Nieuwkomersinterview: Forum voor Democratie Utrecht wil ‘macht en geld teruggeven aan de burger’ Nieuwkomersinterview: Forum voor Democratie Utrecht wil ‘macht en geld teruggeven aan de burger’

Nieuwkomersinterview: Forum voor Democratie Utrecht wil ‘macht en geld teruggeven aan de burger’

Nieuwkomersinterview: Forum voor Democratie Utrecht wil ‘macht en geld teruggeven aan de burger’
Foto: Owen O'Brien
Forum voor Democratie doet dit jaar voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht. Lijsttrekker George Woodham vertelt aan DUIC over de plannen die zijn partij heeft voor Utrecht.  Zijn partij wil ‘de macht en het geld teruggeven aan de burger’.

Forum voor Democratie doet dit jaar voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht. Lijsttrekker George Woodham vertelt aan DUIC over de plannen die zijn partij heeft voor Utrecht.  Zijn partij wil ‘de macht en het geld teruggeven aan de burger’.

Waarom doet Forum voor Democratie mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht?

“Er is in Nederland een groot probleem. Er is een enorm democratisch deficit: de burger is de eerste die betaalt en de laatste die bepaalt. Forum voor Democratie is de enige partij in dit land die keihard opkomt voor de rechten van de burger en de macht bij de burger terug wil brengen. Dat is de missie van de partij. Dat moet je naast landelijk, juist ook lokaal doen en daarom doen wij mee. De burger moet overal de baas zijn, in de gemeente, in de provincie, in de Kamer en ook in de Trêveszaal. De burger heeft geen democratische wapens nu. Het referendum is er niet, een gekozen burgemeester is er niet. De burger heeft geen donder te vertellen, maar moet toch overal voor betalen.”

Kunt u uitleggen waarom u ervoor heeft gekozen om D66 achter u te laten en over te stappen naar Forum voor Democratie?

“De waarden die Hans van Mierlo had, hoe hij het beter wilde en de macht terug wilde brengen bij de burger, dat is waar ik als tiener door geïnspireerd raakte. D66 heeft dat niet meer en is alleen maar bezig met in je e-mails kijken, niet luisteren naar de burger, macht weghalen bij de burger en veel meer macht naar Europa brengen. Daar kan je niet meer bij zitten. Zelfs mijn organen roven ze nog uit mijn overleden lichaam. Dat is niet mijn club. Forum voor Democratie staat voor vrijheid en macht naar de burger.”

Wat zijn punten die jullie gelijk willen aanpakken?

“De burger moet een democratisch wapen hebben in de vorm van een bindend referendum. Hij moet kunnen besluiten over de zaken in zijn land en in zijn stad. Als politici één ding kunnen, is het niet luisteren naar de burger: ze begrijpen er geen donder van. De burger moet bepalen, want die betaalt ook. Om een voorbeeld te noemen: als ik naar de kapper ga, dan bepaal ik ook wat voor kapsel ik wil hebben en niet de kapper. Vertrouwen is leuk, maar controle is beter. Daarom wil Forum voor Democratie dat de burgers de macht die politici hebben, kunnen controleren. De media doen dat niet of nauwelijks en de kamer is ook een poppenkast. Constant worden er besluiten genomen die mensen niet willen. Niemand wil die euro, niemand heeft zin in hyperinflatie, stijgende huizenprijzen, woningnood of massa-immigratie. Maar het gebeurt allemaal.

Waarom zouden Utrechters moeten stemmen op Forum voor Democratie?

“Naast macht terug naar de burger, willen we ook lastenverlichting. De kosten stijgen enorm, maar de loonontwikkeling blijft daarbij achter en de inflatie gaat door het dak. Er wordt heel veel geld uitgegeven aan het klimaat dat niet gered hoeft te worden, aan die windmolens die niemand wil hebben, bijvoorbeeld. Dat moeten we niet doen. Dat geld is van de burgers en dat moet zo snel mogelijk naar hen terug. Als je de andere lokale politici hier in de debatten hoort, zitten ze alleen maar cadeautjes uit te delen om leuk over te komen naar de kiezer, maar ze hebben het nooit over wie dat allemaal moet betalen. Alle besparingen die we in de gemeente treffen, willen we meteen vertalen naar een lastenverlichting. Als we 100 miljoen besparen dan kan de OZB (onroerendezaakbelasting, red.) eraf. Als we nog meer besparen dan we aan lokale belastingen kunnen terugbrengen, wil ik het desnoods cash gaan uitdelen op het Vredenburg. Het kan anders, maar mensen moeten dan wel anders gaan stemmen, want als je niet anders stemt, verandert er niks.”

Wat zijn je verwachtingen van het meedraaien in de gemeenteraad?

“Meedraaien? Ik ga helemaal niet ‘meedraaien’. Ik ga de burger vertegenwoordigen en zorgen dat hij zijn macht en geld terugkrijgt en hoe meer FVD’ers er in de raad zitten, hoe eerder we dat kunnen regelen.”

Wil jij DUIC steunen en een prachtig boek met de beste fotografie en verhalen van Utrecht in 2021 ontvangen? Voor 24,95 euro is DUIC in 2021 te bestellen en daarmee steun je direct onze journalistieke werkzaamheden.

Gekoppelde berichten

41 Reacties

Reageren
 1. Joey

  Mijn stem hebben ze!

 2. Pieter

  Ze ontkennen klimaatverandering, zijn tegen zonnepanelen, tegen windmolens, tegen isolatie, voor gas. Ze doen alsof het de burger in de portemonnee raakt terwijl al die punten juist geld bij de burger geld besparen. Het lijkt wel alsof ze bepaalde afhankelijkheden van gas in stand willen houden.

  Kan het zijn dat er andere belangen meespelen in de partij?
  https://www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/baudet-en-het-kremlin

 3. Confusius

  van D’66 naar Forum, gevalletje borderline?

  Strakjes naar de PvdA?

  En wat een kwats. Er is bovendien helemaal geen lokaal verkiezingsprogramma van Forum. Ik zie alleen maar landelijke oneliners langskomen.

  Je reinste kiezersbedrog.

 4. Bill

  “De burger moet weer bepalen!!!” zegt iemand op de vooravond van een VERKIEZING waarin burgers letterlijk bepalen wie hun vertegenwoordigers moeten worden.

  En met vrijheid bedoelen ze uiteraard “vrijheid voor de sterksten”. Als je namelijk minder te besteden hebt en misschien soms wél wat steun nodig hebt, heb je pech. Dan had je maar meer geld moeten hebben! Van de overheid hoef je namelijk niks meer te verwachten, al het geld dat overblijft wordt tenslotte (strikt eerlijk, ongetwijfeld) cash uitgedeeld op het Vredenburg.

  En laten we niet vergeten dat de FVD leider dikke vrienden wil zijn met het Kremlin, dat ook tegenwoordig zich weer van hun menslievendste kant laat zien. De burgers in Rusland willen geen windmolens, ze willen kinderziekenhuizen in buurlanden platbombarderen. Mooie partij, dat FVD.

 5. Scherpschutter

  “Willen jullie Barabbas of Jezus?”, vroeg Pontius Pilatus aan zijn onderdanen tijdens het jaarlijkse feest van de rituele pass-over, waarop 1 van de 2 gevangenen vrijgelaten zou worden…

  FvD is kansloos. Een zeteltje maximaal en daarna spreekwoordelijk isolatiecel in combinatie met een langzaam kruisigingsproces van vier jaar door links. Meer zit er niet in. Vrijwel alle Utrechters zijn tot in perfectie geconditioneerd om vrijheid als slavernij te zien. Ze vrezen het tot in de haarvezels en ervaren een diepe primitieve haat jegens iedereen die het propagandeert.

 6. Erin

  “Als politici één ding kunnen, is het niet luisteren naar de burger: ze begrijpen er geen donder van. “

  Naar ik aanneem geldt dit ook voor dhr Woodham?

 7. Stefan

  Geen enkele kritische vraag, wat een waardeloos ‘interview’…

 8. Willem

  Forum, dat zijn toch die lui die zelf nergens verantwoording over willen afleggen en pro-Pietin zijn? Hoezo macht bij de burger neerleggen. Lekker clubje…

 9. Nico

  Tegen politici zijn die alleen maar “cadeautjes” beloven “uit te delen” en tegelijkertijd zelf beloven de OZB af te schaffen en als er nog wat overblijft “desnoods cash gaan uitdelen op het Vredenburg”. Wat een complete onzin…

 10. Bromsnor

  Bromsnor aan Confusius, borderline? bi-polair? what’s in a name.

 11. W.

  “als ik naar de kapper ga, dan bepaal ik ook wat voor kapsel ik wil hebben en niet de kapper”

  Grappig dat ze deze vergelijking aanhalen, want volgens mij ga je niet zelf je kapsel knippen maar laat je de kapper knippen en ben je uiteindelijk afhankelijk van wat hij of zij ervan maakt. Eigenlijk precies zoals het in onze politiek gaat en waar helemaal niet zoveel mis mee is als deze populisten doen voorkomen.

  En niet willen meedraaien in de gemeenteraad, ofwel je taken als raadslid uitvoeren, maar wel lopen huilen als anderen niet willen samenwerken.

  Allemaal goedkope copy paste prietpraat die ze in elke gemeente waar ze meedoen letterlijk herhalen.

 12. Hans

  Als je Baudet hoort, weet ik niet wat erger is: FvD wordt gefinancierd door Rusland en daarom zijn ze spreekbuis van het Kremlin ; of: FvD wordt niet gefinancierd door Rusland, en dit vinden ze echt.

 13. Theo

  Een inspirerend man.

 14. Bill

  Scherpschutter schrijft: “Vrijwel alle Utrechters zijn tot in perfectie geconditioneerd om vrijheid als slavernij te zien. Ze vrezen het tot in de haarvezels en ervaren een diepe primitieve haat jegens iedereen die het propagandeert.”

  Als je denkt dat dát de reden is dat mensen niet zo’n zin hebben in FVD, samen met een onduidelijk “langzaam kruisigingsproces van vier jaar door links” dan val je niet meer te redden.

  Misschien kan je het tij keren door een keer iets inhoudelijks te zeggen? Waarom zou FVD dan wél zetels moeten krijgen volgens jou? Of blijf je liever losse flodders schieten vanaf de zijlijn?

 15. Wies

  Met zo’n landelijke partijleider (en diens standpunten) kun je alle knechtjes in de gemeente, zoals deze meneer, natuurlijk ook niet serieus nemen. Mooi samengevat @Hans.

 16. Realist

  Wat hij over D66 zegt klopt overigens exact.
  @W. Ik laat niets afhangen van de kapper. Als ik naar de kapper ga bepaal ik zelf hoe de kapper knipt en hoe het model eruit ziet. Mocht blijken dat de kapper niet goed knipt, en dat merk je na de eerste knipbeurt, ga ik naar een kapper die wel naar mijn wens knipt.
  @Pieter.
  Over belangen gesproken. In het geval van Zembla zou u zich juist zorgen moeten maken over onze journalistieke onafhankelijkheid.

 17. Savrion

  Nou dacht ik even naar de partij programma te gaan kijken van PiratenPartij Utrecht en hun voorwoord begint zo:

  Waarom de naam ‘Piratenpartij’?
  De naam zou mensen afschrikken en we zouden niet serieus genomen worden. Toch gaan wij onze naam niet veranderen, want de Piraat staat symbool voor het internet……

  En dan begint er een lul-verhaal over boekenpiraten, radio-piraten en dat ze hun partij eigenijk ook wel de internetpartij konden noemen, maar dat toch niet doen !!

  Dus stem daarom op Partij voor de Dieren, met ook een bagger-bestuur, maar nog ergens voor staan, wat al ver te zoeken is in de politiek.

  FVD …. misschien dat er nog een paar schandknaapjes en -meisjes van ‘t Janskerkhof daarop gaan stemmen, maar ik wens @Joey veel plezier.

 18. Scherpschutter

  @Bill

  “En laten we niet vergeten dat de FVD leider dikke vrienden wil zijn met het Kremlin”

  Zeer verstandig. Een vriendschap opofferen met een hele goede vriend omdat hij een hele vage kennis van je voor z’n bek heeft geslagen, is buitengewoon onverstandig. Een enorme ruzie zoeken met je goede vriend om die reden is gekkenwerk. Zeker als die vriend je in een maand tijd terug het stenen tijdperk in kan helpen zonder 1(!) kogel af te vuren.

  We moeten gewoon kalmeren en weer eventjes nadenken. Goede vriend Rusland is decennia goed voor ons geweest. Laten we toenadering zoeken. We hebben eigenlijk ook niet zoveel met de ruzie van onze goede vriend met die vage kennis te maken. Vreemde snuiter ook wel trouwens, die vage kennis. Misschien kunnen we na een pittig gesprek met onze goede vriend zelfs wel bemiddelen in het conflict tussen de goede vriend heeft en de vage relatie.

 19. Bill

  @Scherpschutter, fantastisch plan. Laten we vrienden worden met het jongetje dat ons anders in elkaar slaat na school. Dat lijkt me een ontzettend goede basis voor een duurzame vriendschap en ik kan me niet voorstellen dat dat op een later moment alsnog mis zou kunnen gaan als dat jongetje eenzijdig besluit dat we geen vrienden meer zijn. En laten we meteen alle andere kinderen duidelijk maken dat we ook geen vrienden meer willen zijn met ze, want we zijn al vrienden met de bullebak dus gaan we die anderen in de toekomst gegarandeerd niet meer nodig hebben.

  Wereldvreemd.

 20. Lachband

  Persoonlijk ben ik geen vrienden met mensen die “vage kennissen voor hun bek slaan.” Mocht een van mijn vrienden dat wel doen, dan is de vriendschap vrij snel ernstig bekoeld – om niet te zeggen: voorbij. Dat geldt waarschijnlijk voor het grootste deel van de mensheid maar uiteraard niet voor de hilarisch wereldvreemde Scherpschutter. Het vermoeden rijst daarbij natuurlijk dat deze olijke reaguurder überhaupt niet weet wat vriendschappen zijn. Wat natuurlijk niet verwonderlijk is, als hij de hele dag vanuit zijn zolderkamer bloedfanatiek volstrekte onbekenden de maat neemt. Zo iemand wordt in het echte leven snel uitgekotst door anderen. LOL.

 21. Binnenstadbewoner

  Een partij die bizarre complottheorieën aanhangt, corona ontkenners die de ernst consequent ontkennen of bagatelliseren, tegen coronavaccinaties, tegen abortus, racisme en antisemitisme in de gelederen, pro Russische standpunten wat betreft Oekraïne en zo kan ik nog wel even doorgaan.

 22. Leon

  Verhuis dan lekker naar Rusland en doneer al je eigendommen aan de gemeentekas. Doei!

 23. Scherpschutter

  @Bill 13:19

  “Waarom zou FVD dan wél zetels moeten krijgen volgens jou?”

  Als het aan mij ligt krijg FvD welgeteld 0 zetels, net zoals iedere andere politieke partij of beweging.

 24. Pieter

  @Realist In de uitzending wordt ook Baudet gevraagd tot wederhoor. En hij ontkent niet de berichtjes die hij heeft gestuurd die door een voormalige partijgenoot zijn gedeeld. In die berichtjes komen duidelijk naar voren dat hij heel dicht met een Poetin vertrouweling communiceerde en ook geld kreeg. Ik zie dat Zembla dit terecht heeft onderzocht. Hoe zie jij die berichtjes van Thierry?

  Ik linkte naar de oude aflevering uit 2020. Hierbij de bijgewerkte versie van afgelopen week,
  https://www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/kremlin-in-de-kamer

 25. VincentZ

  De grootste engers zijn zij die van de ene naar de andere partij hoppen uit eigenbelang. Nog enger wanneer de verlatende partij het tegenovergestelde belang diende. Hoe onbetrouwbaar kan je zijn wanneer je eerst pro-Europa, pro-euro was en overschakelt naar anti-Europa, anti-euro. Van zo’n man wil ik geen auto kopen. “De Tesla is de beste auto want diesel is slecht, naar de Tesla is waardeloos je moet diesel rijden. Forum manipuleert, het brengt de macht niet naar de burger, het brengt de macht naar zichzelf: de vleesgeworden elite.

 26. Pieter

  @Scherpschutter Die “vage kennis” is democratisch verkozen en wil meer Europees en westers worden. En die goede vriend noemt alles wat niet Russisch is een “Nazi” en vindt dat een reden om een land “in elkaar te slaan”. En die goede vriend arresteert iedereen of erger in eigen land met een andere mening. Wil je zo’n goede vriend dan wel zijn gang laten gaan?

  In deze oorlog gaat het uiteindelijk om de democratie en soevereiniteit. Iets wat Rusland totaal niet waardeert. En die waarden dienen beschermt te worden. Ieder mens zou een vriendschap verbreken als diegene tegen zijn/haar normen en waarden strijd. En wat als die vriend zulke slechte dingen met een buur doet? Wie gaat hij daarna mishandelen als je niks doet?

  Verder vraag ik mij altijd af of de partijnaam “Forum voor Democratie” ironisch bedoeld is? Thierry schijnt fan te zijn van ironie getuige zijn Zembla antwoorden. Hij wil immers vriendjes zijn met Poetin die het minst democratisch is van allemaal. Gaat het hem dan uiteindelijk om power in plaats van democratie?

 27. Bill

  Schampschutter schrijft: “Als het aan mij ligt krijg FvD welgeteld 0 zetels, net zoals iedere andere politieke partij of beweging.”

  Dit is natuurlijk ook meteen de reden dat je je hier altijd zo volstrekt neutraal uitlaat met totaal geen negatieve bias richting links. Het maakt je tenslotte allemaal niet uit. Klinkt erg aannemelijk, bedankt voor het verhelderen van je positie.

 28. Koel Hoofd

  Hmm
  Volgens een peiling uitgevoerd door Maurice de Hond op 20-2-2022 in opdracht van D66 zou de FVD 3% van de stemmen kunnen krijgen, dat zou met pijn en moeite 1 zeteltje zijn.
  Dus Martijn de Koning was nogal behoorlijk hysterisch bezig met FVD bij voorbaat al ‘preventief te ruimen’.
  Echter…Die peiling is gedaan voordat Putin zeer ernstig grensoverschrijdend gedrag vertoonde door de soevereiniteit van Oekraïne te schenden door het binnen te vallen en, voordat Zembla de ideologische sympathie van Baudet voor het Kremlin en desinformatie openbaar maakte.
  FVD = exit stage left…

  @Realist
  George Woodham stelt hier dat D66 “alleen maar bezig met in je e-mails kijken” Dat is een hele ernstige beschuldiging want dat is strafbaar (briefgeheim). Waarom doet die man dan geen aangifte?

 29. Scherpschutter

  @Bill 14/3/2022 – 14:38

  Of je nu nog vrienden wil zijn of niet daar kun je over twisten Bill, maar belangrijker is dat we het erover eens zijn dat een vijand maken van je voormalige goede vriend op dit moment werkelijk het allerdomste is dat je kunt doen.

  De vriend is niet alleen fysiek en mentaal veel sterker dan jij, ook heeft de voormalige vriend bergen gevaarlijk wapens in de schuur en is hij getraind in vechtsporten die jij niet eens kunt uitspreken. En wat wil je ook doen? Je voormalige vriend kan ervoor zorgen dat je morgen nog dakloos in de kou onder een brug ligt te bedelen om voedsel, omdat je nu eenmaal totaal afhankelijk bent in je levensonderhoud…

  Ik stel dus voor dat je maar even doet of je hem aardig vindt Bill en je kunt je oude goede vriend er maar beter van overtuigen dat je het meent. Beggars can’t be choosers.

  @Lachband

  “Persoonlijk ben ik geen vrienden met mensen die “vage kennissen voor hun bek slaan.” Mocht een van mijn vrienden dat wel doen, dan is de vriendschap vrij snel ernstig bekoeld – om niet te zeggen: voorbij.”

  U is gewoon iets te teergevoelig voor de spijkerharde wereld waarin we leven. Dat is geen schande hoor! Integendeel; ik denk dat 90% van alle mensen de realiteit nauwelijks tot niet kan verdragen.

 30. Herman

  Fijn dat Forum in Utrecht meedoet.

  Wat hij over D66 zegt, is helaas maar al te waar. Als er een partij door de mand is gevallen. D66 heeft vrijheid ingeruild voor een totalitair streven met totale controle,wat een afgang die QR pas voorliefde

 31. Yoshua

  Populist zijn, is satire verkopen.
  De Brabander George Woodham, FvD Utrecht zegt:
  Utrecht moet weer van de echte Utrechters worden.
  Doei George Woodham, veel plezier in je mooie Brabant.

 32. Scherpschutter

  @Bill

  “Dit is natuurlijk ook meteen de reden dat je je hier altijd zo volstrekt neutraal uitlaat met totaal geen negatieve bias richting links.”

  Links beweegt weg van wat ik wil als anarcho-kapitalist. Rechts (als je het al kunt vinden) beweegt er in muizenstapjes naar toe. Mijn zeer negatieve bias jegens links en marginaal minder negatieve bias jegens partijen als FvD lijkt me dan ook vrij makkelijk te begrijpen, maar speciaal voor de trageren van begrip onder ons wil ik best nog eens herhalen wat ik al zo vaak heb herhaald; FvD en -pakweg- GroenLinks zijn voor mij even bedorven vruchten aan dezelde kasverotte collectivistische boom.

  Als het aan mij ligt krijgen alle partijen 0 zetels.

 33. Thuisblijver

  Ik denk dat er heel wat inwoners van Utrecht opeens niet meer zo met die oorlog bezig zijn. Tanken, gas, elektriciteit, alles wordt duurder, dus hoe die oorlog (ergens ver weg) afloopt: boeien! Als de prijzen naar weer normaal worden.

  Eerst komt het vreten, dan de moraal (Erst kommt das Fressen, dann kommt die Moral), komt van een best wel intelligente Duitser Bertolt Brecht.

  Dus hopen dat er niet gestemd wordt in de waan van de dag.

 34. Luuk Upuuk

  Misschien is Thierry wel de enige nederlander die echt in de datsja van Putin geweest is?

 35. Floris

  Snap nog steeds niet dat mensen op partijen kunnen en durven te stemmen die hen dag in dag uit voorliegen. En niet zo’n beetje ook. Het punt is ook. Als je nog steeds in staat bent om op de mainstream partijen te stemmen, maakt dat jou ook onbetrouwbaar. Want je steunt immers een onbetrouwbare partij. Hoe kan iemand jou dan ooit nog vertrouwen?
  De FvD wordt net als de LPF vroeger en net als de PVV, door de media gedemoniseerd, gestigmatiseerd, terwijl ze feitelijk niets verkeerds doen.
  En ze hebben ook niets verkeerds gedaan, want ze hebben nooit mee geregeerd.
  Mensen zijn net papagaaien, hebben geen eigen mening, maar volgen als blinden de waanzin van de gevestigde orde, schuwen dialoog, schuren monden en kunnen zich alleen verdedigen middels veroordeling.
  Het laatste beetje menselijkheid en vrijheid vind ik terug bij de FvD.

 36. Confusius

  @Floris

  Een stuk schrijven over onbetrouwbaarheid en dan zelf alleen maar leugens typen, tja.

  Lijkt wel de standaard trollentactiek. Echt nieuws fake noemen en desinformatie als feit benoemen, jajaja

  En: hier wordt het gevaarlijk, echte journalisten die dagelijks effectief de macht controleren (zie toeslagen), weg zetten als mensen die doelbewust partijen demoniseren, terwijl het tegenovergestelde waar is. FvD en de PVV worden bijna met fluwelen handschoentjes aangepakt. Alle beschuldigingen die met name over forum geuit worden (zie zembla) zijn hartstikke waar en waarschijnlijk is het allemaal in het echt veel erger.

 37. Floris

  @Confusius

  Wel grappig dat met uw reactie exact mijn punt wordt bevestigd.

 38. Pieter

  @Floris: welke menselijkheid en vrijheid zie je bij Forum voor Democratie terug die je niet ziet bij andere partijen?

  En dat stuk over blinden die waanzin volgen, dialoog schuwen en alles verdedigen middels veroordeling is wat vaak wordt gezegd over mensen die Forum en co verdedigen. Als je de andere kant zo ziet wordt je zelf ook zo.

 39. Hallo donald duck

  Forum voor democratie? Hoe democratisch zijn de landen die democratisch in hun naam hebben? En hoe democratisch is Baudet? Voor mij zijn het anti-democraten, die proberen te verbergen dat Trump de man met de beste ideeën van de wereld is: Ik ben vrij, maar vrijheid is mijn vrijheid, en niet die van jou! Poetin kan het ze niet verbetren: de wereld, dat ben ik!

 40. Bill

  Confusius: Het lukt mensen als Scherpschutter en Floris niet om de inhoud in te gaan, het gaat ze alleen maar om zichzelf als ‘slimme, onafhankelijke denker’ neer te zetten. Dat lukt echter alleen maar als ze niet ingaan op vragen van anderen maar continu weer nieuwe randzaken er bij te halen om weer over te gaan ‘discussieren’.

 41. Anne Marie ten Berge

  Wat ik mis op dit verkiezingsdebat is de waarheid: “Het mag ondertussen algemeen bekend zijn: ook in Utrecht er een langeduur bestuurscrisis aan de orde is “. Dat betekent ‘ dat Openbaar Bestuur en Gezag in een langdurige aanhoudende, blijvende, hardnekkige, slepende en uitgebreide crisis zitten waar zij zelf de schuld van zijn. De macht zit niet aan de knoppen van de feiten. Als er wachttijden zijn wil dat zeggen dat het beleid niet deugt. De vraag is groter dan het aanbod. Ergens in de afgelopen tijd hebben de leidende kartel-leiders van dit land namens de Koning besloten niet voldoende huizen voor haar inwoners te bouwen. Goed voor de marktwerking. Zo doorzichtig is het nu: De langeduur leugen regeert.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).