LIVEBLOG: Gemeenteraadsverkiezingen Utrecht LIVEBLOG: Gemeenteraadsverkiezingen Utrecht

LIVEBLOG: Volg hier de gemeenteraadsverkiezingen Utrecht 2022

LIVEBLOG: Volg hier de gemeenteraadsverkiezingen Utrecht 2022
Woensdag 16 maart mocht Nederland weer naar de stembus. In dit liveblog volg je alle ontwikkelingen rondom de Utrechtse gemeenteraadsverkiezingen 2022.

Woensdag 16 maart mocht Nederland weer naar de stembus. In dit liveblog volg je alle ontwikkelingen rondom de Utrechtse gemeenteraadsverkiezingen 2022.

Alle stemmen zijn geteld

Nadat alle stemmen zijn geteld heeft er nog een zetelverschuiving plaatsgevonden. Volt krijgt er nu in totaal 3 en DENK 1. GroenLinks is de grootste geworden en komt met 9 zetels in de raad, gevolgd door D66 met 8 zetels.

 

De komende tijd moet er een coalitie gemaakt worden. In Utrecht zijn er 45 zetels, om een meerderheid te halen zijn er dus 23 zetels nodig. Via deze tool kan je zelf partijen uit- en aanvinken om zo tot 23 zetels te komen.

 

23.55 – De voorlopige uitslag

De grootste partij is voorlopig GroenLinks geworden, zij hebben tot zover 18,3 procent van de stemmen gekregen in Utrecht. D66 is de voorlopige tweede grootste partij en heeft 16,1 procent van de stemmen gekregen. Het is dus een voorlopige uitslag op basis van 85 procent van de stemmen die zijn geteld.

 

Op Twitter laat de gemeente Utrecht ook een voorlopige zetelverdeling zien:

 

 

 

23.53 – Burgemeester Sharon Dijksma gaat de voorlopige stemuitslag vertellen in TivoliVredenburg

 

23.27 uur – Quiz in TivoliVredenburg

Terwijl er in TivoliVredenburg wordt gewacht op de voorlopige stemuitslag wordt er een quiz gedaan:

 

23.20 uur – Opkomstpercentage vandaag

Het opkomstpercentage in Utrecht was vandaag 56,4 procent laat de gemeente weten op Twitter. Dat is lager dan bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Toen was 59 procent van de stemgerechtigden in Utrecht gaan stemmen.

 

22.49 uur – Utrechtse Volt over de gemeenteraadsverkiezingen
Volt-lijsttrekker Ruud Maas: “We hebben vandaag geen campagne meer gevoerd. Enkel in de ochtend hebben we nog even staan flyeren op Utrecht Centraal. Verder is het afwachten. Ik heb vandaag een relaxte dag gehad en heb zelfs nog een beetje gewerkt. We hebben ingezet op 3 zetels. Afgelopen jaar hebben we wat problemen gehad binnen de partij, dat zal je niet zijn ontgaan, en we verwachten dat we dit nu ook wel merken. Maar afgaande op de exitpolls in Rotterdam en Zwolle kunnen we zeggen dat het er goed uitziet. Bij 3 zetels gaat de kurk wel van de fles.”

22.42 uur – Utrechtse VVD verwacht geen zetel te verliezen
VVD-lijsttreker Marijn de Pagter: “We hebben met de partij maanden naar dit moment toe gewerkt. Ik ben trots op alle mensen die hieraan hebben meegewerkt. Nu is er niets meer aan te doen en moeten we de uitslag afwachten. Dat zorgt wel voor een gezonde spanning. We hebben 6 zetels en we verwachten dat dit ook zo blijft, maar het zou mooi zijn als dat er 7 worden. We hebben met de woningbouw in Polder Rijnenburg wel een punt kunnen maken waar we veel stemmers mee hebben kunnen aanspreken.”

 

22.20 uur – Burgemeester Dijksma test alvast de videoverbinding
Rond middernacht maakt burgemeester Sharon Dijksma de voorlopige uitslag bekend via een videoverbinding. Zij testte vlak voor de verkiezingen positief op corona. Op Twitter laat ze weten dat de techniek in orde is, zodat ze straks vlekkeloos de uitslag bekend kan maken op de uitslagenavond in TivoliVredenburg.

 

22.12 uur – Ook GroenLinks kijkt in spanning toe naar de eerste resultaten
Ook GroenLinks-lijsttrekker Julia Kleinrensink kijkt in spanning toe naar de eerste resultaten. De partij is aanwezig bij De Utrechter Stadsbrasserie. “Het is een hele gezellige avond, maar natuurlijk ook erg spannend. In sommige steden zijn de exitpolls erg goed voor GroenLinks. Het is nu wachten op de resultaten in Utrecht. Ik ben erg benieuwd welke kant we opgaan. Wij willen een groen en progressief Utrecht. Het maakt natuurlijk ook uit of GroenLinks of D66 de grootste wordt, dat is nog even afwachten”, aldus Kleinrensink.

22.10 uur – Uitslagenavond TivoliVredenburg van start
Elif Borucu, medewerkster van de gemeente, heet iedereen welkom in TivoliVredenburg bij de uitslagenavond. De avond start met video’s over het belang van stemmen in Utrecht. Later is er nog de mogelijkheid om te netwerken.

 

21.55 uur – Utrechtse PvdA teleurgesteld op exitpoll Rotterdam
De Utrechtse PvdA reageert teleurgesteld op de exitpoll van Rotterdam. Volgens de peilingen verliest de partij een zetel. In Rotterdam blijft Leefbaar Rotterdam de grootste partij met 21,2 procent van de stemmen. Bij de vorige verkiezingen was dat 20,5 procent.

 

21.47 uur – D66 lijsttrekker Maarten Koning licht gespannen
D66 lijsttrekker Maarten Koning zegt licht gespannen te zijn voor de uitslag. “Uiteraard voel ik een beetje de zenuwen. Dat bouwt op naar het moment suprême, de uitlslag. Maar ik ben heel trots op ons team en de campagne die we gevoerd hebben. We hebben laten zien waar D66 voor staat en de Utrechters meegenomen in ons verhaal. We willen een bruisende stad, goed onderwijs en woningbouw is erg belangrijk. Nu is het afwachten”, aldus de lijsttrekker.

21.30 uur – Deuren TivoliVredenburg openen
Een spannend moment voor politieke partijen breekt aan. In TivoliVredenburg zijn de deuren voor de uitslagenavond geopend. De verwachting is dat de resultaten van de stembureaus rond middernacht binnenkomen. Burgemeester Dijksma maakt via een digitale verbinding de voorlopige uitslag. Zij kan niet fysiek aanwezig zijn bij het evenement omdat ze besmet is geraakt met het coronavirus.

 

21.21 uur – Gezonde spanning bij D66
Bij Sociëteit de Vereeniging aan de Mariaplaats in Utrecht heerst gezonde spanning bij D66. In afwachting van de uitslag hoort de partij het eerste goede nieuws binnenkomen.

 

21.15 uur – Stemmen tellen begonnen
Alle containers met stembiljetten worden opengemaakt en op de grond gelegd. Het tellen kan beginnen!

 

 

21.00 uur – Stembussen gesloten
Alle stembureaus in Utrecht zijn gesloten. Terwijl de kerkklokken van de Geertekerk luiden, wordt de deur van het stembureau dichtgedaan. 

 

20.55 uur – Laatste stemmers nog naar de stembus
De laatste stemmers gaan nog snel naar de stembus voordat deze sluiten. Op het stembureau Neude komen de laatste mensen nog druppelsgewijs binnen. Dagvoorzitter Maaike: “Ik heb nog nooit meegemaakt dat er op het laatste moment zoveel mensen zijn.”

20.45 uur – Laatste kwartier is ingegaan
Alle stembureaus zijn nog een kwartier geopend. Tot nu toe heeft deze gemeenteraadsverkiezingen een opkomst van 55,6 procent. Vier jaar geleden was dat nog 59 procent. Het ziet er dus naar uit dat de opkomst iets lager is dan de vorige gemeenteraadsverkiezingen.

 

19.14 uur – Opkomstpercentage bereikt 48.5 procent
Utrecht heeft nog steeds de hoogste opkomst van de steden. Op dit moment is dat 48.5 procent.

 

19.00 uur – Uitslagenavond in TivoliVredenburg

Over twee uur sluiten de stembussen en gaat het stemmen tellen beginnen! In Utrecht kun je vanaf 21.30 in TivoliVredenburg terecht voor de uitslagenavond die tot een uur of 01.00 zal duren. Klik op deze link om je aan te melden. Ook is er een livestream van de uitslagenavond, die is vanavond te volgen via gemeenteutrecht.connectedviews.nl.

 

18.49 uur – Opkomstpercentage Utrecht nog steeds hoogste van G4

En nog steeds is het opkomstpercentage in Utrecht het hoogste van de G4.  In Utrecht heeft inmiddels 46,1 procent van de stemgerechtigden gestemd. In de laatste update laat de gemeente Amsterdam weten dat de stemopkomst bij hun 34 procent is. In Den Haag is dat inmiddels 36,7 procent en in Rotterdam 32,3 procent.

 

18.06 uur – Drukte bij stembureau Utrecht Centraal

Het is spitstijd op het treinstation. De rij om te stemmen bij Utrecht Centraal wordt steeds langer:

 

17.08 uur – Ruim 1/3 deel van de Utrechters heeft gestemd
Met nog minder dan vier uur te gaan tot de stembureaus sluiten, is het opkomstpercentage in Utrecht inmiddels 37 procent. Bij veel stembureaus in Utrecht was het vanmiddag  rustig. Maar verwacht wordt dat het bij de stembureaus rond Utrecht Centraal druk wordt door de avondspits.

 

16.32 uur – Wat stemt Utrecht?

Tim, 21 jaar, gaat niet stemmen

“Ik stem niet, het verandert echt helemaal niks. Ik heb er geen vertrouwen in. Het heeft weinig zin. Landelijk heb ik wel gestemd, maar meer omdat mijn ouders zeiden: doe het nou. Toen heb ik op de PVV gestemd.”

Foto: Owen O’Brien

 

16.10 uur – Wat stemt Utrecht?

Nick, 26 jaar, gaat waarschijnlijk op Bij1 stemmen

“Ik moet nog stemmen en ga waarschijnlijk op Bij1 stemmen omdat zij links en progressief zijn en daar houd ik van.  Thema’s als gelijkwaardigheid, woningmarkt en duurzaamheid vind ik belangrijk. Er zijn eigenlijk weinig dingen die mij niet boeien. Ik kan bij de gemeenteraadsverkiezingen niet één of twee thema’s noemen die het belangrijkst zijn. Voordat ik ga stemmen wil ik nog wel de stemwijzer invullen. Bij1 kwam er het hoogst uit bij de landelijke verkiezingen voor mij en ik ben benieuwd of dat nu weer zo is. Ik ga ervan uit dat de partij weer bovenaan staat, maar anders moet ik nog even kijken waar ik op ga stemmen. Dan moet ik me even inlezen in de partijprogramma’s.”

Foto: Owen O’Brien

 

15.23 uur – Wat stemt Utrecht?

Hedwig stemt op een vrouwelijke politica en heeft haar keuze gemaakt met ‘Iene miene mutte’ in het stemhokje in TivoliVredenburg.

“Ik twijfel of ik op een landelijke of lokale partij ga stemmen. Maandagavond wilde ik naar het grote lijsttrekkersdebat in TivoliVredenburg, maar ik mocht niet meer naar binnen omdat het vol was. Mijn stem zal in ieder geval gaan naar een vrouwelijke politica. Belangrijke thema’s zijn voor mij wonen en verkeer. Ik fiets zelf veel en woon in de Utrechtse Wijk C. Ik vind het van belang dat de woningbouwverenigingen niet meer hun huizen kunnen verkopen en dat er genoeg sociale woningbouw is. Een ander thema is overlast in Utrecht en de aanpak daarvan.”

Foto: Owen O’Brien

 

15.10 uur
Om 15.00 uur zijn inmiddels  83.271 Utrechters naar de stembus geweest laat de gemeente weten:

 

15.02 uur – Opkomst bijna 30 procent in Utrecht

Van de vier grote steden in Nederland – Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht – is de stemopkomst in Utrecht nu het grootst met 29,5%. In Den Haag heeft een kwart van de stemgerechtigden nu gestemd en in Rotterdam 21 procent, zo is te lezen via de website opkomstenuitslag.nl. Rond twee uur heeft in Amsterdam zo’n 19 procent van de stemgerechtigden gestemd, laat Het Parool weten.

 

14.34 uur – Wat stemt Utrecht?

Jaap, 68 jaar, stemt op Partij voor de Dieren

“Ik stem op Partij voor de Dieren, omdat ik dieren belangrijk vind. Ik ga ook vaak naar dierentuinen. Dieren hebben het moeilijk deze tijd door de overbevolking van de mensen. Natuur en milieu is een belangrijk thema voor mij. Maar ook wonen en de woningnood vind ik belangrijk. Door de krant van DUIC heb ik mij verdiept in de gemeenteraadsverkiezingen. Daar stond afgelopen week een aantal pagina’s in met wat de partijen over bepaalde onderwerpen vinden.”

 

14.07 uur – Wat stemt Utrecht?

Mieke, 25 jaar, stemt op GroenLinks

“Ik vind het belangrijk dat er veel groen is, dat er veel aan het klimaat wordt gedacht en ik houd van de sociale aanpak tegen racisme. Duurzaamheid en klimaat zijn de dingen die ik het belangrijkste vind en dan kom ik bij GroenLinks uit. Maar ook zorg, wonen en onderwijs zijn thema’s die belangrijk zijn. Mijn vriend en ik hebben een huis kunnen kopen met hulp van mijn ouders, maar als je die hulp niet hebt, dan kan het niet. Dat is heel erg wrang. Ik geloof dat alle partijen wel claimen dat ze daar iets aan gaan doen, maar van GroenLinks weet ik dat zij mijn visie daarin hebben: meer sociale huur en meer middenklassewoningen. Ik heb de stemwijzer voor Utrecht ingevuld, maar van sommige onderwerpen weet ik wat minder af. Die laat ik dan in het midden, daardoor kom ik bij hele andere partijen uit dan mijn gevoel zegt. GroenLinks is dus eigenlijk meer een gevoelsstem.”

 

13.32 uur – Minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken ging stemmen en kijken bij het tellen van de stemmen, een kort verslag: 

Iets na half één komt minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken aan bij het Beatrixtheater in Utrecht. Ze woont zelf in de binnenstad en komt hier om haar stem uit te brengen. ‘Goedemiddag’, zegt de minister als ze binnenkomt. ‘Ik mag gaan stemmen bij mijn eigen stembureau. Ik heb alles bij me, dus aan wie mag ik als minister mijn stempas geven?’

Tijdens en na het uitbrengen van haar stem praat ze nog wat met de medewerkers van het stembureau. Ze vraagt aan hen of ze het al lang doen en hoe de dag verloopt. Aan DUIC vertelt Bruins Slot hoe belangrijk het is om te stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. ‘Juist nu, ook ten tijde van de oorlog in Oekraïne, besef ik dat we écht in een vrij land leven. En in een vrij land mag je je stem uitbrengen. We leven in een democratie, dus je stem doet ertoe’, aldus Bruins Slot. ‘Iedereen die vandaag nog niet gestemd heeft, ga vooral je stem uitbrengen.’

‘Ook als je hier de deur uitloopt van je eigen huis, dan is alles wat je ziet waar de gemeente zich mee bezighoudt. Van het bouwen van woningen tot het aanleggen van goede wegen en van lantaarnpalen tot groen in de buurt’, gaat ze verder. ‘Wat de raad besluit, merk je eigenlijk ook gewoon in je straat.’

Daarna is het op naar de jaarbeurs, om te kijken bij het tellen van de stemmen. En dat doet minister Bruins Slot niet alleen. ‘Ik heb een hele mooie brief van de negenjarige Sacha gekregen. Ze wil stemmen gaan tellen, maar dat mag pas als ze achttien is. Daar is ze het niet mee eens’, vertelt ze. ‘Ik dacht: ik ga zelf kijken, dus misschien heeft ze wel zin om mee te gaan. Over een jaar of negen mag ze het zelf doen, maar dan kunnen we nu alvast bekijken hoe het is.’

Foto: Owen O’Brien

 

13.22 uur – Sfeervol stemmen 

Bij het stembureau in het Stadsklooster kun je met sfeer komen stemmen:

 

13.16 uur – Wat stemt Utrecht?

Gerrit-Jan, 28 jaar, stemt op ChristenUnie

“Ik vind het een sympathieke partij en ik sta achter de meeste standpunten. Zij kijken hoe ze de stad groter kunnen maken en naar hoeveel huizen er gebouwd moeten worden. Zij zijn voor verdere uitbreiding zowel in de stad als buiten de stad, maar kijken daarbij wel naar de leefbaarheid. Wonen vind ik dus een belangrijk thema, maar groen in de stad ook. Ik ben voor minder auto’s en meer fietsers, in tegenstelling tot sommige anderen. Ik heb mij verdiept in de gemeenteraadsverkiezingen door de stemwijzer in te vullen en het nieuws te volgen. Maar ik ben ook wel een trouwe ChristenUniestemmer.”

 

12.37 uur – Rijen bij bibliotheek Overvecht
Bij bibliotheek Overvecht stond er rond 12.00 uur een rij met mensen die gingen stemmen. In totaal zijn er vandaag rond de 200 personen geweest. Bij zwembad de Kwakel is het wat rustiger, daar zijn rond 12:00 uur 165 stemmers geweest. Stembureau voorzitter Joeri Verweij: ‘Wij zijn wat later open gegaan omdat we te weinig stembureauleden hebben. Het is nog wel rustig, de rij is maximaal vier mensen.’

Vier jaar geleden was de opkomst tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in de wijk Overvecht het laagst. Er kwam maar 40,7% van de stemgerechtigden naar de stembus.

 

12.19 uur – ⅕ deel van de Utrechters heeft gestemd
Inmiddels heeft het opkomstpercentage de 20 procent aangetikt. Dit betekent dat ⅕ deel van de Utrechters een bezoek heeft gebracht aan de stembus. Op de meeste plekken is het nog erg rustig. Ook op Utrecht Centraal is het inmiddels weer wat rustiger. Daar neemt zeer waarschijnlijk de drukte rond de spits weer toe.

Foto: Twitter @HannahCammeraat

 

12.04 uur – Wat stemt Utrecht?

Erik, 52 jaar, stemt op PvdA

“Ik wist nog niet waar ik op ging stemmen. Daarom heb ik vanochtend nog allerlei stemwijzers gedaan. Uiteindelijk viel mijn stem op een dame van de PvdA. Zij heeft geflyerd in Lombok, waar ik woon, en ik vond dat ze een bevlogen verhaal vertelde. Er zijn wel een paar thema’s die ik belangrijk vind: gezondheidszorg, wonen en milieu. Maar er zijn ook dingen waar ik echt helemaal niks van wist, zoals Polder Rijnenburg en of er meer windmolens moeten komen. Wat me tegenstaat is dat het allemaal heel landelijk lijkt te zijn, terwijl het hier gaat om lokale dingen. Het is net alsof het landelijke beleid het gemeentelijke beleid moet gaan bepalen.”

 

11.30 uur – Sasha (9) schreef brief aan minister om te helpen bij stemmen tellen
Om 12.30 komt minister van Binnenlandse zaken Hanke Bruins Slot naar Utrecht om te kijken bij het stemmen tellen in de Jaarbeurs. De 9-jarige Sasha heeft haar een brief geschreven met de vraag of zij mag helpen bij het tellen van de stemmen. Ze kreeg antwoord en is uitgenodigd om mee te gaan.

 

Foto: Twitter @stijntjejanssen

 

11.17 uur – Opkomst boven 16 procent
De gemeente Utrecht laat weten dat de opkomst om 11.00 uur een percentage van 16,2 heeft bereikt. In totaal hebben nu 45.334 Utrechters hun stem uigebracht.

 

10.51 uur – Utrecht op plek drie van hoogste opkomst tot nu toe
In Utrecht heeft 15% van de inwoners al zijn stem laten horen. Daarmee staat de stad op plek drie van de hoogte opkomst tot nu toe. De gemeente Harderwijk is na twee dagen stemmen een van de gemeenten met de hoogste opkomstcijfers. Hier had halverwege de ochtend ruim 23 procent van de kiezers gestemd. Nijmegen staat op plek twee met 19 procent.

 

10.27 uur – Drukte stembureau Utrecht Centraal neemt langzaam toe
Kiezers weten deze ochtend de stembussen op Utrecht Centraal goed te vinden. Veel mensen bezoeken voor de werkdag nog het stembureau.

gemeenteraadsverkiezingen Utrecht Centraa
Foto: Owen O’Brien

09.30 uur – Opkomst boven 10 procent
Stembureaus zijn nu twee uur geopend. In deze uren heeft 5 procent van de Utrechters al een bezoek gebracht aan de stembus. De totale opkomst staat nu op 11,8 procent.

 

09.15 uur – Gemeenteraadsverkiezingen Utrecht 2022 in cijfers

 • Dit jaar is stemmen mogelijk op 226 plekken in Utrecht.
 • 96 procent van de stembureau’s is toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking.
 • Dit jaar doen 20 partijen mee in Utrecht.
 • In totaal zijn er 45 zetels te verdelen.
 • Op de stembureaus werken 1800 vrijwilligers.
 • Bij het centraal stemmentellen in de Jaarbeurs zijn dat 800 mensen.

 

09.00 uur –  Burgemeester Sharon Dijksma stemt vandaag niet zelf
De Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma zou rond deze tijd haar stem uitbrengen bij het College voor de Rechten van de Mens. Dat gaat niet door. Gisteren liet ze weten dat ze besmet is geraakt met het coronavirus. “Het betekent echter niet dat mijn stem voor de gemeenteraadsverkiezingen verloren gaat. Gelukkig kun je iemand machtigen die voor jou stemt, wat ik ook heb gedaan”, laat Dijksma weten.

Door de COVID besmetting is Dijksma vanavond digitaal aanwezig bij de bekendmaking van de tussentijdse uitslag in TivoliVredenburg. 

 

08.44 uur – Bijzondere plekken om te stemmen
In Utrecht kun je op een aantal bijzondere plekken je stem uitbrengen. Één van de bijzondere locaties is het Spoorwegmuseum (zie onderstaande foto). Ook in Stadion Galgenwaard en in de grote trouwzaal van het stadhuis is het mogelijk om te stemmen. Volgens de medewerkers is dit voor Utrechters dé kans om de trouwzaal te zien.

08.34 uur
Weet je nog niet wat je moet stemmen? Kieskompas kan je daar bij helpen. Benieuwd hoe zo’n kieskompas gemaakt wordt? Lees dan ons artikel met projectmanager Jeroen van Lindert.

 

07.42 uur – Eerste stemmers in het stadhuis
Bij het stadhuis worden de eerste stemmen uitgebracht in de grote trouwzaal. De twee stembureaus in het stadhuis zijn toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking en heeft auditieve en visuele hulpmiddelen.

07.30 uur – Stembureaus geopend
Alle stembureaus in Utrecht zijn geopend. Dit jaar is stemmen mogelijk op 226 plekken in de stad. Dat is 45 meer dan bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2021. Op zoek naar het dichtstbijzijnde stembureau? Bekijk deze link voor een overzicht. Stemmen kan tot 21.00 uur. 

 

07.00 uur
Goedemorgen! Over een half uur gaan alle stembureaus in Utrecht open voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Het stembureau op het centraal station heeft haar deuren een kwartier geleden al geopend. 

Gisteren en maandag hebben de eerste mensen hun stem uitgebracht. Op deze dagen zijn al ruim 11-duizend Utrechters bij de stembus geweest. De grootste opkomst wordt vandaag verwacht.

6 Reacties

Reageren
 1. Berdien van der wilt

  Mooi! Op een goede opkomst in Utrecht 👊

 2. Peter

  Stem dan maar liever niet, Tim! (16:32 uur)

 3. Hans

  Jaap heeft gelijk. Dieren zijn belangrijk. En weet je wat het is? Mensen zijn ook dieren.
  Sympathiek standpunt van Jaap. En ontwapenend dat hij het opneemt voor de dierentuinen. Dat politiek correcte gelul dat die afgeschaft moeten worden, daar ben ik het vanzelfsprekend mee oneens.

 4. Realist

  Teleurstellend dat bijna de helft niet stemt. Zij hadden een verschil kunnen maken door het kneiterlinkse bestuur naar huis te sturen.

 5. Jolanda

  Als dit zo blijft, dan is college GL, D66 en CU exit in Utrecht. Heerlijk. En geen FvD in Utrecht!

 6. Joepie

  @Welk kneiterlinks bestuur? Het moet juist linkser, voor de bewoners.

  @jolanda. Huh?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).