Marry Mos (GroenLinks) beste raadslid van Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Marry Mos (GroenLinks) beste raadslid van Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Marry Mos (GroenLinks) beste raadslid van Utrecht

Marry Mos (GroenLinks) beste raadslid van Utrecht

Tijdens een door studentenvereniging SSR NU georganiseerd debat gisteravond is GroenLinks fractievoorzitter Marry Mos uitgeroepen tot Utrechts raadslid van het jaar. De studentenvereniging vroeg journalisten van de regionale media een top drie van best functionerende raadsleden op te stellen. Drie Utrechtse gemeenteraadsleden werden genomineerd, te weten Willem Buunk (VVD), Vincent Oldenborg (Leefbaar Utrecht) en Marry Mos. De prijsuitreiking vond plaatst tijdens een debat tussen fractievoorzitters van de lokale politieke partijen over de vraag wat er is terechtgekomen van de plannen en beloftes in de verkiezingstijd.

Mos, sinds 2001 actief in de Utrechtse politiek en vanaf 2006 fractievoorzitter van GroenLinks Utrecht, woont sinds 1993 in Utrecht en was voorheen werkzaam in de cliëntenbeweging in de geestelijke gezondheidszorg. Waar andere lokale politici gretig gebruik maken van de social media om hun achterban te bereiken is Mos een ‘low profile politicus’. Geen Facebook account en haar enige tweet dateert van 2 februari 2010. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen destijds gaf zij op Twitter te kennen:Nog 28 dagen tot de gemeenteraadsverkiezingen! Ik heb er zin in!!!’, met daarachter een link naar haar profielpagina op de website van GroenLinks Utrecht. Haar beloftes daar spitsen zich toe op emancipatie en solidariteit, groen in de stad, schone lucht en een actieve en betrokken invulling van haar fractievoorzitterschap in direct contact met bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties.

In een eerder interview met Mos in Linksom, het (inmiddels digitale) ledenmagazine van GroenLinks Utrecht, omschrijft ze haar politieke stijl als één van naar de mensen toe. ‘Bewoners, ondernemers en belangenorganisaties weten goed wat nodig is en hoe beleid kan uitpakken in de stad. Het is belangrijk daar rekening mee te houden, ideeën te toetsen aan de praktijk en draagvlak te creëren’, aldus Mos. ‘Het is daarom belangrijke altijd op straat te zijn, in contact met mensen, zodat je hen serieus kan nemen en weet wat je doet.’

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).