Ook politieke partij Volt wil Utrechtse gemeenteraad in Ook politieke partij Volt wil Utrechtse gemeenteraad in

Ook politieke partij Volt wil Utrechtse gemeenteraad in

Ook politieke partij Volt wil Utrechtse gemeenteraad in
Het stadhuis in Utrecht. Foto: Robert Oosterbroek / DUIC
Ook politieke partij Volt wil in Utrecht de gemeenteraad in. De partij is op zoek naar kandidaat-raadsleden, kandidaat-lijstduwers en kandidaat-lijsttrekkers die voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar op de lijst willen. Eerder maakte BIJ1 al bekend in Utrecht de raad in te willen.

Ook politieke partij Volt wil in Utrecht de gemeenteraad in. De partij is op zoek naar kandidaat-raadsleden, kandidaat-lijstduwers en kandidaat-lijsttrekkers die voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar op de lijst willen. Eerder maakte BIJ1 al bekend in Utrecht de raad in te willen.

Volt maakt onderdeel uit van Volt Europa en omschrijft zichzelf als Europese politieke beweging. Dat betekent volgens de partij meer dan vertegenwoordiging in Brussel. “Goed bestuur vindt dan ook op élk niveau plaats”, schrijft Volt op de website van de partij. Volt Nederland werd in 2018 opgericht in Utrecht en haalde tijdens de Tweede Kamerverkiezingen dit jaar drie zetels.

De partij wil meedoen in 23 gemeenten in Nederland, waaronder Utrecht. Wel zoekt de partij nog mensen die op de lijst willen. Volt zoekt kandidaten die ‘communicatief vaardig’ en ‘een netwerker’ zijn. Verder wordt van kandidaten verwacht dat ze ‘politiek sensitief’, ‘integer’ en ‘inclusief’ zijn en betrokken zijn bij thema’s die spelen in de gemeente.

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. cas

  Wat moeten wij in hemelsnaam met een europese politieke beweging in de lokale politiek.

 2. Joris

  @cas Utrecht is onderdeel van Europa? Volt is overigens niet een 1-issue partij

 3. Lexus

  Dat de partij nog op zoek is naar mensen die op de kandidatenlijst willen geeft ernstig te denken. Het is overigens een algemeen probleem. De tijd dat gemeenteraadsleden echt iets voor de gemeenschap wilden doen lijkt voorbij. Nu heeft het er alle schijn van gekregen dat het raadslidmaatschap zeer tijdelijk is en vooral mooi staat op je cv en dus goed is voor je persoonlijke carriére. Vanzelfsprekend is dit alles rampzalig voor de kwaliteit van het gemeentelijk bestuur.

 4. Jochie jochie

  Dit voegt echt helemaal niks toe aan de gemeenteraad en gaat alleen maar zorgen voor verder kennisverlies en versplintering van de raad. Tis een deeltijdbaan waar je hart voor moet hebben, verdere versplintering gaat echt voor armoede op essentiële dossiers zorgen. Zo wordt het voor het college nog makkelijker.

 5. Ralph

  Zeer begrijpelijk, in maart werden ze met 6,72% van de stemmen in Utrecht de 4e partij in grootte. Het is zeer wel denkbaar dat ze er bij de gemeenteraadsverkiezingen nog wat meer stemmen winnen door hun toegenomen bekendheid. 5 zetels zit er best wel in. Het is een progressieve partij en hun inbreng in de Utrechtse raad zou ik zeer toejuichen. En daarnaast is enkel maar opbeurend om een onversneden pro Europees geluid op zo veel mogelijk plaatsen in de NL politiek te kunnen horen klinken.

 6. Wim Vreeswijk

  Ik ben vóór behoud van zelfstandigheid zowel nationaal als lokaal en Brussel heeft al veel te veel vrijheden van ons afgenomen. Ook onze eigen grondwet is ondergeschikt aan Europa, dus ik vrees dat Europa en haar pro europapartijen geen meerwaarde hebben voor Nederland èn Utrecht

 7. joop

  Krijgt Utrecht zijn eigen kerncentrale ….. dat weet je toch Volt is voor kernenergie als oplossing van het klimaatprobleem.

 8. Aa

  Het feit dat inclusiviteit een selectie criterium zegt mij genoeg over deze partij. Nog meer identiteitspolitiek en wegkijken van culturele problematiek.

 9. Jochie jochie

  @Ralph: 22 van de 45 zetels zijn bezet door D66 en GroenLinks. Tel daar Student en Starter (2), ChristenUnie (2), Partij voor de Dieren (2), en PvdA (3) bij op en je zit op 31 zetels. Sorry hoor, maar wat mis je precies aan progressief geluid? En ‘onversneden pro Europees geluid’? Volgens mij genoeg pro-Europese partijen tussen.

  Ben ook benieuwd wat je mist aan Europees geluid. Of de neergelegde drempels wel Europees zijn?

 10. Bernhard

  Voltt is gewoon D66, maar dan met een wat hipper voorkomen. Voegt werkelijk niets toe. Die wildgroei aan links-progressieve partijen, met inwisselbare programma’s en kreten over ‘inclusiviteit’, maakt het steeds moeilijker om meerderheden te vormen.

 11. Koel Hoofd

  Volt is een jongere versie van D66, meer van dezelfde propaganda: meer expats, meer Europa minder Nederland, meer exclusieve inclusiviteit, meer problemen niet oplossen maar het Brussel laten doen zodat er nog meer problemen komen, maar dat is het probleem voor de Amerikanen, de VN en de wetenschap om op te lossen.

  Volt trekt, als nieuwe partij met nieuwe kansen, nu al mensen aan die bij andere partijen kansloos waren op een baantje met status en macht. De politiek is een carriere keuze geworden wat nog maar weinig te maken heeft met volksvertegenwoordiging of besturen in het algemeen belang. Aangezien het merendeel in deze stad standaard op D66/GL stemt (iets anders stemmen = niet inclusief), zal Volt hier zeker wel een paar zetels scoren. Of Utrecht daar beter van wordt is nog een cynische open vraag…

  @Joop
  Je bedoelt een kerncentrale tussen de windmolens en zonnecellen in het energiepark Rijnenburg in plaats van betaalbare, bereikbare en leefbare woningen?

 12. Realist

  Eerst al Bij1 nu Volt.. Nog meer versplintering en meer activistisch links is niet goed voor de stad. Er is een meer rechts geluid nodig om de naïviteit en geldverspilling van links wat te temperen.

 13. Herman

  D21, oftewel denk je dat D66 ouderwets is stem je hierop.
  Verschillen zijn er wel in woorden, maar in dag en een pot nat.

 14. Berk

  Wildgroei aan linkse partijen? Versplintering op links? Hebben jullie wel eens op rechts gekeken? Dan heb ik liever een extra progressieve partij in de raad dan een extreemrechtse.

 15. Pee

  @Berk 24/8/2021 – 21:33

  Welke partij is dan volgens jou extreemrechts?
  Links heeft laten zien dat ze het niet zo op een democratie hebben .

 16. Berk

  @Pee

  Eeh, PVV, FVD? En juist deze partijen hebben bewezen het niet zo nauw te nemen met de democratie. Misschien moet u dit artikel eens lezen:

  https://www.nrc.nl/nieuws/2021/04/03/waarom-noemt-de-krant-pvv-en-forum-voor-democratie-niet-extreem-rechts-a4038401

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).