen dat Utrechters gaan denken: hoe krijgen we de meeste stemmen naar 1 partij toe die het beste met de Utrechters voor heeft en niet zit te drammen op deelbelangetjes. Niet links, niet rechts maar door het midden :voor Utrechters.
  Maak 1 partij echt groot zodat er eindelijk eens wat gebeurd in een rapper tempo en dat er niet steeds oeverloos met elkaar moet afgestemd worden hoe hoog een flat gebouw moet worden of dat de grond misschien wel 2 mm zakt en in Rijnenburg niet gebouwd kan/zal worden. Ik citeer:“Zoek de beste plek en pas je aan. Lees het landschap, net als vroeger.” ( de heer Haan/waterschap )

 4. JdV

  Prima. Als ze voldoen aan alle voorwaarden mogen ze dat. Tenslotte hebben we ook de Piratenpartij, Jezus redt en Bij1 die regelmatig een poging wagen.

 5. Theo

  Dat wordt nog interessant als ze het voor elkaar krijgen.

 6. Martinutrecht

  Elke linkse, rechtse of middenpartij mag meedoen met de verkiezingen. Ik zou er van balen als FVD in de raad komt, omdat ze alleen maar uit zijn op het veroorzaken van ophef.

 7. Hans

  Hey, dat klinkt best links uit de mond van S. Schutter:

  “Daar wens ik ze veel succes mee (dit ‘land’ en haar burgers zijn immers lang geleden al verkocht), maar hoe je dat vanuit de gemeenteraden denkt te kunnen gaan doen is me al helemaal een raadsel. Ongeacht de verkiezingsuitslag, de Gemeente Utrecht heeft namelijk gewoon de internationaal getekende contracten na te leven…”

  Zeker, land, burgers, zorg, onderwijs, nutsbedrijven, noemt u maar op zijn inderdaad lang geleden al verkocht & verkwanseld. Aan de markt die gedomineerd wordt door de ideologie van het neo-liberalisme.
  En zeker: ook wat betreft de Europese regelgeving heeft onze overheid het een en ander na te leven. Zo zette ons hoogste rechtscollege meerdere malen een streep door de plannenmakerij van o.m. wegenbouwers die denken weg te komen met het negeren van regelgeving op het gebied van natuur en milieu in relatie tot bij voorbeeld stikstofdepositie. Gevolg van Europees recht.

  Wat dat Haagse ventje Meijeren betreft: die doet zijn achternaam eer aan want verwaten kletsen uit zijn nog niet geheel opgedroogde nek. Loze praatjes ventileren op kosten van de belastingbetaler is het enige wat hij kan. Die kunnen we hier dus niet gebruiken.

 8. cOEN

  Een partij zonder partijprogramma of enig idee wie de lijst moet gaan leiden.

  En weer een partijtje dat niets gaat toevoegen aan de Utrechtse gemeentepolitiek. Puur wat oneliners poneren zonder kennis van zaken en chaos veroorzaken. Zo wordt er uiteindelijk niks meer besloten.

 9. RABE

  Willen we dat??? Liever geen Fvd in Utrecht. Als ik toch regelmatig hoor welke uitspraken zij doen, dan word ik daar niet blij van. Het is niet erg om te moeten delen met vluchtelingen. Dat zijn ook mensen met recht op leven.

 10. Realist

  @Scherpschutter. Humor, die Gideon is de juiste man op de juiste plaats.

 11. Inwoner van Utrecht.

  Beetje reuring in de gemeenteraad in Utrecht kan nooit verkeerd zijn,wat zullen ze joelen deze vrijheidsstrijders.

 12. bureaulesswatts

  Ik zal zeker op het FvD stemmen, maar geef ze geen enkele kans in het Groen linkse en D66 bolwerk wat Utrecht is. Zowel stad als Provincie. Het studenten smaldeel zal massaal op die partijen stemmen uiteraard. De meeste mensen weten ook helemaal niets over het FvD, behalve zij die de partij volgen via facebook, want in de mainstream media worden haar activiteiten doodgezwegen en voor zover die wel over het FvD berichten is dat met intentie de partij weg te vagen, hetgeen ze in eerdere pogingen niet was gelukt. Hoogtepunt is de laatste gebeurtenis, waarbij het FvD niet werd geïnformeerd over de aankoop van de Vaandeldrager. In dit land, waar men het hoogste woord heeft over ‘Democratie’ worden partijen, die niet welgevallig zijn, hoewel ze een groot deel van het electoraat vertegenwoordigen, kaltgestellt en met diepe minachting bejegend door de linkse deugmens. ( ‘ De meeste mensen- die links zijn- deugen’ ; rechts denkende mensen deugen niet, bedoelde Bregman met de titel van zijn boek ) De deugmens die altijd spreekt over ‘ verbinden’, maar in werkelijkheid enkel de eigen belangen als een Pitbull bewaakt en daarbij er niet voor terugdeinst alle middelen in te zetten tot en met de Rechter toe, die ze onvoorwaardelijk aan hun zijde vinden. Opgeleid in Utrecht tenslotte 🙂 Voor rechtse mensen/partijen is het zinloos rechtszaken aan te spannen, bijvoorbeeld als het gaat over windmolens of zonnepanelen of anderszins aangaande de energietransitie, want die worden op voorhand niet ontvankelijk verklaard. ( Het EVRM geldt alleen voor linkse burgers volgens het Urgenda arrest )

  Geen schijn van kans dus. Utrecht is zo ongeveer de metafoor van wat wordt bedoeld met het ‘Kartel’. . Vol met instituties, woke universiteiten en gelieerde organisaties die daarbinnen functioneren en er alles aan gelegens zal zijn het FvD buiten de deur te houden. Begrijpelijk.

  Ongetwijfeld zal het linkse bestuur ongehinderd verder kunnen met het uitrol van het VN programma waar ‘scherpschutter’ aan refereert.

  Maar het is een beginnetje op een lange weg terug naar een Democratie zoals Alexis de Toqueville beschreef.

  Veel plezier met Jack Spijkerman – man .

 13. Pee

  Het is te hopen dat ze toetreden dan kan er eindelijk eens tegengas gegeven worden bij bepaalde zaken.
  @RABE
  Als vluchtelingen een gegeven huis afwijzen omdat ze vinden dat er niet genoeg kamers aanwezig zijn of dat een trap een tree teveel heeft dan toon je aan geen echte vluchteling te zijn .
  Het besef van het feit dat ze voorrang krijgen op mensen die al jaren op een woning wachten is ver te zoeken en doet ze totaal niets.

 14. Scherpschutter

  @Hans

  Ik heb al 5x gevraagd wat neoliberalisme dan precies is, er komt alleen geen antwoord…Geen definitie, geen uitleg. Niets. Tot een uitleg komt moet ik het erop houden dat het een hersenschim is.

  Weet je het zelf eigenlijk wel?

 15. cOEN

  @ Pee

  gaaaaaaap; en we gaan weer verder met de boel ophitsen. Succes met het Forum. Ik weet nu al dat ze vele flaters gaan begaan en Utrecht zelfs landelijk te kakken gaan zetten, wie immer.

  En @bureaublabla.

  Heb je de medicatie wel ingenomen? Universiteit Utrecht is trouwens een behoorlijk rechts-liberale universiteit. Niks wokes aan te ontdekken.

  En @alle reaguurders met een strakke plasser nu:
  “geen partijprogramma, geen fractievoorzitter”> geen idee> we doen maar wat dus.

  Gemeentepolitiek gaat over een stad besturen, niet om het maken van statements.

 16. Scherpschutter

  @bureaulesswatts

  Terug naar een democratie…? LOL. Hoe dan? De naakte waarheid is dat je nog nooit in een democratie geleefd hebt…

 17. Alain

  Forum voor “Democratie”.

  Die herinner ik me nog wel. In maart 2019, kort voor de provinciale verkiezingen, stapte een mafklapper in de tram op de halte het dichtst bij mij huis en schoot om zich heen.

  Een schokgolf van angst en vrees ging door de stad. Wat gebeurde hier? Waren onze vrienden, buren en familie wel veilig?

  De lijken waren nog niet koud en er vochten nog mensen voor hun leven in het ziekenhuis, of Thierry Baudet stond al campagne te voeren over het leed van Utrecht heen en zijn best te doen om animositeit tussen groepen op te stoken voor eigen gewin.

  Nog steeds krijg ik kippenvel als ik terugdenk hoe Utrechters lieten zien dat ze veel liever *samen* met elkaar door zo’n tragedie heen komen, dan zich laten opstoken door een opportunistische eigenpijper.

  De geheugens zijn uiteraard kort, rancune is een krachtige emotie, maar ik hoop vurig dat Utrechters iets van de saamhorigheid en gedeeld leed van maart 2018 vasthouden, kiezen voor elkaar, in plaats van voor de platte jijbakkerij van Baudet c.s.

 18. bureaulesswatts.nl

  @cOen, uw reactie : dat is nu wat ik bedoel hierboven. Veel plezier met Jack morgen, waar u vast een ‘strakke’ plasser van krijgt 🙂

  @ Scherpschutter, leest u de wikipedia pagina over Alexis de Toqueville erop na .

 19. [email protected] 🤔

  Ik denk dat een partij als StadsBelang een goede partij zou zijn als Utrechtse lokale partij,opkomend voor de inwoners van Utrecht.
  Een landelijke partij heeft toch met landelijke invloed te maken.

 20. Scherpschutter

  @bureaulesswatts

  Waarom? De Wiki pagina van de Toqueville verandert echt niets aan het feit dat u niet in een democratie leeft of er zelfs ook maar ooit in één geleefd heeft…LOL.

 21. Hans

  Scherpschutter weet niet wat neoliberalisme is…

 22. bureaulesswatts.nl

  @ Scherpschutter . Ik lach me helemaal gek . Succes ! Veel plezier ook met Jack morgen .

 23. Thomasje

  Vertaal maar eens Baudet uit het Frans naar het Nederlands. (Ezel)
  Passende naam voor de aanvoerder van deze club!

 24. Koel Hoofd

  We leven in een democratie en daarin behoort iedereen een stem te krijgen, ook al ben je het niet met die stem eens.

  Gideon of een andere FvD losbol in onze kneiterlinkse gemeenteraad heeft wel een hoog vermakelijkheidsgehalte. Maar is onze stad daar wel bij gebaat?

  Ze verzanden nu al in onzin details en in hyperemotionele beuzelarij, met de FvD erbij zijn ze alleen maar bezig met elkaar dooie vliegen af te vangen. Zeker D66 want die zijn zo moreel superieur dat ze op elke domme slak zout leggen omdat ze dat hun morele recht vinden. Maar terwijl ze daar allemaal lekker mee bezig zijn, gaat onze stad er wel stiekem aan, moeten we verplicht allemaal fietsen en staan er straks ook windmolens in het Maximapark.
  Alleen al om die reden hoeven mogen ze van mij wegblijven, al zou het wel heel vermakelijk zijn als ze een zeteltje weten te scoren.

  @Bureaulesswatss
  De weg terug naar de democratie?
  Van welke social media planeet kom je?
  Dit is nou democratie live in actie man, hoe democratisch wil je het hebben?
  Dit zijn namelijk volksvertegenwoordigers die dit elkaar aandoen, en plein publique ook nog. Nog even en ze gaan ook hier met elkaar op de vuist, zoals dat in andere landen al met enige regelmaat gebeurd. Intussen is Geert Wilders al wel bijna een nestor in de 2e kamer, zit de FvD er na alle ophef ook nog steeds, en hebben we 18 (!) politieke partijen in de 2e kamer en zoveel lokale partijen dat de gevestigde orde pijn begint te lijden. We zijn daarmee de meest verfijnde democratie ter wereld, ze komen niet eens aan regeren toe. En daarnaast, daar zijn toch die internationaal bindende afspraken en wet en regelgeving voor bedoeld?

  @Marcel
  Het is nu een beetje laat voor een Leefbaar Utrecht versie 2.0.

 25. Theo

  Ik zie interessante discussies loskomen.
  Laat dat ook maar in de gemeenteraad gebeuren.
  Een man als Gideon van Meijeren praat je niet gauw onder tafel.

 26. Toine Goossens

  Akelig om te zien hoe het forum van Dirkje Baudet zo veel kwalijk denkende mensen verenigt. Met verkrachting van historische gebeurtenissen en migranten als kwade genius duiden. Het doet mij denken aan de opkomst van H een eeuw geleden.
  Blijf deze mensen tegenspreken. Confronteer hen met de idiotie van hun bralwoorden. Doe dat als een democraat in de betekenis die Alexis de Tocqueville daaraan gaf. Laat je nooit verleiden tot een dictatuur van de meerderheid.

  Alle minderheden hebben recht op respect. De manier waarop elitair links Nederland minderheden dwangmatig tot ander gedrag verplicht, is de oorzaak van het toenemende rechtse verzet.
  Iedereen heeft dezelfde rechten, VN verdragen en het EVRM zijn er voor iedereen. Maar daar gebruik van maken is slechts weggelegd voor de hoog opgeleide elite. Die doen dat louter om hun cultuur, hun normen en waarden aan alle anderen op te leggen. Dat is zelfzucht ten voeten uit.

  Linkse zelfzucht lokt rechtse zelfzucht uit. Links creert een tweedeling in Nederland stop daarmee. Verandering is alleen verbetering als dat door iedereen zo wordt gevoeld.

 27. Hugo Aylva

  @bureaulesswatts

  ‘De meeste mensen weten ook helemaal niets over het FvD, behalve zij die de partij volgen via facebook’

  Nou, ik volg de partij zoals ik iedere andere partij volg, namelijk door debatten te kijken op tweedekamer.nl. Zo u ook eens moeten doen, want blijkbaar knippen ze op FB alle tenenkrommende, xenofobe en ridicule opmerkingen eruit voor ze een filmpje plaatsen.

 28. Speak Up

  @ Toine

  Op welke linkse elite doel je eigenlijk?

  Sinds Thatcher, Reagan en Lubbers waait er een rechtse neo liberale agenda. Het grote internationale bedrijfsleven is de baas. Politici dansen naar hun pijpen. In Nederland ook duidelijk waarneembaar. Dat = de rechtse agenda.

  Niet voor niets dat ook klein rechts vaak gesteund wordt vanuit deze bedrijven (waar hebben we dit eerder gezien?). Dit houdt namelijk de rechtse status quo intact. Ook al wordt er voor de camera’s mist verspreid.

  In Utrecht wordt het college volmaakt door D’66 en Christen Unie. Beiden geen linkse partijen. D’66 is VVD-light. Niet voor niets helpt men de VVD steevast landelijk in het zadel. Ze zijn iets meer met klimaat en mensenrechten bezig (in naam/ woorden vooral; zie het afghanistan debacle), maar door hun eigen rechtsere economische agenda veroorzaken ze die problemen deels zelf.

  Christen Unie is een conservatief christelijke partij, dus niet links.

  De wereld verlangt juist naar een vele grotere sociaal democratische, dus linkse agenda, die arbeiders/ personeel betere rechten geeft, die primaire levensbehoeften betaalbaar houdt en de positie van de mens als zelfstandig wezen overeind houdt. Juist in een neo liberale koers en dus rechtse koers is de meerderheid van de mens de onderkant van het piramidespel die de bovenkant moet voeden. De bovenkant is greedy, dus dit gaat met steeds meer dwang en ellende gepaard. De onderkant en middenklasse wordt hoe dan ook steeds harder de schulden in gedwongen. De rijkste verdienen daar fors aan.

  Het zijn de conservatief rechtsen, met steun van klein rechts, die deze agenda met nog meer kracht doorvoeren. Je hoeft alleen maar te kijken wie hun donateurs zijn.

 29. Verbaasde Vera

  Wauw Toine. De stap van de opkomst van H naar ‘links’ de schuld geven van de fouten in het gehele politieke spectrum én het veroorzaken van een tweedeling in Nederland zag ik niet aankomen.

  Maar je hebt me overtuigd hoor, ik word nu rechts, dankzij jouw sterke verhaal. Andersdenkenden de schuld geven van alles wat er mis is, dat is wat we nodig hebben in 2022. Ik ben blij dat er nog mensen als jij zijn, die de tweedeling in Nederland effectief bestrijden!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).